CES’20 Etkinliğinin Gözdesi Samsung Selfie Type

selfie-type-samsung

Paylaşmayı unutmayın.

CES’20 Etkinliğinin Gözdesi Samsung Selfie Type – Samsung geçtiğimiz günlerde üzerinde bir hayli çalıştığı görünmez klavye Selfie Type ürününü tanıttı. Ürün aslında masa başında uzun süreler geçiren kişiler için oldukça pratiklik sağlıyor. CES 2020’de tanıtılan SelfieType’ı kullanmak için herhangi bir ekstra bir alete gerek yoktur. Ön kamera sayesinde parmak hareketlerini dikkatlice analiz eden cihaz ilgili tuşları algılayarak ekrana taşımaktadır. Son derece kolaylık sağlayan bu görünmez klavye sanki gerçek klavye varmışcasına verimlilik sağlayabiliyor. Samsung’un yapay zeka alanında yaptığı çalışmalar olarak Selfie Type, birçok kişinin ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Bu sanal klavyeyi kullanmak için başka bir cihaza ya da ürüne ihtiyaç duyulmamaktadır. İstenilen telefon, tablet ya da bilgisayarda ön kamera olduğu sürece kolaylıkla kullanılabilmektedir. Genel olarak her yerde rahatlıkla kullanılabilmesi amacıyla geliştirilen görünmez klavye Selfie Type hata payının nerede olmamasını gerektirecek düzeyde yapay zeka teknolojisine sahiptir. Basılan tuşları hızlı bir şekilde algılayarak işlemin gerçekleşmesini sağlamaktadır. Kullanım esnasında ise donma ya da kasma gibi durumlar söz konusu olmamaktadır.

Samsung Selfie Type Süreci

Samsung aslında uzun bir süredir yapay zeka ile ilgilenerek bu tarz sanal ürünler geliştirmeyi hedefliyordu. İlk olarak 2014 yılında haberini aldığımız bu sanal klavye ise daha geliştirilme aşamasındadır. Gelecekte çok daha farklı özelliklerle pratiklik ve kolaylık sağlayabilecek düzeye gelebilir. Bu noktada Samsung’un çok hızlı bir şekilde geliştirme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Günümüzün teknoloji çağında her şeyin sanallaştığı ve pratikleştiği gözler önündedir. Samsung da çıkardığı görünmez klavye Selfie Type ile birlikte özellikle iş hayatındaki yoğun çalışanlara kolayca erişebilecekleri bir imkân sunmaktadır.

klavye-selfie-type

Yaklaşık 2012’den beri pratik teknolojiye yönelen Samsung bugüne kadar birçok proje içerisinde yer almıştır. Özellikle teknoloji fuarlarının çoğalması ve teknolojiye verilen önemin çoğalmasıyla birlikte Samsung’un yapmış olduğu ürünler hakkında daha önceden bilgi alır olduk. Her yıl düzenlenen CES fuarında da çeşitli teknolojilerini tanıtan Samsung bahsettiğimiz görünmez klavye SelfieType ürününü de göstererek birçok kişiyi etkilemeyi başarmıştır. Yapay zeka teknolojisini bu denli geliştiren Samsung geliştirdiği sanal klavye ile belki de günümüzde kullandığımız sıradan klavyelerin sonunu getirmiş olabilir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar