Çanakkale’de Mutlaka Gidilmesi Gereken Müzeler

canakkalede-mutlaka-gidilmesi-gereken-muzeler

Paylaşmayı unutmayın.

Çanakkale’de Mutlaka Gidilmesi Gereken Müzeler. Çanakkale, tarihi ile birlikte pek çok gezilecek yere sahip oluyor. Özellikle gezilecek müzelerinin sayısı her yıl binlerce turisti kendine çekiyor. Çanakkale’de gezilecek müzeler olarak hazırladığımız bu liste sayesinde Çanakkale’den dolu dolu ayrılacağınıza emin olabilirsiniz. İsterseniz lafı fazla uzatmadan sizler için hazırladığımız Çanakkale müzelerimize  listemize geçelim.

Çanakkale’de Mutlaka Gidilmesi Gereken Müzeler

Çanakkale Arkeoloji Müzesi

@canakkale.meb

1960 yılında ziyarete açılan Çanakkale Arkeoloji Müzesi gezileck yerler arasında ilk sırada bulunuyr. 1936 yılında bölgede toplanan eserlerin Zafer Meydanı’nda bulunan eski kilise binasına depolanmasıyla birlikte başlayan müzecilik çalışmaları günümüze böyle bir müze mirasını bırakmıştır diyebiliriz. Çanakkale müzeleri olarak Çanakkale Arkeoloji Müzesi 1984 yılında Atatürk Caddesi’nde inşa edilen yeni müze binasıyla hizmet vermeye devam ediyr. Müzeye girişler ise ücretli olmakla birlikte pazartesi günleri hariç her gün ziyaret edilebiliyor.

Nusrat Mayın Gemisi

canakkalede-mutlaka-gidilmesi-gereken-muzeler
@bilgikumbaram

Çanakkale Deniz Savaşları’nda yer alan Nusrat Mayın Gemisi’nin maket kopyası; bir diğer gezilebileck müzeler arasında bulunuyr. Toplamda 42 metre boyunda ve 7 buçuk metre genişliğinde olan Nusrat Mayın Gemisi; 18 Mart 1915’te kullanılan mayınların maketlerini taşıyor. Bunun yanında maket gemi içerisinde o dönemde kullanılan çeşitli aletler de yer alıyor. Son olarak Nusrat Mayın Gemisi’nin savaştaki rolünü gösteren beş dakikalık bir animasyon da ziyaretçilere sunuluyor.

Kabatepe Müzesi – Çanakkale’de Mutlaka Gidilmesi Gereken Müzeler

canakkalede-mutlaka-gidilmesi-gereken-muzeler
@wikipedia

Çanakkale’de gezilecek müzeler listesinde bulunan bir diğer müze ise Kabatepe Müzesi oluyor. Bu müzede ise yine savaş dönemlerinde kullanılan pek çok savaş eşyası gösterimde bulunuyr. Özellikle müzenin bulunduğu yer; Çanakkale Savaş alanlarına hakim olan tepe üzerinde kurulu olması ziyaretçilerin ilgisi çekiyor. Bunun yanında Müzeden Anzac Koyu, 57. Alay Şehitliği ve Lone Pine de görülebiliyor. Müzenin bulunduğu tepeden Gökçeada ve Yunanistan’a ait olan Semadirek Adası da rahatlıkla seyredilebiliyor. 

Çanakkale Şehitler Abidesi ve Harp Müzesi

@seyyahdefteri

Çanakkale Şehitler Abidesi ve Harp Müzesi, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı simgelerinden biri olarak oldukça ziyaretçi çekiyor. 1960 yılında yapımı biten müzede çeşitli savaş unsurları ziyaretçilere sergileniyr. Özellikle havada çarpışan mermiler gibi pek çok gerçek savaş unsuru bulunuyr.

Bigalı Köyü Atatürk Karargâh Müzesi

canakkalede-mutlaka-gidilmesi-gereken-muzeler
@catab.ktb

Çanakkale Savaşları’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün karargâh olarak kullandığı köy evi müze olarak ziyaret edilebiliyor. Müzeler listesinde bulunan bu müze içerisinde yine o yılların izlerini görmek mümkün oluyor. 

Çanakkale Boğaz Komutanlığı Deniz Müzesi – Çanakkale’de Mutlaka Gidilmesi Gereken Müzeler

@canakkalemuze

Çanakkale Boğaz Komutanlığı Deniz Müzesi tıpkı Anıtkabir Müzesi gibi birinci sınıf askeri müze statüsünde olmasıyla birlikte halka açık olarak sergilenyor. Ayrıca 1982 yılında kurulmş olan müzede Çimenlik Kalesi, Nusrat Mayın Gemisi maketi, pek çok resim ve fotoğraf galerisi ve kütüphane yer alıyr. Ek olarak Çimenlik Kalesi’nde ise Çanakkale Savaşları’nda kullanılmı olan birçok silah ve askeri malzeme ziyaretçilere sergilenerek rehberler eşliğinde gezilebiliyr. Çanakkale müzeleri olarak hem açık hem kapalı mekânlarıyla oldukça geniş bir müze statüsünde yer alıyr.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar