21 Temmuz Teknoloji Bülteni – Dünya Teknoloji Haberleri

Paylaşmayı unutmayın.

21 Temmuz Teknoloji Bülteni – Dünya Teknoloji Haberleri – Covid-19 pandemi sürecinden dolayı 2020 oldukça farklı bir yıl olarak karşımıza gelmekte. Özellikle bu dönemde birçok teknolojik gelişmeler ile karşılaşmaktayız ve bunları doğru bir şekilde sizlere aktarmaktayız. İşte 21 Temmuz tarihine özel dünya teknoloji gelişmeleri:

21 Temmuz Teknoloji Bülteni – Dünya Teknoloji Haberleri

Rtük, Netflix’in Türkiye’deki Tüm Dizi Çekimlerini Durdurdu

21-temmuz-teknoloji-bulteni-dunya-teknoloji-haberleri

Netflix Türkiye 2019 yılından beri Rtük ile anlaşmazlık içerisindeydi. Dizilerdeki eşcinsellik, cinsellik, sigara ve alkol gibi yetişkin öğelerinin bulunması Rtük açısından sansür gerektiren durumlar olarak anlaşılmaktaydı. Geçtiğimiz günlerde ise Rtük’ün baskılarına artık dayanamayan Netflix Türkiye dizi çekimlerini belirli bir süreliğine durdurdu. Bu durum ise Twitter gibi sosyal medya platformlarında birçok kişi tarafından eleştirildi.

İnstagram, TikTok Rakibi Reels’in Ağustos Başında ABD’de Kullanıma Sunulacağını Açıkladı

21-temmuz-teknoloji-bulteni-dunya-teknoloji-haberleri

Uzun bir süredir TikTok’a rakip olabilecek bir uygulama üzerinde çalışan İnstagram sonunda Reels adındaki uygulamasını duyurdu. Oldukça kısa bir zamanda milyonlarca kullanıcı kapasitesine ulaşan TikTok bu tarz uygulamaların önünü açmayı başarmıştı. Bu sektöre İnstagram da girerek yeni uygulamasını kullanıcılarla buluşturmak için gün sayıyor. Reels tam bir tarih olmamakla birlikte Ağustos başlarında kullanıcılara sunulacak.

ABD App Store Uygulama İndirme Sayısı 2014’ten Beri İlk Kez Çin’i Geçti

21-temmuz-teknoloji-bulteni-dunya-teknoloji-haberleri

İOS kullanıcıların sıklıkla kullandığı App Store geçtiğimiz günlerde oldukça değişik bir rekora imza attı. Yaklaşık 2014’ten beri Çin’in başta olduğu App Store uygulama indirme sayısı ABD tarafından geçildi. İstatistiklere göre ilk kez karşılaşılan bu durum büyük ses getirdi.

TikTok, İngiltere’de Merkez Açma Planlarını Askıya Aldı

TikTok yakın bir zamanda İngiltere’de bir merkez açma düşüncesini kamuoyuna duyurmuştu. Fakat beklenmedik bir gelişme olan Huawei 5G çalışmalarının yasaklanması bütün bu planı bozdu. Bunun üzerine TikTok İngiltere’deki merkez açma planlarını askıya almak zorunda kaldı.

KFC, Üretilen Tavuk Nugget Yapmak İçin 3D Biyoprinting

KFC yemek sektörüne son derece değişik bir teknolojiye yenilik getirme peşinde. Bu yenilik ise laboratuvarda üretilecek olan tavuk nuggetlar. KFC tarafından düşünülen bu fikir için Rus bir 3D biyoprinting şirketiyle anlaşma yapıldığı bilgisi duyuruldu. Önümüzdeki süreçte laboratuvar ortamında üretilen tavuk nuggetlar müşterilerle buluşturulacak gibi gözüküyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar