Colgate Yüksek Teknolojili Diş Macunu Tüpü Üretti

Paylaşmayı unutmayın.

Colgate Yüksek Teknolojili Diş Macunu Tüpü Üretti – Günümüzde süregelen yüksek teknolojili aletler akımı diş macunu tüpünü de vurdu. Çoğumuz diş macunu tüplerinde kalan macun veya ketçap benzeri akışkan maddeler yüzünden sinirlendiğimiz olmuştur. Şampuan ketçap ,mayonez diş macunu gibi ürünlerin tüplerinde ve ya kaplarında kalan malzeme hem israf hem de sinir bozucudur.

Colgate Yüksek Teknolojili Diş Macunu Tüpü Üretti

Bilim artık buna da bir çözüm üretti. 2012 yılında MIT de bulunan araştırmacılar gıda israfını önlemek için bir kaplama geliştirdiler. Bu kaplama sayesinde tüpün ya da kalıbın içinde bulunan maddeler geride hiçbir kalıntı kalmayarak dökülebiliyor. Dokuz yıl sonra bu teknoloji “LiquiGlide” olarak tekrar piyasada gündeme geldi. Günümüzde bu teknoloji MIT den ayrılarak geliştirdikleri bu teknolojiyi geliştirmek ve ticarileştirmek için 12,5 milyon dolarlık bir fon aldıklarını duyurdu. Şirket “Colgate” markası ile ortaklık duyurdu. Bu sebeple Liquiglide ile birlikte geri dönüştürebilir bir diş macunu tüpü üreteceklerini duyurdu. Bu gelişmiş düş macunu tüpünü kullanırken ekstra bir efor sarf etmeden rahatlıkla içindeki macunu alabileceğiz.

Ketçap deneyi üzerine paylaştıkları video;

Yapılan bu ürünlere hidrofobik ürünler denir. Bu ürünlerin özelliği moleküler düzeyden sudan kaçınma isteği olması. Bu sebepten ötürü sıvı ve ya herhangi bir madde yüzeye tutunamaz ve kayar. Bu teknoloji kaplamalarda, kıyafetlerde ve çeşitli alanlarda kullanılır.

Yenilebilir Diş Macunu Tüpü

diş macunu tüpü
@pixabay by @stevepb

LiquiGlide’ın kurucuları olan MIT proffesleri Dave Smith ve Kripa Varanası bir ketçap şişenin içinde kalan ketçabın çözümü için çıktıkları yolda farklı bir çözüm geliştirdiler. Yüzeye uyguladıkları desen sayesinde yüzeyin kimyasını değiştirebildiler. Mikroskobik yöntemlerle dokulardaki boşluğu doldurdular. Yüzeye süper kaygan bir sıvı koydular. Superhidrofobik olarak geliştirdikleri bu ürün ciddi dikkat çekti.Şirket aynı zamanda medikal alanında da çalışmalar yapıyor. Liquiglide’ın bir diğer özelliği ise ürünü tamamen yenilebilir (food-safe)maddelerden üretti. Bu sayede büyük şirketlerle ortaklık kurabildiler. Diğer yandan Colgate Liquiglide teknoloji içeren ambalajlardaki diş macununu piyasaya sürdü. Üretilen bu ürün tamamen gıda güvenliği var bu yüzden en büyük ilgiyi bu noktadan topluyor. Son olarak gelecek günlerde gıda pazarında daha fazla etkin olacakları kesin. Colgate diş macununu incelemek isterseniz tıklayabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar