Çin’de İştahla Yenilen 8 Sıra Dışı Yemek

cin’de-istahla-yenilen-8-sira-disi-yemek

Paylaşmayı unutmayın.

Çin’de İştahla Yenilen 8 Sıra Dışı Yemek – Son zamanlarda yediği sıra dışı yemeklerle gündeme gelen Çinliler, vahşi hayvanları dahi tükettikleri için dünyada tepki toplamaya devam etmekte. Dünyada en çok hayvan tüketiminin yapıldığı Çin’de, vahşi hayvanların satıldığı pazarlar bulunmaktadır. Günümüzde bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 da Wuhan şehrinde bulunan, vahşi hayvan pazarından yayıldığı iddia edilmekte. Sadece Wuhan’daki vahşi hayvan pazarında 112 et çeşidi bulunmakta.

“Masa hariç dört ayaklı her şeyi, gemi hariç yüzen her şeyi ve uçak hariç uçan her şeyi yerler” algısının hakim olduğu Çin’de, bazı hayvanlar pişirilmeden canlı olarak tüketilmekte. Vahşi hayvanların pişirilmeden tüketilmesi sonucu birçok sağlık sorunları yaşanmakta. Dünyayı etkileyen çoğu virüsün Çin kaynaklı olmasının yanında 1,7 milyon virüs çeşidinin, vahşi hayvanlarda bulunduğu iddia edilmekte. Bizde size Çinlilerin iştahla yediği 8 yemeği derledik. Ayrıca bu listede sizin midenizi bulandırmamak amacıyla fazla absürt yemeklere yer vermemeye çalıştık.

Çin’de İştahla Yenilen 8 Sıra Dışı Yemek

Guilinggao(Kurbağa Jölesi)

cin’de-istahla-yenilen-8-sira-disi-yemek
@pinterest

Çinlilerin sıklıkla tükettiği tatlılardan biri olan Guilinggao, kaplumbağa jölesi olarak da tanınmakta. Kaplumbağa kabuğunun bir maddesiyle yapılan ve siyah renge sahip Guilinggao, Çinliler tarafından genellikle soğuk tüketiliyor.

Bird’s Nest Soup (Kuş Yuvası Çorbası)

cin’de-istahla-yenilen-8-sira-disi-yemek
@flickr

Çin’de ucuza satılan bir yemek değildir. Yemeğin içerisinde kurutulmuş kuş tükürüğü bulunmaktadır. Az bulunmasından dolayı 1,500 Amerikan dolarına bile alıcı bulabilir. Kuşların salyaları ile yapılan kuş yuvası çorbası, cilde iyi geldiğine inanılmaktadır.

Pig Blood Curd (Kan)  

cin’de-istahla-yenilen-8-sira-disi-yemek
@flickr

Çin’de oldukça popüler olan pig blood curd, genellikle erişte ile servis edilir. Ayrıca ördek kanı da tüketilmektedir ve pirinç eriştesi içeren küplerde servis edilir. Aslında kan, sadece Çin’de değil İspanya’da da yemeklerde kullanılır. 

Kızarmış Domuz Bağırsağı ve Beyni

@pixabay

Domuzun bağırsakları kızartılarak hazırlanan bu yemek bol baharat içermektedir. Sadece Çin’de değil domuz bağırsağı birçok ülkede tüketilir. Fakat domuz beynini haşlayarak tüketen sayılı ülke vardır. Biz sizi rahatsız edeceğinden emin olduğumuz için resmini koymadık.

Century Egg (Yüzyıl Yumurtası)

@shutterstock

Çin’de konserve olarak tüketilir. Ördek, tavuk veya bıldırcın yumurtası birkaç ay boyunca tuz, kil, kül, kireç ve pirinç kabukları karışımı içinde bekletilerek hazırlanır.

Drunken Shrimp (Sarhoş Karides)

@pinterest

Çin’de oldukça popüler olan sarhoş karides yemeği sık tüketilmekte. Karidesler ilk olarak likörde bekletilir ve devamında canlı olarak yenir. Alkolde bekletilmesinin sebebi canlı karidesleri tüketirken kolaylık sağlamasıdır. Canlı karideslerin tüketimi ciddi bir sağlık tehlikesi olan Paragonimiasis riski barındırdığını belirmemiz gerekir. Bu sebepten ötürü bazı insanlar sarhoş karidesi haşlayarak tüketmekte.

Paragonimiasis hakkında buradan bilgi alabilirsiniz.

Balut (Haşlanmış Ördek Embriyosu)

@flickr

Filipin’lerde sıkça tüketilen Balut, Çinlilerin vazgeçilmez bir yemeği haline geldi. Yumurta içerisindeki civcivin çıkmasına yakın haşlanıyor ve tüketiliyor. İnsanlar genellikle, midye gibi, sokak yiyeceği olarak tüketiyor.

Akrep Çorbası

@pinterest

Akrebin sadece çorbası değil kızartması da meşhur olan Çin’de, akrep çorbası geleneksel bir yemek olarak tüketilmekte. Pişirilirken akrebin zehri yok olsa da görünüşü bile insanı rahatsız eden düzeyde.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar