13 Temmuz Teknoloji Bülteni – Dünya’dan Teknoloji Haberleri

Paylaşmayı unutmayın.

13 Temmuz Teknoloji Bülteni – Dünya’dan Teknoloji Haberleri – Normalleşme ve insanların yeni normale alışma süreci hızlı oldu gibi görünüyor. Günlük rutinlerimize döndük ve ilgi alanlarımıza yöneldik; Teknoloji… Büyük ve tanınır şirketleri konu aldığımız bu yazı dizisinde haftalık olarak önemli teknoloji haberleriniz sizler ile paylaşmayı düşünüyoruz. Başlamadan önce bu konu hakkında ki fikir ve yorumlarınızı bekliyorum. İyi okumalar…

Teknoloji Bülteni – Dünya’dan Teknoloji Haberleri

Bill Gates Covid-19 Aşısı Hakkında Fedakarlık Çağrısı Yaptı

13-temmuz-teknoloji-bulteni-dunya'dan-teknoloji-haberleri

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Covid-19 salgınında geliştirilecek aşı hakkında fedakarlık çağrısında bulundu. Gates tarafından yapılan açıklamalar dikkat çekici görülürken, koronavirüs ile ilgili kullanılan ilaçların ve bulunduğu zamanda hastalığın aşısının en çok paraya sahip olan ülkelerden daha önce ihtiyacı olan kişilere ulaşması gerektiğini belirtti. Uluslararası AIDS Derneği video konferansına katılan Bill Gates, aşı ve ilaçların dağıtımı konusunda eşitlik ilkesi düşünülmesi yerine piyasa koşulları göz önünde bulunursa, insanlığın çok ölümcül, uzun ve gaddar bir salgın ile karşılaşacağını belirtti. 

Elon Musk, Tesla Araçlarda Tamamen Otonom Sürüş Teknolojisinin Yaklaştığını Belirtti

13-temmuz-teknoloji-bulteni-dunya'dan-teknoloji-haberleri

Tesla CEO’su Elon Musk, bu yılsonuna kadar 5. Seviyede yer alacak otonom sürüş teknolojisi sergileyecek araçların üretiminin gerçekleşeceğini ifade etti. Dünya Yapay Zeka Konferansı’nda video konferans yöntemiyle katılım gerçekleştiren CEO, bu yıl sonuna kadar şirketin 5. seviye otonom sürüş teknolojisi gösterecek araçlarının üretimi konusunda sonuca doğru ulaşacaklarını açıkladı. Konuda karşılarına çıkabilecek temel zorlukların ortadan kalktığını ve otomatik sürüş sistemleri geliştirme açısından çok önemli veriler elde edildiğini ekledi. 

Wells Fargo Çalışanlarına TikTok Yasağı

ABD merkezli finans kuruluşu Wells Fargo, TikTok konusunda ABD istihbaratının ikazlarını göz önünde bulundurdu ve çalışanları için TikTok yasağı getirdi. Kurum içerisinde banka çalışanları için TikTok yasağı başlatılırken, çalışanlardan TikTok uygulamasını akıllı telefonlarından silmeleri talep edildi. Zira TikTok uygulamasının Çin hükümeti tarafından casusluk amaçlı kullanıldığı iddia ediliyor. Özellikle banka çalışanlarının şirket maillerine ve servislerine ulaştığı akıllı telefonlarda uygulamanın kurulu olması istenmiyor. Bu konuda banka yönetimi üzerinde ABD yönetiminin ağır bir baskısı olduğu ifade ediliyor. 

Sony’den Epic Games’e 250 Milyon Dolar Yatırım

@btgunlugu

Fortnite oyununun geliştiricisi olarak “Unreal Engine” oyun motoru sayesinde dünyada çok önemli bir yere sahip olan Epic Games geliştirici şirketine, dünya teknoloji devi Japon markası Sony 250 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi. Sony tarafından gelen bu yatırım ile birlikte Epic Games günümüze kadar 1,8 milyar dolar yatırım almayı başardı. Yapılan bu yatırımla Epic Games şirketinin ne kadarlık bir kısmının Sony’nin eline geçtiği ifade edilmemekle birlikte azınlık bir hissenin ele geçirildiği tahmin ediliyor. Bu çerçevede Sony, Play Station 5 hazırlıklarını gerçekleştirirken, bu yatırım sayesinde takriben 18 milyar dolar değeri bulunan Epic Games girişiminin yüzde 1,4 gibi bir kısmını bünyesi altına aldı. 

Facebook’tan ABD Seçimleri İçin Siyasi Reklamları Kaldırma Planı

Sosyal medya uygulaması Facebook, geçtiğimiz dönemlerde ABD başkanı Donald Trump tarafından yayınlanan seçim kampanyası reklam ve paylaşımlarında nefret içeriği bulunduğu gerekçesiyle bu paylaşımları kaldırmıştı. Konu hakkında yaşanan gelişmeler üzerine Facebook sözcüsü Andy Stone, yakın süreçte yapılan bir planlama ile birlikte Kasım ayında gerçekleştirilecek ABD seçimleri hakkında tüm siyasi reklamları tamamı ile kaldırma planları bulunduğunu ifade etti.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar