Blu TV’nin Çok Konuşulan Yeni Yeşilçam Dizisi

Yeşilçam

Paylaşmayı unutmayın.

Blu TV’nin Çok Konuşulan Yeni Yeşilçam Dizisi – Türkiye’nin en fazla aboneye sahip internetten hizmet veren medya sağlayıcısı Blu TV, özel yapımları ile sık sık gündem oluyor. Daha önce Alef, Hiç, 7 Yüz ve Saygı dizileri ile sıkça konuşulan Blu TV, Nisan ayı sonunda ilk bölümünü yayınladığı Yeşilçam adlı dizi ile de sıkça konuşuluyor. Üstelik bu yılın başlarında %35’lik hisselerini dünya devi Discovery’nin aldığı Blu TV, bu ciddi yatırım sayesinde 2021’de büyük işler yapmayı planlıyor. Blu TV’nin şu an %62,23’ü Doğan Holding’e, %35’i Discovery’e, %2,77’si ise Twozero Ventures’e ait. Yeşilçam’a geçmeden önce Blu TV hakkında biraz bilgilendirelim istedik. Artık geçelim Yeşilçam adlı, dev kadrolu diziye…

Blu TV’nin Çok Konuşulan Yeni Yeşilçam Dizisi

Yeşilçam Dizisi Ne Kadar Sürecek?

Blu TV’nin oldukça konuşulan bu yeni dizisi, Nisan ayında izleyici ile buluştu. Yeşilçam’ın ilk bölümü 22 Nisan’da yayındaydı. Biz bu yazıyı yazarken 5 bölümü yayınlanmış olan dizinin ilk sezonunun 8 bölüm olacağı biliniyor. Dizinin kaç sezon süreceği açıklanmamış ama gösterilen ilgiye bakılırsa tek sezon ile bitmeyeceği kesin. Blu TV, yayıncılık anlayışı gereği, dizileri 3 sezondan fazla sürdürmese de, Yeşilçam’da durum farklılaşabilir. Çünkü, Yeşilçam’ın üç sezondan daha fazla sürecek bir konusu var.

Yeşilçam Dizisi Konusu Nedir?

Yeşilçam, 1960’ların Yeşilçam’ını anlatan bir dönem dizisidir. Dizide bolca Ayhan Işık gibi dönemin popüler oyuncularının adı geçmektedir. Yeşilçam, o dönemde büyük bir film şirketi olan ve sektörün saygın isimlerinden biri olan Semih Ateş’in şirketini batırması üzerine yeni bir şirket kurma hikayesini anlatıyor. Semih Ateş’in kurduğu yeni şirketinde yeniden başarıyı yakalaması için çok meşakkatli bir yoldan geçmesi gerekiyor. Üstelik bu yoldan parasız geçmeye çalışıyor. Semih Ateş’in bu yolculuğu, yönetmen Çağan Irmak’ın ustalığı ile olağanüstü bir şekilde ekrana taşınıyor. Dizide bolca Yeşilçam isimleri ve dönemin sinema sektöründeki kelimeler var. Dizi bu sayede bütünüyle izleyiciyi o döneme götürebilmekte.

Yeşilçam Dizisinin Dev Kadrosu

Dizinin yönetmen koltuğunda usta yönetmen Çağan Irmak oturuyor. Senaristleri, ünlü yazar Levent Cantek ve Ölümlü Dünya, Hakan: Muhafız gibi eserlerin de senaristliğini yapmış olan Volkan Sümbül’dür. Dizinin başrolünde Çağatay Ulusoy var. Gelecek vadeden genç oyuncu rolünde Afra Saraçoğlu yer almakta. Ayrıca Selin Şekerci de Yeşilçam’ın bir diğer önemli oyuncusu. Dizide başrolde olmasa da Türk sinemasının en önemli oyuncularından biri olan Yetkin Dikinciler de rol alıyor. Kısacası Çağan Irmak’ın başında olduğu bu dev kadro, Blu TV’de olağanüstü bir iş çıkarıyor. Yeşilçam, drama türünde bir dizi olsa da, ağlatmayı hedefe koymadığı için izleyiciyi oldukça bağlıyor. Son olarak; nostaljik yapımlara ilgi duyan herkes, Yeşilçam’ı çok sevecektir.

Yeşilçam dizisi
Görsel: karar

👉 Kolaylıkla İzlenebilecek Efsane Yılmaz Güney Filmleri

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar