Apple Car Tesla Rakibi Olabilir Mi?

Paylaşmayı unutmayın.

Apple Car Tesla Rakibi Olabilir Mi? – ABD’li  teknoloji devi Apple ‘ı çoğunlukla IOS, İphone ve Mac bilgisayarlar ya da dünyaya yaptığı katkılarından söz ettiriyor. Fakat son günlerde ortaya çıkan söylentiler Apple ‘ın çok farklı bir konuya eğildiğini ortaya çıkardı.

Yıllardır bu tarz söylentiler dolaşmaktaydı. Ancak içi doldurulmayan bir açıklama dahi yapılmayan söylentiler oldukları için kimse tarafından dikkate alınmıyordu. Bu sektörde de  öncü olan bir firma olduğu için kimse Apple’dan bu tarz bir çıkış beklemiyordu diyebiliriz. Apple Car olarak piyasaya sürülmesi beklenen otomobilin aslında çok da derin bir hikayesi var.

Apple Car Tesla Rakibi Olabilir Mi?

Yılların Gizliliği: Project Titan

Apple şirketinin gizliliğe ne kadar önem verdiğini çoğumuz biliyoruz. Şirketin tüm ürünlerinin, projelerinin piyasaya sunulmasına kadar %100 gizlilik ilkesine bağlı kalınarak çalışıldığını bilmeyen yoktur sanırım.

Project Titan da %100 gizlilik ilkesine bağlı kalınan bir proje.2014 yılında Almanya ‘da kurulan Project Titan ekibi 15-20 kişilik bir ekip. Apple tarafından Almanya’nın seçilmesinin sebebinin de Almanların otomobil tecrübesine güvenmesi olarak açıklanıyor . Aslında bu bağlamda Almanya’ya güvenen tek Apple değil. Elon Musk da Tesla’yı kurmadan önce Almanya’ya danışıyor. Tesla bunu apaçık yaparken Apple tabi ki de tam bir gizlilik içinde yapıyor.

apple-car-tesla-rakibi-olabilir-mi
@greenmasrteco

Project Titan’ın neden kurulduğuna gelecek olursak, projenin ilk amacı sürücüsüz araç yazılımı ve tasarımı yapmak. Yani tam bir otonom araç ortaya çıkartmak. Hatta bu proje için Apple Çinli Contemporary Amperex Technology (CATL) teknoloji firmasıyla da görüşmeler yapıyor. Yine tam gizlilik çerçevesinde. Yazılım tüm Apple ürünlerine benzer şekilde İCar ismiyle anılıyor .

Apple Car Tesla Rakibi – Apple Car

apple-car-tesla-rakibi-olabilir-mi
@bosshunting

Neredeyse bir aydır manşetlerden düşmeyen Hyundai ve Apple arasındaki görüşmeler aslında gizli yapılmaktaydı. Fakat Hyundai yıllık raporlarını açıklarken Apple Car konusundan da bahsetti. Bu ABD teknoloji devini bayağı rahatsız etti. Rahatsızlık üzerine Hyundai bir açıklama yaptı. Projeye hala parça sağlayıcı olarak katılma konusunda ısrarcı olduklarına dair , ancak Apple bundan pek etkilenmişe benzemiyor.

Tahmini Özellikleri

Peki İcar neleri içerecek ?

Daha önce de dile getirdiğimiz gibi Apple tamamen otonom bir otomobil üretmek istiyor.Tahmin edilen birkaç özelliğini  şu şekilde sıralayabiliriz;

-Parmak iziyle sürücüsünü tanıyacak

-Nanocell bataryalar kullanılacak(Bu tür elektrikli otomobillerde genellikle lityum-iyon bataryalar kullanılmakta. Apple Nanocell batarya ile en uzun menzil hedefini gerçekleştirmeyi umuyor.)

-%100 otonom bir otomobil olacak.

-Tasarımı minimal olacak.

-İCar yazılımı stabil ve sade olacak. (Otomobil ismi henüz belli olmadığı için yazılımının  İCar ya da isminin İCar olduğu henüz bilinmiyor.)

– Apple otomobil yazılımı birçok otonom araç  firmasına da satacağı öngörüler arasında.(Bence bu bir iddia .Çünkü hepimizin bildiği üzere Apple IOS gibi bir yazılımını dahi satışa sunmadı .İCar yazılımını da sunacağı taraftarı değilim.)

Otomobilin en bilinen özellikleri bu şekilde. Apple bu otonom araç için ciddi bir AR-GE çalışması yapmış. Hatta Tesla ‘dan mühendisler dahi transfer etmiş.

Aracın hakkında birçok bilgi şu anlık tahminden ibaret. Hatta fiyat tahmini bile var. İCar ya da Apple Car ‘ın 55.000 dolar civarında bir fiyatla piyasa sunulacağı söylentiler arasında.

Bahsetmiş olduğumuz tüm bu tahmini özelliklerini göz önüne alarak toparlamamız gerekirse, Apple Car ‘ın piyasaya çıkmasıyla birlikte tıpkı diğer Apple ürünlerinde olduğu gibi ‘’tercih edilmek’’ istenen bir otomobil kategorisine gireceğine kesin.

apple-car-tesla-rakibi-olabilir-mi
@electrek

Apple şu anda piyasa A++ bir üretici otomobillerinin de Lamborghini ya da Porsche gibi sınırlı sayıda ve isteğe göre üretileceği tahminler arasında.

Apple Car ‘ın Tesla’ya rakip olabileceği konusuna gelecek olursak bence kesinlikle rakip olabilir. Fakat tahmini çıkış tarihi 2024-2027 aralığında olan bir araç için henüz yorum yapmak tutarlı olmaz. Bu zamana kadar Tesla’nın Pazar payının % kaçını kaplayacağını ve ne kadar geliştirileceğin bilemeyiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar