Bu Jean Modası Nereye Gidiyor?

garip jean

Paylaşmayı unutmayın.

Tüketim hızla arttıkça yeni arayışlar da kendini göstermeye başlıyor. Bunlar çoğu zaman iyi adımlar olmakla birlikte bazen “moda” diye birtakım tuhaflıklara da rastlayabiliyoruz.

Amerika’nın son trendi Y/Project, jeanlerimizi nasıl kullanmamalıyız dedirten cinsten! Chaps tarzı pantolonların hayatımıza girmesiyle birlikte pek çok model jeanle karşılaştık. Bunun çekici örnekleri de olmadı değil elbette. Ancak yeni bir şey üretme arayışına giren tasarımcılar da bizi birtakım sürprizlerle karşıladı.

y project chaps tarzı ayrılabilen jean

@Y/Project

Muhtemelen çekici olma düşüncesiyle yapılan bu tasarımlar “sökülebilen pantolon paçaları” olarak adlandırılıyor. İki  bacağı da saran bir jean, düğmeler ve askı yardımıyla beldeki kemeriyle birleşiyor ya da pantolonun paçaları tamamen çıkabiliyor. Tasarımları elbette bunlarla kalmamış ancak internet sitelerinde daha farklı tasarımlarını görmek mümkün.

Y/Project chaps jean

@Y/Project

Y/Project jeans fiyatları da yaklaşık ile 1936 türk lirası civarında. Fiyatlandırma konusunda nasıl bir strateji izlediler bilemeyiz ama bu jeanlerin çok konuşulacağını söylemek gerek.

Bu tuhaf jean modası bu jeanlerle başlamadı elbette. Daha önce Nordstrom‘un “Barracuda Straight Leg Jeans” i de ilk gördüğümüzde algılarımızla oynamayı başarmıştı.

Barracuda Straight Leg Jeans

@Nordstrom

Ayrıca Topshop’ın ‘Clear Knee Mom Jeans‘ine de bir süre şaşırmıştık.

Clear Knee Mom Jeans

@Topshop

Ancak Y/Project en az bunlar kadar üzerinde konuşabileceğimiz bir tasarımla karşımıza çıktı.

Moda İnsanın Kendine Yakışanı Giymesidir!

Modanın hızlıca üretilip bir o kadar hızlı tüketilmesi karşımıza estetiksel uyumluluk sorunsalını da çıkarıyor. Ya da daha basit bir ifade ile moda insanın kendine yakışanı giymesi midir gerçekten?

Yırtık jeanlerin hayatımıza ilk girdiği dönemler tuhaf karşılandığı olmuştu. Hala içine sinmeyenler de vardır elbette. Ama kısa süre içinde genç kızlar kendi jeanlerini kendileri kesmeye başladı. O kadar hızlıca yayıldı ki şu an kuvvetle muhtemel, herkesin dolabında yırtık bir jean vardır. Muhtemelen birkaç ay içerisinde bu jeanler bize “olması gereken buymuş” gibi gelecek ve sade olan bir şeyi satınalmayı düşünmeyeceğiz ya da büyük ihtimalle hiçbir mağazada sade bir jean bulamayacağız.

Modanın bu kadar hızlı değişen bir şey olmasının mutlaka iyi tarafları da olmalı. En azından yaratıcılıkları son noktaya kadar kullanma imkanı veriyor. Yine de umarız bu jeanler dolaplarımızda, yerlerini almadan daha estetik bir jean modasıyla karşılaşırız.

Bu yazı aklımıza Nordstrom’un çamurdan yapılmış pantolonlarını getirdi. Hala okumamış olanların “Çamurlu Bir Pantolona Ne Kadar Ödersiniz?” başlıklı yazımızı okumasını tavsiye ederiz.

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar