Çocuklar İçin En İyi Uygulamalar 2020

Paylaşmayı unutmayın.

Çocuklar İçin En İyi Uygulamalar 2020 – Günümüz çocukları artık eskisi gibi yetişmiyor. Ebeveynler olarak çocuklarınızı teknolojiden ne kadar uzak tutmaya çalışırsanız çalışın bu konuda başarılı olabileceğinizi düşünmüyoruz. Fakat bardağın dolu tarafına bakarsak teknolojiyi çocuklar için bir avantaj haline getirebiliriz. Nasıl mı? Tabiiki de doğru yönlendirmelerle. 

Teknolojiyi doğru kullanırsak çocuklarımıza yarar sağlayacağı aşikar. Biz de bu amaçla çocuklarınız için onlara en yararlı olacak uygulamaları araştırıp, listeledik. İşte karşınızda “2020’nin Çocuklar İçin En İyi Uygulamalar”.

Çocuklar İçin En İyi Uygulamalar 2020

1. Quick Math Jr.

cocuklar-icin-en-iyi-uygulamalar-2020
@youtube

Çoğu çocuk için matematik oldukça sıkıcı bir konudur. Bu uygulamayla artık değil. Quick Math Jr, temel matematik becerileri ve kavramları içeren 12 farklı matematik oyunuyla sayıları daha yaratıcı ve etkileşimli bir şeye dönüştürür. Çocukları meşgul etmek için benzersiz grafiklere ve kişiselleştirilebilir karakterlere sahiptir. Ayrıca el yazısı kullanabilme özelliği sayesinde çocuğunuz kendi yazısını da aynı oranda geliştirebilir. 

2. Lightbot: Code Hour

cocuklar-icin-en-iyi-uygulamalar-2020
@lightbot

Kodlama becerisi modern dünyanın önemli yetkinliklerinden biri haline geldi. Öyleyse neden eğlenceli oyunlarla çocuklarımıza bu pratiği sağlamıyoruz? Karşınızda Lightbot! Lightbot: Code Hour, her yaştan çocuğu kodlamanın temel kavramlarına ve bilgisayar programcılarının kod yazmak için kullandıkları mantığa tanıtır. Bunu yaparken sıkça kullanılan fonksiyonlar ve işlemler oyunlarla sunulur. Bu uygulama çocuğunuzun bunaltıcı olmadan kodlama ve bilgisayar programlama ile ilgilenmesini sağlamak için harika bir yoldur.

3. Stack the Countries

cocuklar-icin-en-iyi-uygulamalar-2020
@amazonUK

Çocuğunuzun hem dünya coğrafyasına hakim olmasını hem de ingilizce öğrenmesini istiyorsanız Stack the Countries tam sizin için bir uygulama. Bu uygulama ülkelerin dünya üzerindeki konumu, komşuları, başkenti gibi bilgileri interaktif bit harita üzerinde gösteriyor. Bu alandaki en faydalı uygulamalar arasında gösterilen Stack the Countries’te dünya coğrafyasına dair genel bilgiler de veriliyor.

4. Swift Playgrounds

cocuklar-icin-en-iyi-uygulamalar-2020
@technopat

Swift Playgrounds, Apple tarafından dünya çapında uygulama geliştiricilerinin kullandığı kodlama dil olan Swift’e insanları tanıtmak için oluşturulan bir uygulamadır. Uygulamada bulmacalar hedeflenen dersler ve dinamik görseller aracılığıyla kodlama dilinin temelleri öğretiliyor. Küçük bir tüyo: uygulama en iyi iPad’lerde çalışıyor.

5. YouTube Kids 

Günümüzün çocuklarının elinden tabletler ve telefonlar düşmüyor. Bir ebeveyn olarak ne kadar kısıtlamaya çalışırsanız çalışın çocuklar bir şekilde sosyal medyayla bir şekilde etkileşim halindeler. Peki bu etkileşimi biraz da olsa kontrol altında tutmaya ne dersiniz? YouTube Kids tam da bu iş için yapılmış bir uygulama. YouTube Kids, YouTube içeriğini görüntüleyen ve yalnızca 2-12 yaş arası çocuklar için neyin uygun olduğunu gösteren bir uygulamadır. Ebeveynler ayrıca uygulama sayesinde çocukların izleme geçmişini takip edebilir ve izinleri ayarlayabilirler.

6. Goodness Shapes

Goodness Shapes, GoodHouseKeeping sitesinin yaptığı ankete göre çocukların en çok tercih ettiği uygulama olarak gösteriliyor. Neden mi? Çünkü bu uygulama çocuklara şekilleri, renkleri öğretmekle kalmıyor ayrıca onlara sıralama ve eşleme yapmayı öğretiyor. Özellikle 2-4 yaş arası çocuklar için olan Goodness Shapes şekillerin dünyasını çocuklara tanıtıyor. 

7. WWF Together

Doğal Yaşamı Koruma Vakfı’nın bir uygulaması olan WWF Together, dünyanın dört bir yanındaki hayvanların öykülerini anlatıyor. Nesli tükenmekte olan yabani hayvanların dünyasını çocuklara tanıtan WWF Together, insanlığın doğaya verdiği zararı bambaşka bir bakış açısıyla sunuyor. 

8. Star Walk

Astronot olmak isteyen çocuklar ellerini kaldırsın çünkü tam onlara göre bir uygulamamız var! Star Walk adeta bir teleskop gibi size gökyüzünde olan biten her şeyi gözlerinizin önüne seriyor. Bu uygulama ile çocuklar telefonlarını gökyüzüne tutarak yıldızların konumlarını isimlerini ve yaşlarını görebiliyor. Kısacası Star Walk gökyüzünü uzayı ve yıldızları merak eden çocuklar için heyecanlandıran bir uygulama.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar