Beyin Fırtınası: Marka Birliktelikleri

Paylaşmayı unutmayın.

Marka birleşmeleri, iki farklı markanın güçlerini birleştirip tek bir üründe hizmet verdikleri anlamına gelmektedir. Genelde bu birleşmeler potansiyel kar oranından ötürü ya da büyük bir şirketin nispeten küçük bir şirketi satın alması sonucu meydana gelmektedir.

Şimdi bu marka birleşmelerine birkaç örnek verelim.

 1.Milka ve Oreo

marka birliktelikleri

@amazon

Çikolata denince akla gelen ilk firmalardan olan Milka ve son dönemdeki en popüler bisküvi markası olan Oreo, güçlerini birleştirip, resmen tüketicileri lezzet hazzının doruklarına çıkaran bir ürün ortaya koyuyorlar.

2. Nike ve Apple

iPhone kol bandı pazarlama

@sportive

Spor giyim devi Nike ve teknoloji devi Apple, iPhone kullanan sporcular için vazgeçilmez bir ürün üzerinde güçlerini birleştirdiler; iPhone için tasarlanan kol bandı. Bu kol bandı sayesinde sporcular iPhonelarını yanlarına alarak spor yapabilecekler.

3.Huawei ve Leica

@thetechnews

Akıllı telefon piyasasının yükselen yıldızı Huawei ve yılların fotoğraf makinesi üreticisi Leica güçlerin birleştirip akıllı telefon piyasasında tozu dumana katıyorlar. Her şeyi iyi yapmasan da bir şeyi çok iyi yapmalısın sonuçta…

4.Microsoft ve Zeiss

microsoft ve zeiss birlikteliği

@allaboutwindowsphone

Akıllı telefon piyasasına çılgınca bir giriş yapmayı düşünen ve kaliteleri ortada olan iki firmanın gerçekleştirdiği bir birleşme.

5.HTC ve Beats

htc ve beats birlikteliği

@droidlife

Akıllı telefon devlerinden HTC ve dünyanın en iyi kulaklık markalarından olan Beats’in gerçekleştirdiği birleşmedir.

Beyin Fırtınası Başlasın!

Aslında hayatımızın tam da içinde olan bir kavramı analiz ettik ve belki çoğumuzun da kullandığı ürünler aracılığıyla bu kavramı örneklendirdik.

Düşünmeye başladığınızı hisseder gibiyiz. O zaman beyin fırtınasını başlatalım:

Sen olsan hangi iki markanın birleşmesini isterdin? Neden?

Paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz…

Küçük bir hatırlatma:

Fikir paylaşımlarınızı aşağıdaki yorum kutucuğundan yapabileceğiniz gibi diğer platformlardan da #bublogdafirtinavar etiketi ile paylaşımda bulunarak da gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca bir sonraki “Beyin Fırtınası” teması için fikrinizi yazıp blog@adgager.com adresine gönderebilirsiniz.

Hadi başlayalım…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar