Canlı Destek Yazılımları ve Pazarlamaya Faydaları

canli-destek-yazilimlari

Paylaşmayı unutmayın.

Canlı Destek Yazılımları ve Pazarlamaya Faydaları Canlı destek yazılımları günümüzde neredeyse birçok web sitede kullanılmaktadır. Hani bu sağ altta, bizimle iletişime geçin yada sohbet balonu ile bizi taciz eden şeyler var ya, tamda onlardan bahsediyorum. Kişilere sunulan hizmetin yanında canlı destek yazılımları ortaya çıkan sorunları daha iyi bir şekilde algılayabilmek için oluşturulmuştur. 7/24 bir şekilde çalışan bu yazılımlar sayesinde müşteri memnuniyeti çok daha iyi bir şekilde sağlanmaktadır.

Herhangi bir mail gönderip sonra ne zaman cevap geleceğini bilmediğimiz için bekler dururuz ya da diğer destek yazılımları yerine canlı bir şekilde gönderilen destek mesajları sorunun iletilmesinde ve hızlıca çözülmesinde önemli bir rolü olmaktadır. Bu yüzden de çeşitli alışveriş sitelerinde, ajanslarda ve daha birçok farklı konseptte oluşturulan sitelerde sıklıkla canlı destek yazılımı örneklerine rastlamaktayız.

https://www.revechat.com/blog/top-criteria-right-live-chat-software/
Revechat

Canlı destek yazılımlarının pazarlamaya faydası olarak güvenilirliği daha iyi sağladığını söyleyebiliriz. Örnek verecek olursak günümüzde çoğu ürün sitesinin canlı destek yazılımı bulunmaktadır ve insanlar genel olarak bu sitelerden alışveriş yapmaktadır. Yani bir sorun ile karşılaştığında doğrudan muhatap bulabilmek, ve bi’ rehberlik/danışmalık alabilmek insanları cezbeder. Bunun yanında pazarlama yaparken de destek yazılımının bulunması müşteriye güven sağladığı için satışlarda büyük önemi bulunmaktadır. Daha gerçekçi bir pazarlamanın yapılabilmesi için canlı destek yazılımlarına önem verilmesi gerekmektedir.

Canlı Destek Yazılımları ‘nın Faydaları

Canlı destek yazılımlarının pazarlamaya faydaları olarak siteye gelen ziyaretçilerinin hangi platformlardan geldiklerini ve sitede ne kadar durduklarını size raporladıklarını söyleyebiliriz. Bununla birlikte destek yazılımlarının ziyaretçileri daha çok sitede tuttukları da kanıtlanmış bir gerçektir. Genel olarak da daha fazla güven sağladığı için satın alma işlemlerinin de gerçekleşmesi olasılığı daha çok artmaktadır. Böylelikle pazarlama kazançlarınız artışa geçecektir.

Canlı Destek Yazılımları ve Pazarlamaya Faydaları

Canlı Destek yazılımı pazarlama için daha profesyonel bir hava katmaktadır. Siteye gelen kişiler verdiğiniz hizmeti daha ciddiye alarak öyle bir yaklaşımla sitenizde dolaşacaktır. Siteniz ile ilgili dolandırıcı olup olmadığınız düşüncelerini kırarak verdiğiniz hizmete daha odaklı yaklaşacaktır. Günümüzde zaten bu faydaları bilindiği için çoğu web sitede canlı destek yazılımları bulunmaktadır. Siteler de bu yazılımların arka planında birçok çalışan ile birlikte hizmet vermektedir.

Canlı destek yazılımlarının bir diğer faydası ise sitenize gelen ziyaretçilere otomatik bir hizmet özeti mesajının gönderilmesidir. Böylelikle ziyaretçi destek yazılımınız ile ister istemez iletişim haline girecek ve site hakkında istemeden de olsa bilgi sahibi olacaktır. Belki de potansiyel bir müşteri bile olma şansı bulunmaktadır.

Diğer pazarlama makalelerimiz okumak isterseniz buraya, bizi sosyal medyada takip etmek isterseniz de buraya tıklayabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar