Bilişim Çağının Dünyaya Kazandırdığı 5 Yeni Meslek

bilişim çağı sektörleri

Paylaşmayı unutmayın.

Bilişim Çağının Dünyaya Kazandırdığı 5 Yeni Meslek – İnternet kullanımının dünya çapında son derece yaygın bir hale gelmesi hayatın her alanını etkilediği gibi, mesleki alanları da oldukça etkiledi. Hayatımıza birçok farklı yenilik getiren internet teknolojisi, günlük yaşantımızı kolaylaştırmanın yanı sıra sektörel anlamda da yeni bir çağ başlattı. Bilişim çağı olarak adlandırabileceğimiz bu dönem; eğlence, eğitim, iletişim ve haberleşme gibi birçok önemli konuda hayatımızı kolaylaştıran yeniliklere sahip. Tüm bu yenilikler ile birlikte bilişim çağı, birçok yeni mesleği de beraberinde getirdi.

Farklı kitlelere hitap ederek birçok alanda aktif olarak yer alan bu meslekleri şu şekilde sıralamak mümkün;

Bilişim Çağının Dünyaya Kazandırdığı 5 Yeni Meslek

1- E-Spor

Günümüzde video oyunu yarışmalarının ve turnuvalarının organize edildiği oluşum, e-spor yani elektronik spor adı altında büyük bir sektör haline geldi. Büyük çaplı organizasyonların düzenlendiği e-spor sektörünü sporun çevrimiçi ortamda uygulanan hali olarak düşünmek mümkün.

e-spor
flankesports.com

2- E-Ticaret

Ticaretin çevrim içi ortamda yapılması anlamına gelen elektronik ticaret, küçük ve büyük çaplı firmalar ve işletmeler başta olmak üzere neredeyse her şirketin yararlandığı bir meslek dalı haline geldi. Şahısların veya markaların sundukları hizmet veya ürünlerin elektronik ortamda öncelikle tanıtılması ve pazarlanması adımıdır. Ardından ise satışının gerçekleştirildiği e-ticaret, hem alıcı hem de satıcı açısından son derece büyük kolaylıklar ortaya çıkarmış durumda.

e-ticaret
@bthaber

3- SEO Danışmanlığı

İnternet kullanımının yaygınlaşması, küçük veya büyük çaplı birçok internet sitesi projesini de beraberinde getirdi. Herhangi bir marka veya şirket olmaya gerek duyulmadan belli başlı işlemler sonucunda herkesin açabileceği internet siteleri, geniş kitlelere hitap edebilmek için açılımı “arama motoru optimizasyonu” olan ‘SEO’ çalışmalarına ihtiyaç duymakta. Bu çalışmaları ise SEO danışmanlığı adı altında nitelikli uzmanlar gerçekleştirmektedir.

4- Sosyal Medya Uzmanlığı

Bir işletmenin veya firmanın sosyal medyada bir yüzünün olması, mevcut müşterilerine hitap etmesinin yanı sıra yeni müşteri potansiyeli oluşturmak adına oldukça önemlidir. Dolayısıyla günümüzde büyük veya küçük fark etmeksizin her türlü marka ve işletme sosyal medyada var olmaya ihtiyaç duyuyor. Sosyal medyada bulunmak isteyen işletmeler için sosyal medya reklamcılığı, kitlelere hitap edebilme ve içerik üretebilme gibi birçok farklı hizmeti sosyal medya uzmanları sunmakta ve meslek gün geçtikçe giderek popülaritesini arttırmaktadır.

5- Youtube ve Yayıncılık

Birçok farklı kategoride milyonlarca video içeriğine ulaşmamızı sağlayan Youtube, bünyesinde bulunan ve kanal açarak insanlara hitap eden birçok yayıncıya, Youtuber’a sahip. Yayıncılarına sponsorlu reklam anlaşmaları, video içi reklamlar, sosyal medya üzerinden tanıtımlar gibi birçok farklı kalem üzerinden gelir elde etme imkânı sağlanmaktadır. Bunlardan biri olan Youtube, günümüzde dünya çapında en popüler video platformu konumunda.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar