Aşırı Reklamcılık ve Doğurduğu Kötü Sonuçlar

aşırı-reklamcılık

Paylaşmayı unutmayın.

Aşırı Reklamcılık ve Doğurduğu Kötü Sonuçlar – Bildiğiniz üzere artık günümüzde alışveriş siteleri aşırı reklamcılık politikası gereği ellerinde bulunan bütün reklam imkanlarını kullanarak insanların gözüne kendi markalarını sokmaktadırlar. Bunun tek bir sebebi vardır ki bu da daha fazla kazanç elde etmektedir. (bir hatırlatma olarak soracağız; internette hiç otel aradınız mı?) Sosyal medyada aylarca reklamlarını izlediğimiz Trivago bunlardan bir tanesidir. Yine sosyal medyada çokça geyiği yapılan, bir çok kişiye mizah konusu olan bu reklama günde 3-4 defa maruz kalmıştık. Aşırı reklamcılık bir noktada onlar için iyi olsa da diğer insanlar için rahatsız edici bir hal almaya başlıyor. Diğer bir yandan örnek verecek olursak Trendyol’un son zamanlarda sürekli olarak reklam vermesi ve insanların günlük hayatlarına kadar giren bu reklamların bunaltıcı seviyede olması kişiyi alışverişten soğutmaktadır. Sürekli olarak aynı reklamların dönüp dolaşması her ne kadar akılda kalıcılığı sağlasa da iyi bir şekilde anılmamaktadır.

aşırı-reklamcılık

Black Friday ve Aşırı Reklamcılık

Özellikle Black Friday, 11.11, yılbaşı, sevgililer günü, anneler günü, babalar günü gibi özel günlerde yapılan aşırı reklamcılık sanılanın aksine gereksiz bir reklam yoğunluğunu sağlamaktadır. Birçok kişi tam zevkle izledikleri videonun ortasına çıkan bu reklamlardan bunaldıkları için reklamdaki siteyi hiçbir şekilde kullanmamaktadır. Ancak site sahipleri bu durumu gözetmedikleri için elde edecekleri kazançları hesap etmektedirler. Bununla birlikte de itici bir strateji sonucunda akıllarda kötü olarak kalmaktadırlar. Rutin bir şekilde kullanılan sosyal medya platformlarında, otobüs duraklarında, bütün billboardlarda ve afişlerde aynı reklamların görünmesi ister istemez insanı sinir etmektedir. Yeter artık diyecek seviyeye kadar gelen bu aşırı reklamcılık stratejisi belirli bir noktadan sonra uygulamayı silecek ya da o firmayı kötüleyecek dereceye kadar gelmektedir. Arka arkaya, defalarca kez…

aşırı-reklamcılık

Bu stratejiyi en çok Trendyol kullandığı için (yakın zamanda en çok kullanan ve gözümüze çokça batan olduğu için) insanlar alışveriş sitesi deyince akıllarına ilk bu site gelmektedir. Bunun en büyük nedeni ise Trendyol’un neredeyse aylarca süren bu kara cuma aşırı reklamlardır. Sürekli aynı reklam ve sloganların dönüp dolaşması sonucunda insanlar bilinçleri dışında Trendyol’u akıllarına kazımışlardır. Zaten bu reklam stratejisi öncesinde de firma oldukça fazla bilinen ve kullanılan bir siteydi. Bu tanınırlığını da bir çok Influencer ile yaptığı iş birlikleri sayesinde elde etmiştir(influencer pazarlama). Ancak şu an Türkiye’nin en bilinen alışveriş sitelerinden biri değil, en bilineni olmayı başarmıştır.

Aşırı reklamcılık konusunda da izledikleri kötü strateji ile de birçok kişinin aklına kazınsa da, bezdirdi yorumlarını da beraberinde getirmiştir. Umuyoruz ki bir gün bu stratejinin yanlış olduğunu anlayarak daha farklı bir reklam yoluna girerler.

Bizi sosyal medyadan takip edebilir, diğer makalelerimiz buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar