Ankara’da Gezilmesi Gereken Müzeler

Paylaşmayı unutmayın.

Türkiye’mizin başkenti olan Ankara’da gezilmesi gereken müzeler arayışı içerisinde iseniz bu liste tam size göre olacaktır. Birbirinden farklı ve önemli değerlere sahip olan bu müzeler ile birlikte geçmişe kısa bir yolculuk yapacaksınız.

Ankara’da Gezilmesi Gereken Müzeler

Anıtkabir ve Kurtuluş Savaşı Müzesi

@asiyeninisi

İlk olarak gezilmesi gereken müzelerden Ankara denildiğinde akla ilk gelen yer olan Anıtkabir; gezileck pek çok alanı ile birlikte turistlerin gözdesi oluyr. Ek olarak içerisine eklenen Anıtkabir Atatürk Müzesi ve Kurtuluş Savaşı Müzesi mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir.

Etnografya Müzesi

ankarada-gezilmesi-gereken-muzeler
@seyahatdergisi

Selçuklu devrinden günümüze kadar olan sanat örneklerini gördüğümüz Etnografya Müzesi Cumhuriyet Döneminde kurulan bir müzedir. Diğer yandan Ankara müzeleri olarak içerisinde çeşitli halı, el işi, kilimler ve oyalar gibi sanat eserleri bulunuyr.

Cumhuriyet Müzesi – Ankara’da Gezilmesi Gereken Müzeler

ankarada-gezilmesi-gereken-muzeler
@rotasenin

2923 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası Mahfeli olarak inşa ediln olan Ankara Cumhuriyet Müzesi binası içerisinde; Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Celal Bayar’a ait çeşitli eşyalar bulunuyr. Bunun yanında o yıllarda mecliste kullanılan eşyaları da birebir görmek mümkündür diyebiliriz.

MTA Tabiat Tarihi Müzesi – Ankara’da Gezilmesi Gereken Müzeler

@gezilmesigerekenyerler

Ankara’da gezilecek müzeler olarak MTA Tabiat Tarihi Müzesi’nde çeşitli jeolojik, paleontolojik ve minerolojik araştırma ve çalışmaları görüyoruz. Bütün bu çalışma ve araştırmalar ise MTA enstitüsü tarafından gerçekleşmi ve sergilenme üzere müzeye yerleştirilmiştir.

Çengel Han Rahmi M. Koç Müzesi

ankarada-gezilmesi-gereken-muzeler
@kulturportali

Ankara’da bulunan ilk sanayi müzesi Çengel Han 2005 yılında koruma altına alınmıştır. Daha sonrasında müze olarak kapılarını halka açan müzede 32 odalık denizcilik, karayolu taşımacılığı ve havacılıktan tıbba kadar birçok geçmiş eseri görmek mümkün olmaktadır. Ankara müzeleri arasında mutlaka gidilmesi gereken müzelerdendir. 

Kurtuluş Savaşı Müzesi – 1. TBMM Binası

@kulturportalı

Ankara’nın Ulus semtinde bulunan Kurtuluş Savaşı Müzesi, 1. TBMM binası olmaktadır. Diğer yandan Müze içerisinde ise Atatürk ve bazı milletvekillerine ait şahsi bazı eşyaları ve o yılın savaş araç gereçlerine kadar pek çok eşyayı görmek mümkündür. 

Anadolu Medeniyetler Müzesi

@rehbername

Anadolu Medeniyetler Müzesi içerisinde geçmiş dönemlere ait pek çok medeniyetin kalıntılarına göz atabiliyoruz. Ek olarak kronolojik sıra halinde sergilenen çeşitli dönemlere ait örnekler 1997 yılından beri ziyaretçilere sunuluyor.

Olgunlaşma Enstitüsü 100. Yıl Müzesi

ankarada-gezilmesi-gereken-muzeler
@kulturportali

Atatürk’ün doğumunun 100. Yılına ithafen açılan müze içerisinde pek çok etnografik eseri görmek mümkündür. Özellikle Türk kültürü ve el sanatlarını görmek için muhteşem bir yerdir. Ek olarak Ankara’da gezilecek müzeler arayanlara özel mutlaka gidilmesi gereken müzelerdendir.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi – Ankara’da Gezilmesi Gereken Müzeler

@gezginsitesi

1925 yılından 2006 yılına kadar siyasi görüş ve düşünceleri yüzünden hüküm geçirmiş kişilerin kaldığı; Ulucanlar Cezaevi bir müze olarak gezilebilmektedir. Ek olarak içerisinde çeşitli gazeteci, yazar, şair, siyasetçi kalmış bu yerde geçmiş döneme ait eşyalar ve çekilmş fotoğrafları da görme mümkün olmaktadr.

Ankara Hava Kuvvetleri Müzesi

ankarada-gezilmesi-gereken-muzeler
@kulturportali

Son olarak listemizde yer alan Türkiye’nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen ve Atatürk’ün manevi kızı tarafından gerçekleştirilen bu müzede pek çok uçak, silah ve mühimmatı görebiliyoruz. Ankara’da gezilecek müzeler içerisinde önemli bir yere sahip olan müze askeri anlamda pek çok koleksiyon sergiliyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar