Burger King Rafael Nadal Üzerinden Ezeli Rakibine Seslendi!

burger-king-rafael-nadal-uzerinden-ezeli-rakibine-seslendi!

Paylaşmayı unutmayın.

Burger King Rafael Nadal Üzerinden Ezeli Rakibine Seslendi! – Her yıl Paris’te düzenlenen Fransa Açık Tenis Turnuvası bu sene pandemi nedeniyle dört aylık bir gecikmeyle de olsa gerçekleşti. 11 Ekim’e kadar maçların devam edeceği turnuva dün akşam tenisin efsane ismi Rafael Nadal’ın, ABD’li Mackenzie Mcdonald ile karşılamasına ev sahipliği yaptı. Kariyerinde bir çok ödüle ve şampiyonluğa layık görülen İspanyol sporcu Nadal, 1 saat 40 dakika süren maçı kazanarak tüm dünyadaki tenis severlere heyecanlı anlar yaşattı. Bu karşılaşmadan daha çok konuşulan şey ise Burger King’in maç skorunun ekranlara yansıtıldığında yakaladığı anlık pazarlama fikri oldu. Burger King Fransa, fast food sektöründeki ezeli rakibi McDonalds’a Rafael Nadal üzerinden seslendi!

Burger King Rafael Nadal Üzerinden Ezeli Rakibine Seslendi!

burger-king-rafael-nadal-uzerinden-ezeli-rakibine-seslendi!
Burger King skor tablosundan yaratıcı bir fikir çıkardı

“Muhtemelen hala açsın” diyerek Nadal’ı Burger King’e davet etti.

Nadal’ın açık ara farkla yendiği ABD’li tenisçi Mackenzie Mcdonald’ın ismi skor tablosuna M. Mcdonald olarak yansıyınca, Burger King Fransa bu görüntüden ilgi çeken yaratıcı bir fikir çıkardı. Skor tablosunun ekran görüntüsünü alarak “muhtemelen hala açsın” diye attığı tweetle kısa sürede sosyal medyada viral olan içerik, şu ana dek 60 binin üzerinde beğeni ve 16 bin retweet aldı. Mcdonald’ı yenmesine rağmen doymamış olduğunu düşündüğü Rafael Nadal’ı Burger King’e davet etti.

@RafaelNadal, you are probably still hungry…

Dijital pazarlama trendlerinin her geçen gün sektörü daha fazla domine ettiği bu zamanlarda iletişim stratejilerine yaratıcı fikirleri entegre edebilen markalar öne çıkmaya devam ediyor.

Burger King vs. McDonald’s!

Aralarındaki rekabet yıllardır bitmeyen ikili, reklam savaşlarına her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor. Biz, iki fast food devi arasında görmeye alışık olduğumuz bu atışmalı reklamların ve pazarlama hamlelerinin oldukça eğlenceli olduğunu düşünüyoruz. Ya siz?

Burger King ve McDonald’s arasındaki reklam savaşlarını örneklerle incelemek isterseniz bu yazımızı okuyabilirsiniz 🙂 Ayrıca reklamcılık hakkınca benzer marka rekabetlerine, reklamcılık hilelerine, unutulmayan reklamlara ve aklınıza gelebilecek her türlü reklam literatürüne anasayfamızdan ulaşabilirsiniz…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar