Bursa’da Gezilmesi Gereken Müzeler

Paylaşmayı unutmayın.

Bursa’da Gezilmesi Gereken Müzeler. Tarihte önemli bir yere sahip olan Bursa gezilecek müzeler konusunda son derece zengin bir listeye sahip oluyor. Çeşitli kültürel eserlerin sergilendiği bu müzeler her yıl yüzlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Daha önce gitmemiş olanlar için Bursa’da gezilecek müzeler listemiz size oldukça iyi bir rehber olacaktır. 

Bursa’da Gezilmesi Gereken Müzeler

Hünkâr Köşkü Müzesi

bursada-gezilmesi-gereken-muzeler
@bursamuze

Hünkâr Köşkü 1844 yılında “Av Köşkü” olarak tam 19 günde inşa edilmişt. Padişah Abdülmecit adına yaptırılan bu köşk günümüzde ziyaret edilebiliyor. Ayrıca Atatürk’ün de 1922 yılında tam 12 gün kaldığı da söylenyor. Bunun haricinde 1925, 1931 ve 1935 yıllarında Bursa’ya ziyaretlerinde de köşkte kaldığı ifade ediliyor. Bursa’da gezilecek müzeler olarak Hünkâr Köşkü Müzesi o dönemin esintilerini halen üzerinde taşıyor. Müze pazartesi günleri hariç haftanın her günü ziyaret edilebiliyor.

Karagöz Müzesi

Türkiye’nin ilk ve tek Karagöz Müzesi olan bu iki galeri 2007 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülmüşt. Müze içerisinde ise çeşitli bilgilendirme panolarıyla birlikte Karagöz’ün tarihçesi anlatılıyor. Bunun yanında ikinci galeride 61 parça orijinal Karagöz Oyunu tasvirleri yer alıyor. Ayrıca müze içerisinde Osmanlıca gazetelerde yer alan “Karagöz-Hacivat” karikatürleri de bulunuyr. Bursa’da gezilecek müzeler listesinde bulunan Karagöz Müzesi pazartesi günleri hariç gezilebiliyor.

Merinos Tekstil Sanayi Müzesi

bursada-gezilmesi-gereken-muzeler
@rotasenin

Merinos Tekstil Sanayi Müzesi 2011 yılından beri aktif ziyaretçi kabul ediyor. 4 ana bölümden oluşan müzede kirli yün yaprağının hangi aşamalardan sonra yün kumaşa dönüştüğü anlatılıyor. Bunun yanında çocuklar için atölye çalışmaları da yapılıyor. Böylece çocuklar atölye çalışmalarıyla vakit geçirirken ebeveynler tekstil tarihini keşfetme şansını elde ediyor. Bursa’da Gezilmesi Gereken Müzeler olarak pazartesi hariç haftanın her günü 09.30-17.30 saatlerinde ziyaret edilebiliyor.

Merinos Enerji Müzesi – Bursa’da Gezilmesi Gereken Müzeler

Bursa’da Gezilmesi Gereken Müzeler listemizde yer alan Merinos Enerji Müzesi elektrik üretiminin aşamalarını anlatıyor. Elektrik üretimi ile ilgili çeşitli bölümleri gezerek Bursa’daki elektrik üretimine dair bilgiler elde edinebiliyor. Özel ışıklandırma ve ses efektleriyle birlikte müzenin içi bir ayrı güzel oluyor. Ayrıca müze içerisinde kaçış oyunları da yer alıyor. Müzede bir olay var etkinliği kapsamında gerçekleşen oyunlar müzeye olan ilgiyi arttırıyor.

Bursa Göç Tarihi Müzesi

bursada-gezilmesi-gereken-muzeler
@umaymdt

Biraz da tarihi müze gezmek istiyorum diyenler için Bursa Göç Tarihi Müzesi, 8 bin 500 yıllık göç tarihini anlatıyor. Diğer yandan oldukça farklı bir müze konseptine sahip olan müze tarihi kronolojik olarak aktarıyor. Bölüm bölüm ayrılan müzede Balkanlardan, Kırımdan ve Kafkaslardan göç hikayeleri anlatılıyor. Diğer tarihi müzelere göre oldukça farklı olan Bursa Göç Tarihi Müzesi canlandırılmş örneklerle birlikte ilgi çekiyr. Bunun yanında göçlerin Bursa’ya kazandırdıkları ve farklı kültürlerin birlikte yaşaması ve katkıları da yer alıyor. Ayrıca Bursa’da gezilecek müzeler olarak Bursa Göç Tarihi Müzesi pazartesi günleri hariç ziyaret edilebiliyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar