Bilgisayar Alırken Bilinmesi Gerekenler Sırasıyla Nelerdir?

Paylaşmayı unutmayın.

Bilgisayar Alırken Bilinmesi Gerekenler Sırasıyla Nelerdir? – Günümüzde neredeyse her evde bulunan gerek iş gerek eğitim hayatımız için vazgeçilmek bir elektronik eşyamız olan bilgisayar ve laptoplar her geçen gün değerlenmeye devam ediyor. Eğer sizlerde kendinize yeni bir laptop almak istiyor ya da daha önce hiç bilgisayar almadıysanız ve ne alacağınızı bilmiyor iseniz bu yazımız tamda sizlere göre. Bilgisayar satın alırken dikkat edilmesi gerekilenler ve özellikleri, en doğru bilgisayarı bulmanız için sizlere adım adım gösteriyoruz.

Bilgisayar Alırken Bilinmesi Gerekenler Sırasıyla Nelerdir?

Bilgisayarı ne için kullanacaksınız?

bilgisayar-alirken-bilinmesi-gerekenler-sirasiyla-nelerdir?
@pexels

Öncelikle bilgisayar alırken dikkat edilmesi gerekenler olarak ilki kendinize en uygun bilgisayar veya laptopu bulmak için onu nerede kullanacağınızı bilmenizdir. Örneğin bir mühendis, mimar ya da yazılımcıysanız bilgisayar alırken bilinmesi gerekenler ve özellikler çok daha detaylı ve sizler için üstün özellikli bir bilgisayar olmasıdır. Sizin için bilgisayarın işlemci ve belleğinin son derece iyi olması gerekmektedir. Fakat iyi bir oyun sevdalısıysanız ve bilgisayarınıza birbirinden farklı oyunlar yüklemek istiyorsanız en az 1920×1080 çözünürlükte bir bilgisayar işinizi görecektir. Aynı zamanda diğer bilgisayar alırken bilinmesi gerekenler ise Windows, IOS işletim sistemli bilgisayarlardan kendinize en yakın ara yüzü olan bilgisayarı tercih edebilirsiniz.

Bilgisayar Almak İçin Ne Kadar Bütçe Ayırdınız?

bilgisayar-alirken-bilinmesi-gerekenler-sirasiyla-nelerdir?
@pexels

Son dönemde artan dolar miktarıyla bilgisayar genele olarak elektronik sektöründe de zamlar artmaya başladı. Buna bağlı olarak bilgisayar ve laptop fiyatları gittikçe artmaya devam ediyor. İyi ve yüksek işlemcili aynı zamanda ekran kartı ve SSD’ si yüksek olan bilgisayarların ücretleri tavan yapmış durumda. Fakat siz bilgisayarı sadece araştırma yapmak internette gezinmek ve daha basic şeyler için kullanmak istiyorsanız ortalama bir işlemci ve ekran kartı size yeterli olacaktır.

Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

bilgisayar-alirken-bilinmesi-gerekenler-sirasiyla-nelerdir?
@pexels.com

Eğer masaüstü bir bilgisayar almak istiyorsanız, bilgisayarınızın performansı için ekran kartı yüksek bir monitör kullanmanız sizin için daha iyi olacaktır. Bilgisayarınızın temel donanımlarını iyice araştırmalısınız. Bu temel donanımlar; ana kart, RAM, HDD,SSD gibi temel özelliklerdir. Bilgisayarınızı kullanma amacınıza göre ekran kartına daha fazla önem vererek bilgisayarınızın son derece hızlı ve en son performansta çalıştığını görebilirsiniz. Son olarak bilgisayarınızda soğutma özelliğine dikkat etmeli ve bir kasa almak istiyorsanız kasanın fan özelliklerine ve hava kanallarına dikkat etmelisiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar