Aşkın Şehri – Romeo ve Juliet: Verona

verona

Paylaşmayı unutmayın.

Aşkın Şehri – Romeo ve Juliet: Verona – Milano ve Venedik şehirlerinin tam ortasında yer alan Verona şehri, kendisini görenleri hayran bırakacak türden güzelliklere sahip bir şehirdir. Özellikle ikinci dünya savaşında ağır darbeler alan otoyolların kavşak noktasında olan şehir, tarihi dokusuna sahip çıkılarak ayakta tutulmuştur.

Verona kentinin kuruluşu M.Ö 89 yılına kadar gitmektedir. 774 yılında Kral Charlemagne’nin elime geçen şehirde tüccar sınıf etkisini arttırmaya başlamış ve özgür bir topluluk anlaşması yapmışlardır. Diğer kentlerle birlikte imparatora karşı özgür bir yapı için Veronese anlaşması imzalanmıştır. Şehirde soylu ailelerin rekabeti yoğun şekilde yaşanmış ve bu durum ünlü yazar Shakespeare tarafından Romeo ve Juliet isimli eserde işlenmiştir. Gerçek olsun veya olmasın, yaşanmış ya da yaşanmamış olsun, ölümüne bir aşkı ortaya çıkaran Shakespeare, Veronayı kutsal bir aşk tapınağı haline getirmiştir.

Milano, Roma, Venedik ve Karşılarında Verona

İtalya denildiği zaman pek çok kişinin aklına kuşkusuz ilk önce Roma, Venedik gibi ünlü şehirler gelmektedir. Fakat Verona pek çok özelliği ile apayrı bir öneme ve güzelliğe sahiptir. UNESCO dünya miras listesinde yer alan Verona, eşsiz tada sahip şarap ve kahvesini yudumlayabileceğiniz tarihi yapıları ve meydanlarıyla, eşsiz lezzete sahip pizza ile dondurmalarıyla farklı bir şehirdir. Şehir meydanına tarihi bir kapıdan girilmesi farklı bir atmosfer yaratmaktadır. İtalyan mimarisinin en yaygın ve güzel yansıtıldığı yer ise Erbe Meydanı’dır. Ortada bir havuz ve etrafında restoranlarla manzara eşliğinde harika bir görüntü sunmaktadır.

Casa Di Giulietta: Romeo ve Juliet’in Evi;

@keşfettik.com

Aşkın tutku ile yaşandığı ev ve filmlerde pek çok kez yer alan meşhur balkon, eve girer girmez ziyaretçilerini karşılamaktadır.

Via Mazzini Caddesi

İtalya modanın başkenti olması nedeniyle alışveriş yapılmadan gelinmemesi gereken bir yerdir. Via Mazzini caddesi ise Verone kentinin en meşhur caddesi ve dünya markalarının yer aldığı alışveriş mekanlarının yoğun olduğu noktadır.

@gezimanya.com

Makarna, Risotto ve Pizza

Veronaya gidipte, eşsiz ve farklı lezzetlere sahip İtalyan mutfağının tadına bakmadan gelmek olmaz. Makarnayı farklı onlarca şekilde yapıp dünyaya yayan Verona, farklı soslar eşliğinde eşsiz lezzetler sunmaktadır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar