Coca Cola’nın Minimalist Ambalaj Tasarımı

Paylaşmayı unutmayın.

Coca Cola’nın Minimalist Ambalaj Tasarımı – Dünyamız her geçen gün hızla değişime devam ediyor. Her şeyde olduğu gibi görsel trend ve zevklerde bu değişimden tadını alıyor. Özellikle de son birkaç yıl içerisinde dünyadaki görsellik anlayışı daha minimalist zevklere kaymış durumda. Evlerde, ofislerde hatta marka logoları gibi birçok yerde eski gösterişli ve albenili tasarımların yerini yavaş yavaş minimalist tasarımlar alıyor. Kısacası, dünyanın görsel zevki değişiyor. Ek olarak minimalist tasarımlar artık eskisine oranla çok daha fazla rağbet görüyor. 

Coca Cola’nın Minimalist Ambalaj Tasarımı

Minimalist ambalaj tasarımı Coca Cola’nın  da minimalistler kervanına katıldı. Coca – Cola, ambalajlarını en son 2016 yılında yenilemişti ve hala aynı ambalajlar kullanılmaya devam ediyor. Sık sık ambalaj değiştiren, trend tasarımlara ayak uyduran Coca – Cola, geçtiğimiz günlerde yeni tasarımlarını duyurdu. 

coca-colanin-minimalist-ambalaj-tasarimi
@osminosin

Coca – Cola’nın ikonik bir görünüme sahip olduğu zaten neredeyse herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Coca – Cola, yeni tasarımıyla ikonik tasarım boyutunu daha da güçlendirmek ve trendi yakalayabilmek adına minimalist bir tasarım anlayışını benimsemiş olarak öne çıkıyor. ‘Tek Marka’ projesi ile birlikte tekrardan markalaşma yoluna giden şirket, Coca – Cola izlerini taşıyan fakat daha basit yeni ambalajlar tasarladı. 

Ayrıca eski ambalajlarla kıyaslama yaptığımızda ciddi bir görüntü farkının olduğu aşikar. Birçok insan için Coca – Cola ile özdeşleşmiş olan kırmızı dalgalar, diskler artık ambalajlarda yer almayacak. Detay açısından çok daha basite indirgenmiş bir tasarım söz konusu ve oldukça dikkat çekicidir.

Coca – Cola yeni ambalaj tasarımı konusunda en çok dikkat çeken değişiklik ise renklerle öne çıkıyor. Orijinal Coca Cola’da kırmızı üzerine beyaz yazılar yer alırken; ülkemizde Coca – Cola Light olarak geçen diyet kolalarda gümüş renk üzerine kırmızı yazı yer alıyor. Son olarak Coca – Cola Zero’da ise kırmızı üzerine siyah renkli yazılar yer alıyor.

coca-colanin-minimalist-ambalaj-tasarimi
@osminosin

Coca – Cola, minimalist tasarımların ortaya çıkardığı asalet ve sadeliği yakalamış durumda. Kutu üzerinde büyük bir alanı boş bırakan şirket, boşlukların Coca – Cola imgesini yerleştirecektir. Peki, Coca – Cola’nın yeni tasarımlarını ülkemizde ne zaman göreceğiz? Son olarak ise Latin Amerika’da ve Avrupa’da piyasaya sürülen yeni tasarımlar, muhtemelen 2022 yılında da Türkiye’deki raflarda yerini alacak. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar