Bilim İçerikli En İyi 10 Youtube Kanalı

bilim-icerikli-en-iyi-10-youtube-kanali

Paylaşmayı unutmayın.

Bilim İçerikli En İyi 10 Youtube Kanalı – Son yılların en çok kullanılan sosyal platformu olan Youtube’da, Türkçe yayın yapan kanallarının ciddi anlamda artması, izleyicilerin istedikleri kategorilerde gerçek anlamda faydalı kanallara ulaşmasını bir hayli zorlaştırdı. Faydalı kanalların da hak ettiği ilgiyi görme oranı, bu kanal kalabalığında gitgide azalmakta. Bu konuda Adgager takipçilerine bir faydamız olsun istedik ve birçok kategorinin en iyi kanallarını listelemeye karar verdik. İlk yazımızda bilim içerikli en iyi 10 Youtube kanalını sıraladık. Türkçe yayın yapan, teknoloji ve bilim içerikli en iyi 10 Youtube kanalı sizlerle…

bilim-icerikli-en-iyi-10-youtube-kanali
Görsel: GadgetMatch

Bilim İçerikli En İyi 10 Youtube Kanalı

1 • Evrim Ağacı

Ülkemizin en önemli bilim gönüllülerinden biri olan Evrim Ağacı ekibinin Youtube kanalı, bu alandaki en önemli kanallardan biridir. Bilime ve teknolojiye dair birçok konuda oldukça açıklayıcı ve net bilgilerin yer verildiği videoların yayınlandığı kanalın 500 bin abonesi bulunmaktadır. Kanalın videoları bugüne dek toplamda 29.5 milyon kez izlendi.

2 • Dune Film

Listemizin ikinci sırasında, pek de bilinmeyen, keşfedilmemiş bir kanal olan Dune Film var. 2014’te Youtube’a katılan kanal, uzay konusunda oldukça önemli videolar yayınlamaktadır. Kanalın hak ettiğinin aksine, sadece 43 bin abonesi bulunmaktadır ve bugüne dek altı yılda toplam 4 milyon izlenme elde etmiştir.

3 • Bebar Bilim

Bilim içerikli en iyi 10 Youtube kanalı listelerinin neredeyse tamamında yer alan bir kanal da Bebar Bilim’dir. Psikoloji, fizik ve teknoloji gibi konularda oldukça donanımlı videolar hazırlayan ve yayınlayan Bebar Bilim ekibi, Youtube’da 500 bin aboneye sahip. Mustafa Kemal Atatürk’ün, “dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit bilimdir, fendir. Bilim ve fenin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalâlettir” sözünü misyon edinen Bebar Bilim’in videoları şimdiye dek toplam 25 milyon kez izlenmiştir.

4 • Basfi İle Deneysel Bilim

Sinema oyuncusu Atakan Çelik’in sunduğu Basfi İle Deneysel Bilim kanalının videoları oldukça ilgi çekici. Videolarda ilginç deneyler yapılıyor. Almanya merkezli BASF şirketinin Türkiye oluşumu olan BASF Türkiye tarafından kurulan ve yönetilen bu Youtube kanalı, 338 bin aboneye sahip. Kimya içerikli bilim videoları yayınlayan kanalın videoları üç yılda toplamda 17 milyon kez izlendi. Deney meraklılarına tavsiye ederiz.

5 • Beş Yaşındayım Gibi Açıkla

5 Yaşındayım Gibi Açıkla, adından da anlaşılacağı üzere zor ve anlamak için konu hakkında bilgi sahibi olunması gereken şeyleri dahi oldukça basit bir dille ve herkesin anlayabileceği şekilde açıklayan videoların yayınlandığı bir kanaldır. Bilim içerikli en iyi 10 Youtube kanalı listemizde “yer vermezsek olma”z diyebildiğimiz bir kanal. Tarih, psikoloji ve uzay gibi konularda videoların yayınlandığı kanalın 230 bin abonesi bulunmaktadır. Üç yılda yayınladıkları 39 video, toplamda 28 milyon kez izlenmiştir.

6 • Uğurlu Bilim

Uğur Sarıçam’a ait Uğurlu Bilim kanalı da teknoloji ve bilim içerikli en iyi 10 Youtube kanalı listemizde yer alıyor. Bilimsel deneylerin, ilginç bilgilerin ve teorilerin açıklandığı kanalın 29 bin abonesi bulunuyor ve kanalın videoları toplamda 2.8 milyon kez izlenmiş.

7 • Bilim 101

Daha çok teknoloji ile ilgili kısa belgesellerin yayınlandığı Bilim 101 kanalı, bilim severlerin mutlaka takip etmesi gereken kanallardan biridir. Kanalın 107 bin abonesi vardır ancak bu abone sayısına rağmen izlenme sayıları oldukça düşük kalmıştır. Kanalın tüm videolarının toplam izlenme sayısı 2.6 milyondur.

8 • Ayhan Tarakçı

Teknoloji, tıp, fizik, kimya ile ilgili konularda videoların yayınlandığı, Doğuş Üniversitesi öğretim görevlisi Ayhan Tarakçı’nın kanalıdır. Kanalın 415 bin abonesi bulunmaktadır ve toplam izlenme sayısı 62 milyondur.

9 • Barış Özcan

Youtube’un belki de en çok sempati ve saygı duyulan ismi olan Barış Özcan, aslında bir hukukçudur. Ancak ilgi duyduğu teknolojiyi, işi haline getirmiştir. Geçmişte Adobe, BASF, THY ve LinkedIn gibi dev şirketlerde çalışmıştır. TRT, el-Cezire ve CNN Türk’te yayınlanan belgeseller yapmıştır. Kendi adını taşıyan Youtube kanalında teknoloji ve bilim konulu hikayeler yayınlamaktadır. Listemizin en çok izlenen kanalı da Barış Özcan’ın kanalıdır. 4.91 milyon aboneye sahip olan kanalın videoları toplamda 481 milyon izlenmiştir.

10 • Gelecek Bilimde

Gelecek Bilimde, tıpkı Evrim Ağacı gibi bu işi gönüllülük esasına göre yapan bir diğer kuruluştur. Alanında uzman olan kişilerin hazırladığı videoların yer aldığı Gelecek Bilimde kanalı, 30 bin abone sayısı ile hak ettiği ilgiyi göremeyen kanallardan biridir. Kanalın toplam izlenme sayısı ise 1 milyondur.

👉 En fazla aboneye sahip Türk Youtube kanalları

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar