Beden Dili Kişiliği Değiştirir mi?

Paylaşmayı unutmayın.

Beden Dili Kişiliği Değiştirir mi? – Beden dili, diksiyon ve konuşma tekniği kadar önem arz etmektedir konuşmalarda. İletişim tek bir unsurdan oluşmamaktadır. Her bir unsurun ayrı yüzdeye sahip önemi vardır. Bazen diksiyon hararetli bir tartışmada her şeyi çözebilirken bazen tek bir vücut hareketi bir anda iletişimi sağlıklı bir şekle sokabilir.

beden-dili
beden-dili

Tam anlamıyla beden dili, duygu ve düşünceleri karşı tarafa daha net ve akıcı bir şekilde aktarılan yöntemdir. İlk Karşılaşmada beden dili çok önemlidir. Çünkü her zaman ilk intibah önemlidir ve bunu da en iyi beden dili ile yansıtırız.

Beden dili duygu ve düşünceleri yansıtırken, bu durumun tersine işlemesi de söz konusudur. Yani jest ve mimiklerimize göre duygu ve düşüncelerimizin de şekillenme ihtimali vardır. Sosyal psikoloji alanında uluslararası çalışmalar yapan Amy Cuddy, bir kaç dakika duruş şeklimizi ve jest-mimiklerimize düzelterek güçlü hissetmemizi sağlayabileceğini belirtmektedir.

@nkariyer.com

Kendisini psikolojik olarak güçlü ve güçsüz hisseden kişiler üzerinde araştırma yapmıştır Amy Cuddy. Kendisini güçlü hisseden kişilerin, fiziksel olarak daha fazla yer kaplama ve dışarıya doğru dik bir duruş sergileme eğiliminde olduğu belirtilmiştir. Güçsüz hisseden kişilerin ise bedenlerini küçültüp iki büklüm şekilde az yer kaplayan bir duruş şekline büründüğü ve içe kapanık bir ruh hali sergiledikleri ortaya konulmuştur.

Hormonlar, insanların davranışlarına ve duruşlarına karşılıklı olarak etki eden bir maddedir. Testosterone hormonu, baskınlık ve otorite gösteren davranışlar ve duruşlar neticesinde artış göstermektedir. Yani sağlam ve inançlı bir beden imajına sahip olan kişide bu hormon artış göstermekte ve vücut akışı şekil almaktadır. Vücut negatif bir yapıya büründüğünde ise kortizon denilen stres hormonu artış göstermektedir. Vücut neşeli ve inançlı bir yapıda ise testosterone hormonu artmakta davranışa göre. Yapılan bir araştırmada güçsüz bir ruh haline sahip kişilerin dik ve dinamik bir şekle bürünmeleri istenmiştir. Bu durum sonucunda bu kişilerde güçlü bir ruh hali yaratan testosterone hormonunda artış olduğu gözlenmiştir.

Beden Dili – Duruş Şekilleri Ne Anlama Gelir?

@leblebitozu.com

Ellerin, yüze ve boyna konulması zayıf bir yapının ve kararsız bir ruh halinin belirtisidir. Daima başkalarının yönlendirmesine ve korunmasına ihtiyaç olunduğunu gösterir. Elleri saklamak ya da cebe koymak öz güvenin eksik olduğu bir duruşu göstermektedir. Güçlü bir duruşa kavuşmak için elleri yukarıya v şeklinde çıkartarak dik bir şekilde beklemek öz güveni arttıracaktır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar