Çin’de Fütüristik Bir Kütüphane: Binhai Gözü

çin'in en cool kütüphanesi

Paylaşmayı unutmayın.

Kütüphane deyince aklımıza sessiz, karşılıklı rafların birbirine baktığı genellikle kahverengi tonlarında döşenmiş mekanlar gelir. Rafların oluşturduğu labirentlerde istediğimiz kitabı ararken ya da ardı ardına sıralanmış masalarda ders çalışırken, bir kitabı okumaya çalışırken izlenmekten hoşlanmayız ancak Çin’de açılan bu çarpıcı yeni kütüphane bir istisna oluşturabilir, çünkü aşağıda görebileceğiniz gibi inanılmaz devasa ve fütüristik yapının ortasındaki küresel oditoryum dev bir göze benziyor ve her köşe gözümüzün önünde.çindeki devasa kütüphane

@boredpanda

Tianjin Şehir Planlama ve Tasarım Enstitüsü (TUPDI) ile işbirliği içinde Hollandalı tasarım şirketi MVRDV tarafından tasarlanan ve o zamandan beri “Binhai Gözü” olarak adlandırılan beş katlı kütüphane, Tianjin’de bulunan Binhai Kültür Mahallesi’nde 34.000 metre karelik alana inşa edilmiş ki bu alan neredeyse üç futbol sahası ediyor ve 1.2 milyon kitap kapasiteli.

çindeki devasa kütüphanenin bölümleri

@boredpanda

Tamamlanması sadece üç yıl süren kütüphane, zemin katta bir okuma alanı, orta bölümlerde salon alanları, toplantı alanları ve üstte bilgisayar ve ses odası olmak üzere beş kattan oluşuyor. Alan ayrıca 360 derecelik bir panoromaya sahip.

1.2 milyon kitap kapasiteli

@boredpanda

Burada ne kadar çalışılabilir emin değiliz, ancak harika mimariye hayranlıkla bakmamak imkansız. Bu kütüphane yaratıcı MVRDV’nin yaptığı ilk proje de bu değil. Projelerinin hepsi oldukça yaratıcı.

kütüphanenin bölümleri

@boredpanda

Kütüphaneyi daha iyi incelemek isterseniz bu da videosu:

responsive_https://rumble.com/v3y12n-amazing-newly-opened-library-in-chinas-tianjin-becomes-internet-sensation.html

Bir gün Çin’e yolumuz düşerse uğramadan dönmeyeceğiz. Sizlere de tavsiye ederiz!

kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar