Bu Yaz Gidebileceğiniz Türkiye’deki En İyi Kamp Alanları

Paylaşmayı unutmayın.

Bu Yaz Gidebileceğiniz Türkiye’deki En İyi Kamp Alanları – Kamp kültürü son yıllarda oldukça popülerleşmeye başlamıştır. Bunun en büyük sebeplerinden birisi de yaşadığımız pandemi döneminde insanların özellikle evlerden, kentlerden sıkılarak daha doğayla iç içe olabilecekleri mekanları seçmesinden kaynaklanmaktadır. Bu tarz mekanlar, içerisinde bulunduğumuz koşulları da bize unutturmakta ve çok güzel deneyimler sunmaktadır. Ayrıca lüks otellerin aksine, buralarda kendinizi dışarıdan soyutlamadan orayı keşfedebilirsiniz. Gittiğiniz yerle ve oradaki insanlarla iç içe olabileceğiniz bir tatil yapabilirsiniz. Bu yazıda ise bunları en iyi şekilde yapabileceğiniz kamp tatili için yerleri bulabilirsiniz.

Bu Yaz Gidebileceğiniz Türkiye’deki En İyi Kamp Alanları

1- Akyaka Orman Kampı – Gökova

en iyi kamp alanları

Akyaka, içerisinden geçen azmak nehri, temiz havası, denizi ve konumu nedeniyle oldukça fazla tercih edilir noktalardan birisi haline geldi. Akyaka’yı deneyimlemek farklı şekillerde olsa da kamp yaparak burada kalmak kesinlikle en iyi yollardan birisidir. Burası da tam olarak akyanın bitişiğinde ve hiç dokunulmamış bir orman alanında yer alıyor. Diğer yerlerden farklı olarak çamaşırhane, mutfak, sıcak su, soğuk su gibi hizmetleri de almak mümkün. Ayrıca alanın içerisinde yer alan 8 farklı koyda denize girerek tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.

2- Longosphere Glamping – İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı

en iyi kamp alanları
Longosphere sincap çadırları

İğneada Dünyada çok az rastlanan longoz ormanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu sayede nereye giderseniz gidin muhteşem doğa manzaralı ve tertemiz bir hava bulabilirsiniz. İğneada’da birçok farklı kamp alanına rastlayabilirsiniz. Bunlardan birisi de Longosphere’dir. Burasının özelliği ise diğer kamplara göre biraz daha lüks olması ve aslında ‘glamping’ olarak geçmesidir. Glampingi kısaca lüks kamp olarak tanımlayabiliriz. İçerisindeki havuzu, restorantı, farklı oda seçenekleriyle beraber çadır yerine daha konforlu bir deneyim sunmaktadır. Hem doğadan kopmadan hem de ona zarar vermeden ziyaret edilebilecek kaliteli yerlerden birisidir.

3- Çubucak Orman Kampı – Marmaris

en iyi kamp alanları marmaris

Konumu, doğası ve deniziyle kesinlikle gitmeye değecek yerlerden birisi de Çubucak Orman Kampıdır. Burası son yıllarda çeşitli firmalar tarafından alınmaya çalışılsa da halen daha kamp statüsünü korumaktadır. Alanın içerisinde bulaşıkhane, market ve yeme içme yerleri ile de konforlu bir tatil sunmaktadır. Ayrıca burasının işletmesini devlet yaptığından dolayı fiyatları da diğer yerlere göre oldukça uygundur.

4- Ada Camping – Cunda Adası – En İyi Kamp Alanları

Ada camping içerisinde çadırla kamp yapabileceğiniz bir alan olmasıyla beraber, içerisinde kiralanabilen karavanlar ve bungalovlar da mevcuttur. Milli park içerisindeki konumu, denizi, ve güzel ortamıyla yine eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Ancak burası özel bir işletme olduğundan fiyatları diğer yerlere oranla biraz daha fazladır.

5- Kabak Koyu Kamp Alanı – Fethiye

Kabak Koyu

Kabak koyu da son zamanlarda çok fazla tercih edilen bölgelerden birisi haline gelmiştir. Bu bölgede birbirinden çok farklı camping yerleri bulmak mümkündür. Kabak koyu aslında kamp yapabileceğiniz en iyi yerlerden birisidir. Çünkü bu bölgede hiçbir büyük otel veya işletme bulunmamaktadır. Bu sayede de bulunduğunuz yerin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Eşsiz plajıyla ve manzarasıyla unutamayacağınız bir tatil yapabilirsiniz.

6- Aktur Kamp Alanı – Datça – En İyi Kamp Alanları

Datça’nın güzellikleri anlat anlat bitmek bitmez. Burası devasa alanı ve içerisinde bulunan farklı olanaklarıyla rahat bir tatil için tercih edilebilir. İçerisinde karavan ve kamp alanları dışında kiralayabileceğiniz odalar da bulunmaktadır. Alanın içerisinde bankamatik, eczane, market, restoran, bar gibi birçok olanak bulunmaktadır. Ayrıca çoğu kamp yerine göre olanaklar kıyaslandığında fiyatları da uygundur. Aynı zamanda site içerisinde muhteşem denizi olan 2 tane de plaj bulunmaktadır.

7- Olimpos Kamp Alanı

Olimpos sahili

Buraya Olimpos için gidilebilecek sadece tek bir yer yazmak haksızlık olurdu. Çünkü bu bölgede çok fazla işletme ve birbirinden güzel yerler var. Olimpos başlı başına bir doğa harikası olmasıyla beraber diğer yerlere kıyasla şehir hayatından da oldukça uzakta yer almaktadır. Bu özelliği sebebiyle de çokça yoga inzivası, yoga kampları gibi bu tarz birçok çeşitli aktiviteye ev sahipliği yapmaktadır. Bunlar haricinde kaya tırmanışı, kano, trekking, tüplü dalış gibi aktiviteleri de deneyebilirsiniz. Ayrıca kamp tatili yapmak istemezseniz eğer bu bölgede büyük otel bulunmadığından küçük pansiyonlar veya bungalov tarzında birçok işletme bulabilirsiniz. Kamp ve bu tarz küçük pansiyonların fiyatları ise çoğu yere göre uygun denilebilir.

Buradan bahsettiğim kamp alanları için rezervasyon yapabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar