Blog Yazarları İçin Araçlar

Paylaşmayı unutmayın.

Blog Yazarları İçin Araçlar – Blog yazarlığı günden güne artıyor. Kimisi kendi sitesi üzerinden blog yazıları yazıyor, kimisi forumlarda veya haber sitelerinde editör olarak blog yazıları yazıyor. İyi bir blog yazarı olmak için sadece SEO, görsel yetmemektedir. Ayrıca bazı blog araçlarını iyi kullanabilmek gerekir. Sadece yazı yazarak blog yazarlığı yapılmamaktadır. Bu konuda sizlere blog yazarları için 7 en iyi aracı listeleyeceğiz. 

Blog Yazarları İçin Araçlar

1 – Medium

Medium, Twitter kurucuları Evan Williams ve Biz Stone tarafından kurulan bir blog platformudur. 2012’de kurulan bu platform kullanıcıların tek bir platformda blog yazması amacıyla kurulmuş olsa da, daha sonra 2013 yılında aldığı büyük yatırımlarla çok daha farklı bir platform olmuştur. Medium’da yazılarınızı yayınlayarak normal bir web sitesinden daha fazla görüntülenme ve etkileşim alabilirsiniz. 

Görüntülenme almanın yanı sıra Medium sitesini backlink almak içinde kullanabilirsiniz. Bir süre yazarlık yaptıktan sonra sitenize link çıkabilirsiniz.

2 – WordPress 

wordpress
wordpress

WordPress’i çoğumuz duymuşuzdur. Wordpress size Medium’dan farklı olarak blog yazmanız için size kendi sunucusunda barındırdığı bir web sitesi açar. Bu sayede web sitenizi oluşturarak blog yazıları yazabilirsiniz.  

3 – Hemingway 

Bir blog yazarı tamamen imla kurallarına uygun blog yazıları yazmalıdır. İşte tam da bu noktada Hemingway size oldukça yardımcı olacaktır. Hemingway sayesinde yazılarınızdaki hatalı kelimeleri, yanlış imla kullanımlarını görerek bunları düzeltebilirsiniz. 

4 – Draftin 

blog-yazarlari-icin-araclar

Draftin, online blog yazılarını yazmanızı sağlayan bir araçtır. Diğer araçlardan farklı olarak yazdığınız blog yazılarını diğer yazarlarla paylaşarak olumlu olumsuz geri dönüşler alabilirsiniz. Böylece kendinizi bir süre geliştirdikten sonra blogunuza yazı girebilirsiniz.

5 – Keywordtool 

Blog yazarlığında bir diğer önemli konu ise anahtar kelimedir. Bir yazının anahtar kelimesi ne kadar popüler ise yazı o kadar çok görüntülenme ve etkileşim alır. Keywordtool.io ile anahtar kelime aratarak hangisinin daha popüler ve hangisinin daha çok aranma hacmi olduğunu öğrenebilirsiniz.  

6 – Grammarly 

blog-yazarlari-icin-araclar

Eğer İngilizce blog yazıları yazıyorsanız Grammarly tam size göre. Grammarly, Hemingway’dan farklı olarak daha gelişmiş şekilde blog yazılarındaki hataları tespit ediyor. Ayrıca Google Chrome eklentisini ücretsiz bir şekilde indirerek her sitedeki blog yazılarını bu eklentiyi kullanarak kontrol edebilirsiniz. 

7 – Canva 

blog-yazarlari-icin-araclar

Bir blog yazısı için sadece SEO ve doğru yazmak yetmez. Ayrıca resimlerinde blog yazılarını uygun ve güzel olması gerekiyor. Canva uygulaması ile istediğiniz şekilde resimler oluşturabilirsiniz. Sosyal medya platformları için hazır resim boyutları bulunmaktadır. Rahatlıkla resimlerinizi oluşturarak bloğunuza ekleyebilirsiniz. 

Paylaşmayı unutmayın.

Enes ibrahim Aydeniz

Merhaba sevgili Gager. Yaşım 19 Denizli'den katılıyorum. Oyuncu Hesabı ve TeknoDizi sitesini geliştiriyorum. Bu kadar :)

İlgili Sayfalar