Asla Aklınıza Gelmeyecek En İlginç Fobiler

Paylaşmayı unutmayın.

Asla Aklınıza Gelmeyecek En İlginç Fobiler – Hepimiz bazı konularda ne kadar aslan kadar cesur olsak da, bazı konularda öyle ya da böyle korkak kedilere dönüşebiliriz. Örümcekler, boylar, palyaçolar, olsun, hepimizin boynumuzun arkasındaki tüyleri kaldıran bir şey var. Bazı fobilerde ortak paydada buluşsak da, bazen aklımın ucuna gelmeyecek kadar ilginç fobilerle karşılaşabiliyoruz.

Asla Aklınıza Gelmeyecek En İlginç Fobiler

Lutrafobi: Su Samuru Korkusu

@lafmacun

Herhangi birinin su samuru gibi sevimli canlılardan korkabileceğine inanmak zor. Ama lutrafobi tam olarak budur. Bununla birlikte, genellikle hiçbir yerden çıkmaz: Su samurlarından korkan çoğu insan ya saldırıya uğradı ya da ısırıldı ya da başkasının başına geldiğini gördü. En ilginç fobiler arasında yer alır.

Chirophobia: El Korkusu

@lifealth

İyi bir manikürü, bakımlı elleri kim sevmez? Bu nadir fobi , kişinin kendi elinden veya bir başkasından korkusu olarak ortaya çıkabilir , ancak genellikle el yaralanması veya artritin başlangıcı gibi travmatik bir deneyimle ortaya çıkar.

Globofobi: Balon Korkusu

@DHgate

Bir doğum günü partisinde globofobisi olan biriyle karşılaşmanız pek olası değildir . Bazen bu korku sadece balonlarla ilgilidir , ancak diğer zamanlarda balonların patlaması korkusudur. İster inanın ister inanmayın, Oprah Winfrey bu fobisi vardır ve bu gerçek yüzünden doğum günlerinde balonlara yer verilmedi.

Genofobi: Diz Korkusu

@vatan

Aşağı bakma! Genuphobia olan kişiler dizlerinin korkuyorlar – Olması onların kendi, başkasının veya diz çökme eylemi. Bu korku genellikle travmatik bir diz yaralanmasından kaynaklanır.

Hippopotomonstrosesquippedaliophobia: Uzun Kelime Korkusu

@twitter

Ne yazık ki uzun sözlerden korkan insanlar için  bu fobinin adı gerçekten yardımcı olmuyor. Korku, genellikle okul çağındaki çocuklarda uzun kelimeleri okurken veya söylerken gülünerek ortaya çıkar.

Ablutofobi: Yıkanma, Banyo Yapma veya Temizlik Korkusu

@bathstore

Ablutofobi, çocukken neredeyse bir geçiş ayinidir – kim gerçekten 5 yaşındayken banyo yapmak ister? Ama yetişkinliğe de devam ederse, bu bir problem olacak. Yıkanmak istememek, suyla ilgili bir kazadan veya su veya banyo ile çocukken istismara uğramadan kaynaklanabilir.

Pupafobi: Kukla Korkusu

æsmartbeyoglu

Bazı çocuklar kukla gösterileri yapmayı severken, diğerleri kesinlikle onlarla hiçbir şey yapmak istemez. Ve bu yetişkinliğe de gider. Bir el kuklası, vantrilok kuklası veya çocuk şovu karakteri olsun, bu fobi yaşamı değiştirebilir. Testere, Annabelle gibi bazı korku filmlerini izledikten sonra kuklalara karşı irite olmamak elde değil.

Turofobi: Peynir Korkusu

asla-akliniza-gelmeyecek-en-ilginc-fobiler
@thewelshcheesecompany

Peynirin tadı veya görüntüsü olsun, bazı insanlar bununla baş edemiyor. İngiltere’ den Melissa North, çocukken bir arkadaşının evinde bazılarına verildiğinden beri bir peynir fobisi yaşıyor. Şimdi, yirmili yaşlarında, markette peynirin yanından geçmek bile onu korkutuyor: ” O kadar yapışkan oluyorum ve panik atak geçirmeye başlıyorum.” (Daily Mail’e verdiği bir röportaj)

Nomofobi: Telefonsuz Olma Korkusu

asla-akliniza-gelmeyecek-en-ilginc-fobiler
@telemessage

Cep telefonunuz olmadan olmaktan korktunuz mu? Bunun için bir fobi var. Ulusal Gençler İçin Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Enstitüsü tarafından cep telefonu bağımlılığı olarak da adlandırılan nomofobisi olanlar , telefonlarını kaybetme konusunda endişe veya panik atak geçiriyor ve gün boyunca onları kontrol etme takıntıları yaşıyor.

Arachibutyrophobia: Fıstık Ezmesinin Ağzın Çatısına Yapışması Korkusu

@hacışerif

Araşibutirofobisi olan insanlar, fıstık ezmesinin kremsi lezzetinden korkmazlar. Özellikle ağızlarının damlarına yapışmasından korkuyorlar.

Omfalofobi: Göbek Düğmesi Korkusu

asla-akliniza-gelmeyecek-en-ilginc-fobiler
@happycenter

Omfalofobisi olan insanlar kendi bedenlerinde bile göbek düğmelerine dokunmak istemezler. Bazı hastalar, iç kısımlarının göbeklerinden dışarı çıkabileceğini bile düşünüyor.

Linonofobi: İp Korkusu

@tekheptek

İp oldukça zararsız görünüyor, ancak linonofobisi olanlar için değil. El işi mağazaları mı? Tamamen tehlike! Ne yazık ki, çoğu durumda bu korku, geçmişte iplerle ilgili travmatik bir deneyimden – bir cezanın ya da kaçırmanın bir parçası olarak bağlanmak gibi – ya da bir dizi ya da benzer bir film izlemekten kaynaklanıyor.

Deipnofobi: Yemek Korkusu

asla-akliniza-gelmeyecek-en-ilginc-fobiler
@helpguide

Yemek hayatımızın hem ihtiyacı, hem de çoğumuzun zevk aldığı bir tutkudur. Akşam yemeğine gitmekten ve bir grup insanla konuşmak zorunda kalmaktan korkan biri muhtemelen deipnofobi hakkında bir şeyler biliyordur. Çoğu fobi gibi, bu da genellikle geçmişte korkunç bir kör randevu gibi travmatik bir şey tarafından tetiklenir.

Decidophobia: Karar Verme Korkusu

asla-akliniza-gelmeyecek-en-ilginc-fobiler
@farmmanagement

Endişelenmeyin – bu , Netflix’te ne izleyeceğinize karar vermeye çalışmaktan çok daha ciddi. Decidophobia, hastaların ne yiyeceğinden evlenip evlenmemesine kadar herhangi bir şeye karar vermesini neredeyse imkansız kılar. Fobisi olanlar, karar verecek kadar kendilerine güvenmezler ve yardım için başka birine veya astroloji gibi harici bir şeye güvenebilirler.

Bogyphobia: Bogeyman Korkusu

asla-akliniza-gelmeyecek-en-ilginc-fobiler
@thebbogeyman

Bazen efsanevi öcünün korkusu yetişkinliğe kadar devam eder. Ama dürüst olalım – kim hala zaman zaman yatağının altını kontrol etmek istemiyor ki? Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu fobi muhtemelen çok fazla korkutucu film izlemenin veya ebeveynlerin çocuklarına öcü adamın gelip onları alacağını söylemesinin bir sonucudur.

Pediofobi: Oyuncak Bebek Korkusu

asla-akliniza-gelmeyecek-en-ilginc-fobiler
@ötekisinema

Tüyler ürpertici bir porselen veya konuşan bir oyuncak bebek içeren bir korku filmi izleyenler muhtemelen bu fobiyle ilişkilendirilebilir. Channing Tatum , The Ellen Show’da bebek korkusunu, gördüğümüz en korkunç bebeklerden biriyle işkence gördüğü bir bölümde itiraf etti : “Porselen bebeklerden korkuyorum,” dedi. “Sadece gerçekten çok acayip olduklarını düşünüyorum.” 

KAYNAK: The House Keeping

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar