Çocuk Bayramı İçin Etkileyici Reklamlar

Paylaşmayı unutmayın.

Çocukluğumuzu düşündüğümüzde, özellikle 90’lar çocuğuysak, uçsuz bucaksız sokaklar, bitmek tükenmek bilmeyen günler ve geceler geliyor, tabii tüm bunların sebebi olan oyunlar. Şimdilerde işler biraz farklı belki ancak şimdiki çocuklar istisnasız, “büyümüş de küçülmüş” deyiminin birer temsili gibiler. Bir çocuk ile sohbet ettiğinizde bunu daha iyi anlıyorsunuz. Onlara fikirlerini bir sorun!

Çocuk, dendiğinde hep umuttan hep güzelliklerden bahsetmek istiyoruz. Dünyanın bir gerçeği olarak maalesef bu durum her zaman böyle olmuyor. Maalesef birçok çocuk, “Ben çocuğum.” diyemiyor. Bu bayramın, bu değeri insanlara hatırlatmasını, çocukların çocuk olarak kalmalarına izin vermelerini yürekten umut ediyoruz.

çocuk bayramı

@Alexas_Fotos

Markalar açısından bakıldığında da özel günler elbette markalar için tüketiciyi etkilemek için “özel bir alan” anlamına geliyor. Markalar bu özel günler için hazırladıkları reklamlar ile duyarlılıklarını göstermeye, potansiyel müşterilerini etkilemeye çalışıyorlar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da bu özel günlerden biri tabii ki!

Şimdi markaların Çocuk Bayramı için hazırladıkları etkileyici reklamlara göz atacağız. Bakalım markalar bizleri etkileyebilmek için hangi değerlerimize vurgu yapmış!

ING Bank

“Kızlar da yapar erkekler de…” diyor ING ve güzel bir noktaya parmak basıyor. Günümüz toplumunda en çok tartışılan noktalardan biri cinsiyet eşitliği, kadınların toplumun her kesiminde aktif rol alması konuları. “Ağaç yaşken eğilir.” diyoruz ve her çocuğun bir birey olduğuna inanarak bilinçli bireyler yetişmesini destekliyoruz.

Vestel

Vestel, #ÇocuklarHayataDokunsun diyor! 90’lar çocuğu olmaktan bahsetmiştik, şimdiki çocukların biraz farklı olduklarından da. İşte Vestel bu noktaya değiniyor. Vestel, “Teknolojimiz hayatı kolaylaştırmak için var, hayatı kaçırmak için değil.” diyerek kanayan yaramızı sızlatıyor. Çocuklar sokaklarda olmalı, komşu teyze çıkıp onları kovmak istese de onlar bağıra çağıra oynamaya devam etmeli!

Algida

Algida yola “Bir dondurma dünyayı değiştiremez ama bir gülümseme dünyanızı değiştirebilir.” diyerek yola çıkıyor ve çocuklara en çok yakışan şeyin gülümsemek olduğunu bizlere hatırlatıyor.

Akbank

Akbank, bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak takipçilerine “Gülümseme sizden, eğitime destek Akbank’tan” diyor ve hepimizi gülmeye daha bir istekli kılıyor. “BirGülüşün70” tagi ile paylaşacağınız her fotoğraf “70 kuruş”luk bir desteğe dönüşüyor. Gülmek için güzel bir sebep değil mi?!

Yataş

Marka çocuklara gelecekte ne olmak istediklerini soruyor. Çocukların “çünkü”leri içimizi ısıtan cinsten!

Her biri çocuklar için değerli mesajlar veren bu reklamlardan sonra belki reklam değil ama birçoğumuzun beğenerek takip ettiği bir Youtube fenomeninden söz etmek istiyoruz: Stolk. Bilmeyenlerimiz de vardır elbet izledikten sonra ne gibi işler çıkarıldığını sanıyoruz anlayacaksınız. Stolk, aynasını ülkemizdeki çocuk gerçekliklerine tutuyor.

Maalesef ki her şey toz pembe değil, maalesef ki birçok çocuk, çocukluğunu yaşayamıyor. Diliyoruz ki çocukların da egemenliklerini ilan ettikleri, “Biz çocuğuz!” diye haykırabildikleri, içimize sinen bayramlar görebiliriz. Sanıyoruz o zaman ulu önderimiz Atatürk’ün armağanı gerçek anlamını bulacak. Tüm çocuklar mutlu olsun, çocuk olsun!

Geçen seneki 23 Nisan’da yayınladığımız En Güzel Oyuncular: Çocuklar! yazımızda da reklam filmlerini ve yorumlarını bulabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar