Çamurlu Bir Pantolona Ne Kadar Ödersiniz?

Paylaşmayı unutmayın.

Nordstrom; merkezi Washington’da bulunan ünlü ve oldukça lüks bir Amerikan markasıdır. Bu marka, yine büyük tepkiye neden olan ekstra pahalı ama bir o kadar da anlamsız bulunan yeni ürünüyle kendinden fazlasıyla söz ettiriyor.

Nisan ayında piyasaya sürdüğü yapay çamurla kaplanmış kot pantolonu 425 dolara satmaya başlayan Nordstrom, eleştirilerin odağı olmaktan kurtulamadı. Marka, her ne kadar yüksek bir fiyat yelpazesine sahip olsa da gelen bu tepkilerin nedeninin tabii ki sadece yüksek fiyatı olmadığı su götürmez bir gerçek.

 

Barracuda Straight Leg Jeans’ adını verdikleri pantolonu diğer kot pantolonlardan ayıran tek özellik, her yerinin çamurla kaplanmış olması. Çamurun hangi maddeden yapıldığı tam olarak bilinmese de gerçek kirden olmadığı CNN’in yaptığı açıklamayla kanıtlandı. Nordstrom’un internet sitesinde satılan bu pantolonun altındaki açıklama, insanlar için bardağı taşıran son damla oldu.

‘Rahat düz bacak uyumu içinde çakıllı çamurla kaplanmış mavi denim kot pantolon, çatlamış Amerikan iş elbiselerini tasvir ediyor. Bu da sizin, aşağı ve kirli görünmekten çekinmediğinizi kanıtlıyor.’

Mike Rowe Nordstrom'un çamurlu pantolonlarını eleştirdi

@innotechtoday

Açıklamadaki ‘aşağı ve kirli’ tabiri, insanların Nordstrom’a öfke saçmalarına neden oldu. Sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilerin en dikkat çekeni, Amerika’da Discovery Channel’da yayınlanan Dirty Jobs programının sunucusu Mike Rowe’un konuyla alakalı Facebook’ta Pazartesi günü yayınladığı paylaşımı oldu. Paylaşım şimdiden 34.000’den fazla beğeni ve yorum aldı.

‘Bu sabah sizlere ülkemizdeki iş savaşının hala devam ettiğine dair bir kanıt sunuyorum: Nordstrom’un son saldırısı olan Barracuda Straight Leg Jeans!

Bunu yapmayan insanlar için üretilmiş, gerçekten kirli bir iş yapmışçasına yıpranmış kot pantolonlar… Üstelik bu pantolona sadece 425 dolara sahip olabilirsiniz.’

Yazının devamında Nordstrom’un internet sitesinde kot pantolonun altında bulunan açıklamayı ekleyip devam eden Mike Rowe, bu paylaşımıyla insanların gönlünü fethetti.

Nordstrom, Facebook’un yanı sıra Twitter’da da tepkilerden kurtulamadı. İnsanlar tarafından alay konusu olan bu durum karşısında, marka hala sessizliğini koruyor.

 

Bunu Daha Önce De Yaptılar!

Bahsettiğimiz gibi Nordstrom, geçtiğimiz yıllarda da piyasaya, insanlar tarafından büyük eleştiriler alan ürünler sürmüştü:

Sadece 85 dolara sahip olabileceğiniz, deriye sarılmış küçük taş!

Diz kapakları dikdörtgen şeklinde açık ve üzeri şeffaf bir plastikle kaplı kot pantolon!

Markanın bu tarz stratejileri ne kadar eleştiri alsa da kendilerinden fazlaca söz ettirdikleri ortada. Bu konuyla alakalı tutumların ne olacağı ise büyük bir soru işareti.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar