Çocuklar İçin Faydalı Mobil Uygulamalar

cocuklar-icin-faydali-mobil-uygulamalar

Paylaşmayı unutmayın.

Çocuklar İçin Faydalı Mobil Uygulamalar – Tatilin en sıcak günlerini sürerken, pandeminin de dayattığı zorluklar sebebiyle aylardır evde bunalan çocuklar için telefon ve tablet kullanımını kısıtlamak oldukça zor olmaya başladı.

Oysa ki teknoloji demek sadece sosyal medya ya da basit oyunlar demek değil. Onlarca eğitici ve eğlenceli içerik mevcut. Biz de, gününüzü kurtaracak 5 harika uygulamayı sizler için inceledik.

Çocuklar için Faydalı Mobil Uygulamalar

1- Star Walk

@amazon

Gökyüzüne meraklı miniklere yeni bir deneyim yaratmak isteyen ebeveynler için Star Walk harika bir uygulamadır. Çocuğunuzun yıldızları ve gök cisimlerini öğrenmesini sağlayabilirsiniz hem de sadece kullanılan cihazı gökyüzüne çevirerek.

Uygulama, cihaz kamerası aracılığı ile algıladığı gök cisimlerinin 3 boyutlu görüntülerini ve isimlerini ekrana getiriyor. Bunun yanında gökyüzü, Star Walk aracılığı ile gerçek zamanlı olarak izlenebiliyor. Uygulama ile çocuğunuz gök cisimlerini, gezegenleri, gün doğumu gibi kavramları öğrenebiliyor. Uygulamanın dili Türkçe, ücretli ve ücretsiz versiyonlarını tercih edebilir, IOS ve Android cihazlarınızda kullanabilirsiniz.

2- Tiny Minies

cocuklar-icin-faydali-mobil-uygulamalar
@playstore

Eğiten, öğreten hem de eğlendiren, pedagog desteği ile geliştirilen Tiny Minies, ücretsiz sunulmasıyla öne çıkıyor. Uygulamanın amaçları arasında problem çözme, yaratıcılık, dikkat gelişimi, hafıza ve öğrenme becerilerini geliştirme yer alıyor.

Uygulamanın ebeveynler için cazip ve faydalı noktası kontrol panelinden çocuğunuzun Tiny Minies üzerindeki gelişimini kontrol edilebilmesi ve uygulama üzerindeki ilerlemelere istinaden uzman tavsiyelerine erişebilmeleridir. En can alıcı özelliği ise ekran süresi belirleyebilmesidir, Uygulama açılışında 25 dakika belirlediyseniz, sürenin sonunda uygulama kapanıyor. Hem IOS hem de Android versiyonlarını bulabilirsiniz.

3- ABC WOW

cocuklar-icin-faydali-mobil-uygulamalar
@amazon

Çocuklarının ingilizce öğrenmesine basamak arayan ebeveynler için en kullanışlı uygulamalardan birine ABC Wow örnek verilebilir. Uygulamanın grafikleri o kadar ilgi çekici ki çocuklar sıkılmadan kelime bilgilerini geliştirebiliyorlar.

Uygulamanın erişimi Türkçe olarak hazırlanmış. IOS ve Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bonus: ABC Wow, sadece uygulama geliştirici değil, aynı zamanda İngiltere’de eğitici flash kartlar ve kitaplar da yayınlıyorlar.

4- Artie’nin Sihirli Kurşun Kalemi

Başlangıçta belirtmekte yarar var, ücretli bir uygulamayla karşınızdayız ancak buna değer. İnce motor becerileri, geometrik şekiller, paylaşım, empati, yaratıcılık adına aradığınız tüm kazanımları bulabilirsiniz.

Oyunda ana karakterimiz Artie ve yoluna çıkıp ona engel olan bir canavar var. Artie, kurşun kalemi ile canavarı alt ediyor ve kendi yolunu çiziyor. Oyun süresince çocuğunuz temel şekilleri çizecek, noktaları birleştirecek, şekillerden nesneler meydana getirerek ilerleyecek. Bunların yanında çocuğunuzun çizdiği şekillerin çıktısını alma imkanı da sunuyor. IOS ve Android cihazlarınıza indirebilirsiniz.

5- Sago Mini Bebekler

play.google.com

Ödüllü uygulamayı sona sakladık. Çocuğunuz oyun içinde günlük faaliyetleri öğrenirken sorumluluk almayı ve empati kurmayı da öğrenebilecek. Bir diğer güzelliği ise ebeveyn ile birlikte oynanabilecek bölümlerinin olmasıdır.

Temel olarak, çocuğunuz bebek karakterler ile ilgilenecek. Yemek yemek, banyo yapmak, dans etmek gibi temel günlük aktiviteleri gerçekleştirmesini sağlayacak ve çeşitli sorunlarla başa çıkmayı öğrenebilecek. Uygulama ücretsiz ve Türkçe. IOS ve Android versiyonları mevcut. Bir dönemin sanal bebekleri dijitalleşmiş diyebiliriz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar