Black Friday Stratejileri Neleri Kapsıyor?

Paylaşmayı unutmayın.

Black Friday Stratejileri Neleri Kapsıyor – Black Friday 1930’lardan bu güne Noel alışveriş sezonunun başlangıcıdır. En büyük indirim günüdür.

Black Friday’ de mağazalar çok erken saatte açılıyor ve geç kapanıyor. Çünkü mağazalar aşırı derecede indirimli satış yaparlar. Özellikle Amazon, Trendyol, Aliexpress gibi internet üzerinden iş yapan çeşitli şirketler de aşırı indirimli satış yapar. Son zamanlarda bu indirim günü hem insanlar hem de mağazalar için tam bir fırsat günüdür. Ancak bazı zamanlarda olumsuz durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Örneğin son 5 yılda Black Friday gününde, mağazalardaki aşırı kalabalıktan dolayı kaza oranı artmıştır. Ama neden? Nasıl bir pazarlama stratejisi kullanıyorlar ki herkes aklını kaybedercesine alışveriş yapıyor? Black Friday Stratejileri neleri kapsıyor? Nasıl uygulanır? Gelin hep beraber öğrenelim.

Black Friday Stratejileri Neleri Kapsıyor?

Web Sitenizi En Yakın Zamanda Test Edin

Her şeye karşı hazırlıklı olmanız sizi her zaman birkaç adım öne taşır. Sitenize çökmesine neden olacak kadar trafik gelirse bazı ürünlerinize ulaşılamaz. Bundan dolayı başarılı bir “Kara Cuma” pazarlama stratejisinin kritik parçası, web trafiğinde oluşacak potansiyel bir artışa hazırlanmaktır.

black-friday-stratejileri-neleri-kapsiyor
@absolutewebsites

Bunu yapmak için mağazanızın trafik sınırlamalarını öğrenmek için web barındırma sağlayıcınızı kontrol edin. Belki de herhangi bir yükseltme yapmadan artan trafiği bir şekilde idare edebilirsiniz. Fakat müşteriler trafikte tıkalı kaldığı anda, web siteniz çöktüğü anda hemen sizden vazgeçer. Kendinizi müşterilerinizin yerine koyun. Siz yüklenmeye cevap vermeyen bir web sayfasında ne yapardınız? En kötü duruma hazırlanmak için son yılların veri analizini yapın. Eminim ki bu size büyük fayda sağlayacak.

İade Politikanızı Vurgulamayı Unutmayın

İade politikanız varsa bunu mümkün olan her yerde bildirin. Çünkü Black Friday sırasında insanlar aceleyle ürün satın alıyor. Bunun sonucunda satış döngüleri önemli ölçüde kısalıyor. Genellikle müşteriler zamana karşı yarıştıkları için araştırmaya zaman ayıramıyor.

black-friday-stratejileri-neleri-kapsiyor
@matchmannsupplies

Uygulayabileceğiniz Black Friday stratejileri arasında sizin en önemli göreviniz müşterilerinizi hızlı bir karar verme anında kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak. Bunu yapacak olan sizin iade politikanızdır. 

Zayıf bir iade politikası, satın almanın önündeki en büyük engellerden biridir. Hem sizin marka isminiz için hem de müşterilerinizin memnuniyeti için dikkat etmeniz gereken önemli bir meseledir. Özel indirim günlerine ait net bir iade politikası, pazarlama stratejinizde işinizi kolaylaştırır. Müşterinin bir ürünü satın alma şartlarını tam olarak anlamasına izin veren şeffaflık ve yalınlık varsa işleme devam etme olasılıkları daha yüksektir.

Pop-Up’lar İçin Kolları Sıvayın –Black Friday Stratejileri Neleri Kapsıyor

@bloghotmart

İstediğiniz kadar çok satış yapmak isteyin, maalesef bazen e-ticaret sitenizden eli boş ayrılan müşterileriniz de olacak. Burada asıl nokta, müşteriyi kendinize çekme oyunları. Bu durumda kullanmanız gereken Black Friday Stratejileri ‘nden biri de Pop-Up ekranlar. Bu ekranlardan bahsedelim. Pop-up World Wide Web üzerinde online reklamcılık şekilleridir. Açılır pencere, görsel arayüzde aniden çıkan genellikle küçük bir pencere olan grafiksel kullanıcı arayüzü görüntüleme alanı gibi dikkat çekici alanlar yaratıyorsunuz.

Müşterileriniz sitenizden ayrılmaya çalıştığında tetiklenen pencereleri kullanabilirsiniz. Böylece onlara tatlı Black Friday fırsatlarınızı hatırlatabilirsiniz. Hatta sizi tercih ettikleri için ücretsiz bir hediye teklif ederek müşterilerinizi kendinize sıkıca bağlayın. Bu Black Friday stratejisi size önemli bir adım attıracak.

Küçük Görünen Büyük Detay: E-Posta Adresleri

black-friday-stratejileri-neleri-kapsiyor
@howtogeek

Black Friday gününde müşterilerin terk ettiği sepet oranları, birden fazla sitedeki fırsatları karşılaştıran kişilerle normalden daha da yüksek orana sahiptir. Bu ziyaretçilerin büyük bir yüzdesi genellikle e-ticaret sitenize girerler, hiçbir şey almadan çıkabilirler. Ayrıldıkları andan itibaren de onlarla tekrar iletişim kurmanın neredeyse hiçbir yolu yoktur. Bu da çok sayıda fırsatın boşa gitmesi anlamına gelir. Bu nedenle, müşterilerinizin e-posta adreslerini almaya teşvik edecek banner alanı kullanın.

İndirim Kodu Veya Ücretsiz Kargo -Black Friday Stratejileri neleri kapsıyor

@dontpayfull

Sizin bir Black Friday teklifini pop-uplarda açılır pencerede görüntülemeniz, o gün mağazanıza giden trafikten elde ettiğiniz getiriyi en üst düzeye çıkarmanızı sağlar. İster tasarruf için bir indirim kodu ister ücretsiz kargo olsun müşterilerinizin her zaman ilgisini çeker. Sunduğunuz indirime bir zaman sınırı eklerseniz bunun etkinliğini artırırsınız. Bu sayede yalnızca bir aciliyet duygusu yaratmakla kalmaz, aynı zamanda özellikle indirim sezonunun kısacık doğasına uygun bir teknik ile hareket edersiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar