Arter ile Çağdaş Sanata Hazır Mısınız?

arter

Paylaşmayı unutmayın.

Arter ile Çağdaş Sanata Hazır Mısınız? – İşte sizlere eserleri ile  sanat platformu olmayı hedefleyen bir çağdaş sanat müzesinden söz edeceğiz. Arter 2010-2018 yılları arasında faaliyet göstermiş 35 sergiyi izleyicilerine kapılarını açarak 183 adet eseri sanatseverler ile buluşturmuştur. Geniş bir kitleye seslenerek; sergi alanları, performans salonları, öğretici ve etkinlik alanları, kütüphane, konservasyon laboratuvarı, sanat yayınlarının bünyesinde kitap evlerine sahip sıcacık ve sanat odaklı müzedir.

Eylül & Ekim Ayın’da Arter ‘de Neler Var?

Sonbaharın esintisiyle birlikte ruhunuza ve zihninize farkındalıklar sunan Arter; ziyaretçilerine kapılarını sonuna kadar açarak performansları gözler önüne seriyor. Samimi, sıcak ve oldukça dokunaklı müze, soğuk havalar da içinizi ısıtacak sanatsal derlemelerin içeriğinde neler olduğuna bir bakalım ister misiniz?

Sergiler

Birbirinden güzel ve birbirinden farklı.. Günlük yaşantının  içerisinde hissettiğimiz soyut veya somut tüm değer olgularını bir araya getiriyor.. koleksiyon ve koleksiyon dışı olarak toplamda 7 adet sergi ile kapılarını fütursuzca ziyarete açıyor. Eylül ayı itibaren müzede yer alan bir kaç sergilerden biraz söz edelim ister misiniz?

Céleste Boursier-Mougenot: offroad, v.2  (kontrol et ismi) / Küratör Selen Ansen

https://www.arter.org.tr/

Kuyruklu üç adet piyanonun hızlarına ve yönlerine elektro-mekanik sistem aracılığıyla hareket eden enstrümanların dünyası; rüzgarı sayesin de esere somut bir anlam yükleyerek aslında fiziksel etkileşimin görsel şölenini ve akustik deneyim sahibi olmanıza şans veriyor. Doğada olduğu gibi objelerin ses üretimine, objelerin sirkülasyon sağladığı sırada ortaya çıkan görsel ve ses olgusunu kulak vermemizi ve farkındalığı daha da kuvvetli kılmayı sağlıyor. Ekosistemin akustik bir algıdan , görsel bir yetiden faydalanabilmemiz için tasarladığı bu sergiyi mutlak kılmanız için sizi bekliyor.

Saat Kaç ? / Küratörler; Emre Baykal & Eda Berkmen

https://www.arter.org.tr/

Bu sergi koleksiyon toplamda 34 sanatçının yapıtları ile oluşuyor. Günlük yaşantımız da nesnelerin ilişkilerinden söz ediyor. Mimari yapının iç içe geçişinden farklı bağlamlar çıkarmamız için harika kurguyu iç-dış olmak üzere mekan olgusunu zamanla bütünleştirmemize yardımcı oluyor.

Rosa Barba – Gizli Konferans /Küratör Başak Doğa Temür

“Kollektif Gücün Geleceği” ismini aldığı kültürel depoların arşivini elen alan sergi, Küratörü olan Barba Madrid’ deki Museo Reina Sofía koleksiyonundan seçmiş olduğu 1926 ve 2009 yılları arasında üretilen 43 yapıtı bir araya getiriyor. Farklı üç ekrana yansıtılan filmlere diyagram özelliği katarak hafızaları canlı tutmayı hedefliyor olabilir.

https://www.arter.org.tr/
https://www.arter.org.tr/

Arter – Etkinlikler

Nitelikli ve disiplinli canlı performanslar ile gözlerinizi kamaştırarak farkındalık olgusunu sahne sanatıyla bütünlük kazandırıyor. Klasik, çağdaş, elektronik müzik, dijital sanatın iç açan yanına rastlamak oldukça harika diyebiliriz.

Meggy Rustamova / A Speech of Nature

28-29 Eylül Saat 15:00 seyircilerine doğayı şehre taşıyacak; şehrin sakinliklerini çeşitli görsel ve şamanizm den esinlenerek “kutlama” kavramını yaşatacak. Ormanda bir yolculuğun ahengi ile Arter’in iç ve dış mekanlarında gezintiye hazır olun.. İmge ve seslerin performansını birleştiren Meggy Rustamova toplumsal meselelere de değiniyor.

Aydın Esen

27 Eylül’de saat 21:00 ücretli  Uluslararası alanda saygın yere sahip ünlü bestesi ve piyanist Aydın Esen imzalı eserlerini sahneliyor.

Noé Soulier: Performing Art

12-13 Ekim’de saat 15:00 ve 18:30 ücretli Daha önce Centre Pompidou (Paris) ve Kaaitheater’da (Brüksel) sergileyen Fransız koreograf ve dansçı Noé Soulier şimdi Arter İstanbul’da. Performing Art ismini verdiği dansın bir beden dili oluşunu felsefi, müzik ve bale sanatını bütünlük katarak jestin sanatla birleşimini anlatıyor.

Elif Çağlar Quartet

18 Ekim 2019 saat 21:00 ücretli Prestijli sahnelerin caz solisti Arter’de performansını sergileyecek.

Tolgahan Çoğulu & Sinan Ayyıldız

19 Ekim saat 21:00 ücretli Konser etkinliği ile sazın ve mikrotonel gitarın tınılarına ait çok sesliliği seyirciye sunacak.

Film

29 Ekim itibariyle her Salı günü sinema ve film yapıtları Ater’ de sinemaseverler ile buluşuyor.

Jonas Mekas Retrospektifi

22-27 Ekim’e kadar sürecek olan bu programın içeriğinde üç ay boyunca film gösterimi Arterde sizlerle olacak. Film teması, yönetmen odaklı söyleşi ve paralel etkinlikler ile seyirciye zenginlik katmaya hazır. 

Panel: Pip Chodorov

27 Ekim Saat 18:00 Çiğdem Öztürk moderatörlüğünde gerçekleşecek olan panel Jonas Mekas’ın “Litvanya’ya Bir Yolculuk Hatırası” filminin ruhundaki bağımsızlığını.., sinemanın korunması için yaptığı çalışmalarından söz ediyor.

Öğrenme

https://www.arter.org.tr/

Yetişkin, çocuk atölyeleri ilk dikkat çekenler arasında yer alıyor.  İnsan hayatı boyunca bilmediklerini öğreniyor, öğrendiklerini ise paylaşarak bölüşüyor. Hayal gücünüzü öğrenme atölyelerinde paylaşmaya ve yorumlanmaya davet ediyor..Sadece bu atölyeler ile sınırlı kalmıyor. “Rehber Turları” , “Öğle Arası” başlıklı daha birçok atölyeyi, diyaloğu güçlü kılmak ve yoruma açık olmaya davet ederek, aslında insan ilişkilerinin yaşama dair öğreticiliği olan yapıtlara fikir paylaşımı istiyor. Ücretli olan programları site içerisinde göz atarak seçebilirsiniz.

Arter – Yayın

Sanat tarihine katkı sağlamayı hedefleyen yayınları Türkçe ve İngilizce olarak bulabilmek mümkün. Yayın politikasını ; teşvik etmek ve beslemek olarak güden Arter yayınlarına site içerisinden ulaşabilirsiniz.

https://www.arter.org.tr/
https://www.arter.org.tr/
https://www.arter.org.tr/

Ücretli ve ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz bu güzel sanat müzesini misafir olmak için şimdi tam zamanı ! 13 Eylül Dolapdere de yeni binası ile göz kamaştıran eserleri sizlerle paylaşıyor. Öyleyse müjdemizi isteriz ..! Sergi ziyaretleri Tüpraş sponsorluğu ile 2 Ocak 2020 tarihine kadar herkese ücretsiz olarak sanat gezisi şansı sunuyor. Daha detaylı incelemek için https://www.arter.org.tr/ resmi internet adesinden ve yine instagram, twitter, facebook sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz. Adgager ailesi olarak müzenin bir takım eserlerine yer verdik fakat siz sanatseverlere şunu söylemek istiyoruz ki kesinlikle yazılanlar ile sınırlı kalmayıp bir an önce yola çıkmanızı bu sanat baharını birebir yaşamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Arter’in ülkemize sunduğu bu mükemmel eserleri ve sanatçıları yürekten tebrik ediyor çağdaş sanat anlayışını bizlere yaşatmasının sevincini paylaşıyoruz…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar