Çalışanların En Mutlu Olduğu Şirketler

Paylaşmayı unutmayın.

Çalışanların En Mutlu Olduğu Şirketler – Organizasyon kültürü günümüz çalışanları için çok önemli bir detaydır. Çünkü çalışan mutluluğu, performansı ve üretkenliği üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Bu nedenle, iş dünyasında son zamanların en çok kullanılan sözcüğü olmuştur. Ve şirketler, genç işgücünü çekmek için çabalıyor. Hem iş-yaşam dengesini kurmaya çalışıyor hem de harika bir şirket kültürü sunma sözlerini tutmak için çabalıyorlar. Harika bir şirket kültürü artık bir seçenek değil. Çalışanların yüksek maaşlar ve diğer menfaatlerle birlikte aradıkları bir zorunluluktur, bir nevi ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı karşılayan pek çok şirket var. İşte bunlardan bazıları.

Çalışanların En Mutlu Olduğu Şirketler

Google

@youtube

Google, bu işte yeni değil. Geleneksel çalışma kültürünü bırakan ve onu havalı bir şirket kültürüne dönüştüren ilk şirketlerden biri. Google çalışanlarına ücretsiz yemek, çalışan bağlılığı gezileri, oyunlar, partiler, spor salonları sunuyor. Bunun yanında hayvan dostu bir ortam, çamaşırhane hizmetleri ve çok daha fazlası da var. Google’ı diğer şirketlerden ayıran şey, olağanüstü organizasyon kültürüne sahip bir ofis inşa etmeye odaklanmasıdır. Google bunu doğrudan Google çalışanları için belirledi – “Siz işinizle ilgilenirken biz de sizinle ilgileneceğiz.”

Salesforce

Salesforce, çeşitliliğe ve fırsat eşitliğine çok bağlı bir şirkettir. Öyle ki, şirketlerin 2030 yılına kadar tam cinsiyet eşitliğine ulaşmayı taahhüt ettiği “Paradigm for Parity” girişimini imzaladı. Buna istinaden kadın üst düzey rollerin en az% 30’unu elinde bulunduruyor.

@salesforce

Yardımlar söz konusu olduğunda, Salesforce, ayrıcalıklı çocuk bakımı ücretlerinden ve yedek çocuk bakımından da yararlanan çalışanlarına ekstra çocuk bakımı hizmetleri sunuyor. Bunun yanısıra Salesforce, çalışanları için kariyer gelişimi, beceri geliştirme ve eğitimsel başarı fırsatları sağlıyor. Hatta, her yıl çalışan başına 5.000 $ ‘a kadar eğitim ücreti ödeyerek eğitim almaya deva etmek isteyen çalışanlarını da destekliyor. 

Twitter

@twitter

Twitter, çalışanları nasıl mutlu tutacağını kesinlikle bilen dünyanın en büyük küresel teknoloji şirketlerinden biridir. Sıcak ve güler yüzlü iş arkadaşları, çatı katındaki toplantılar, yöneticilerle açık diyaloglar, bedava yemek, tesis içi spor salonu gibi sosyal aktivite dolu etkinlikler çalışanların Twitter ‘ı seçme nedenlerinden sadece birkaçı. Çalışma ortamı gergin ve stresli ortamların aksine keyifli, öğrenmeye dayalı ve arkadaşça bir ortamdır.

PayPal

PayPal, düşünce, ifade ve kültürde çeşitliliğin değişmez şampiyonlarıdır. Hayatınızın işini yapmanız için size ilham verecek ve başkalarını da teşvik etmenizi sağlayacak, dünyanın her kesiminden gelen zekalarla bir arada çalışacaksınız. PayPal, topluluk vizyonunu destekleyen herkese açık çalışan kaynak grupları aracılığıyla çalışanları aktif olarak destekler: PayPal Pride, Unity, Thrive, Serve, Amplify, Aliados ve Believe.

calisanlarin-en-mutlu-oldugu-sirketler
@iGaming by Peter Siu

Paypal, hem cinsiyet hem de etnisite ücret eşitliği analizi yaparak ve sonuçlarını yayınlayarak kapsayıcı bir şirket kültürü oluşturma konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Ayrıca artırılmış izin avantajlarının bir parçası olarak annelere, babalara, eşcinsel eşlere ve evdeki partnerlere, temel ücretlerinin %100′ ü üzerinden sekiz haftalık analık izni veya ebeveynlik bağı izni sunar. Yeni anneler, bu yardımı Kısa Süreli Engellilik izni veya diğer eyalet temelli programlarla koordine edebilir.

Zappos

calisanlarin-en-mutlu-oldugu-sirketler
@pinterest

Zappos, iş kültürüyle olduğu kadar ayakkabı kalitesiyle de ünlüdür. Sloganı “Powered by service” dir, yani “hizmet tarafından güçlenmek”. bu da müşterilere birinci sınıf bir hizmet sunmayı amaçladığı anlamına gelir. 2012 yılından bu yana şirkette olan Müşteri Sadakat Temsilcisi Gretchen Herrera, tutku ve amaç ile her gün işe geliyor. Herrera, “Sabah uyanıyorsun ve mutlusun ve mutlu bir yere geldiğini biliyorsun” diyor. “Bize gelmeyi düşünürseniz, sizi sevecek ve el üstünde tutacak fazladan 1.600 aile üyeniz olacak. Her zaman harika insanlar arıyoruz.”

Facebook

calisanlarin-en-mutlu-oldugu-sirketler
@pinterest

Facebook – milyonlarca insanı çevrimiçi olarak birbirine bağlayan bir misyona sahip. Hepimiz bunu biliyoruz. Bu misyonunu ofis çalışanlarına da işleyen bir organizasyon kültürüne sahiptir. Facebook’un baş sorumlularından Lori Goler, “İnsanların işbirliği yapabileceği bir ortam oluşturmak için çalışıyoruz. Bunun nedeni birlikte yenilik yapabiliriz. İnsanların zıt düştüğü ortamlarda genelde çok fazla bencillik var. Biz de bu çalışanlarımızı bencil ortamlardan korumak için eğlenceli, işbirliğine dayalı bir yaratıcılık alanı oluşturuyoruz. “

KAYNAK: JUST CAPITAL, PROOFHUB

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar