Coca Cola ve Real Magic Felsefeli Noel Kampanyası

coca cola real magic

Paylaşmayı unutmayın.

Coca Cola ve Real Magic Felsefeli Noel Kampanyası – Coca Cola, kampanyaları ve stratejileri ile her zaman yakından takip ettiğimiz gerçek anlamda bir dev. Şimdilerde yeni felsefesi ile kampanyalar oluşturmaya başladı bile.

Coca Cola Eylül ayında, farklı bir iletişim amacıyla “Real Magic” marka platformunu yayınlamıştı. Platformu aktif hale getirmek isteyen marka harekete geçti. Nihayetinde “Real Magic” felsefesine dayanan ilk kampanyasını Noel kutlamaları kapsamında paylaştı. Festival tadındaki ilk reklam lansmanı ile “insan ilişkilerinin gerçek büyüsü” ön plana çıkarılıyor.

Coca Cola ve Real Magic Felsefeli Noel Kampanyası

Kampanyanın yaratıcısı, DentsuMB. Kampanya, Noel’de annesiyle yeni bir daireye taşınan çocuğun hikayesini anlatan kısa bir film etrafında şekilleniyor. Reklam filminde çocuk, evlerinde şömine olmadığını fark ediyor. Neticede baca olmadan Noel Baba hediye vermek için ziyarete gelemez değil mi? Sonrasında çocuğun baca yapma çabası, komşularının da yardımıyla büyük bir yardımlaşmaya dönüşüyor. Sonuçta Apartmanı saran kocaman bir baca inşa ediyorlar.

@Coca-Cola Youtube

İki buçuk dakikalık film içimizde bir yerlere dokunmayı başarıyor. Reklam; İngiltere, ABD ve Kanada dahil olmak üzere dünya çapında 90 pazarda bir dizi kısa versiyonu gösterilecek. Ayrıca filmin diğer karakterlerini içeren 20 saniyelik iki kısa hikayesi daha olacak.

İnsan İlişkilerinin Gerçek Büyüsü -Coca Cola & Real Magic

 “Real Magic” felsefeli kampanya ile yerel topluluk girişimleri ve mağaza içi aksiyonları oluşturulacaktır. Ayrıca influencer ortaklıkları da dahil dijital kanallarda destekleyici faaliyetler de gerçekleştirilecektir.

Global pazarlama müdürü Manola Arroyo;  “Bu, Coca-Cola’nın yeni Real Magic felsefesi kapsamında ilk Noel kampanyamız.  Coca-Cola daima Noel’in büyüsüne inanmıştır ve bu yılki kampanyamız insan ilişkilerinin gerçek büyüsünü kutluyor. Kampanyanın özünde katılım ve pozitiflik yer alıyor. Basit ancak neşe veren birlik mesajıyla reklam, büyülü bir Noel için ihtiyacımız olan tek şeyin çevremizdekilerle ve sevdiklerimizle paylaşılan anlar olduğunu hatırlatıyor.” diyor.

coca-cola-ve-real-magic-felsefeli-ilk-noel-kampanyasi

Reklam, Noel dönemi boyunca uzun süredir devam eden ‘Holidays Are Coming’ reklamıyla birlikte yayınlanacaktır.

Yayıncılıktan Deneyim Ekosistemine

Tarihine baktığımızda Coca Cola’nın, 2016’dan beri ilk kez küresel boyutta yeni bir marka platformu tanıttığını görüyoruz. Bu yeni platform kapsamında içecek devi, bir deneyim ekosistemi oluşturmayı hedefliyor. Bu nedenle de belirtildiğine göre yayıncılıktan uzaklaşılıyor. Böylece tüketicilerle etkileşimde olunacak yeni bir iletişim şekli benimseniyor.

“’Real Magic’ kapsamında oluşturulacak kampanyalar, markanın tüketicilere gerçek anlamda dokunabilmesi için tüketicinin tutku duyduğu şeylerle entegre edilecek.”

Selman Careaga

Platform kapsamındaki ‘One Coke Away From Each Other’ isimli ilk kampanya da gaming ve eSpor’a dahil oldu. Burada üç ünlü oyuncuya yer veriliyor: DJ Alan Walker, Team Liquid’in Ariel Powers’ı ve Average Jonas. Kampanya, rakipleriyle Coca-Cola üzerinden bağ kuran bir oyuncunun hikayesini anlatıyor.  

Coca-Cola bu konuda baya bir istekli. Nitekim, marka yeni ajans modelini de geçen günlerde tanıttı. Burada amaç, tüketicinin tutku duyduğu noktaları yakalayan entegre kampanyalar oluşturmaktır. Bu konuya da belki yeni yazımızda değiniriz, kim bilir. 🙂

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar