Antik Mısır Hakkında Hiç Bilmedikleriniz

Paylaşmayı unutmayın.

Antik Mısır, 20. yy’ın başından beri, dünyada en çok konuşulan ve merak edilen uygarlık. Antik Mısır Medeniyeti ile ilgili neredeyse her şey merak ediliyor. Değişik yaşam biçimleri her zaman ilgi çekici olabiliyor. İşte bu ilgi çekici ve sıra dışı olaylardan bazıları!

Rujları, Ezilmiş Böceklerden Elde Ederlerdi.

Bunun için önce böcekleri kaynatır, daha sonra da ezerek renk elde ederlerdi. Kokineal veya kireç böceklerinden elde edilen kırmızı karminik asidi, makyaj bileşeni olarak kullanırlardı.

Erkekler de Makyaj Yapardı.

Günümüzdeki erkeklerden bakımı bir tık daha ileri götürmüşler. Bunun birkaç sebebinin olduğu biliniyor. Hem ciltlerini güneş ışınlarından koruduklarını zannederlerdi hem de ciltlerinin daha güzel görünmesini isterlerdi. Son sebep de tanrıların Ra ve Horus’un makyaj yapanlara karşı daha iyi davrandıklarını düşünmeleriydi.

Çocuklar Ergenlik Dönemlerine Kadar Giyinmezledi.

Kız ve erkek çocukları fark etmeksizin çocuklara, 12- 13 yaşlarına kadar kıyafet ve ayakkabı giydirilmezdi. Sadece halhallar, bilezikler ve tasmalar takarlardı. Muhtemelen bu durumda sıcak havaların da etkisi vardı.

Firavunlar Kölelerini Sineklerden Korunmak İçin Kullanırdı .

Kölelerin üzerine bal sürülerek sineklerin o tarafa doğru gitmesi sağlanıyormuş. Bu durumda sineklerin rahatsızlık vermesi ortadan kaldırılıyormuş. Antik Mısır’da farklı ve kast sisteminin geçerli olduğu bir sinek savar kullanılıyordu denilebilir.

Mumyalama Sırasında Organlar Çıkarılırdı.

Antik Mısır’da ölümden sonraki hayata oldukça inanıyorlardı. Ölülerini mumyalayarak saklarlar ve bundan önce burun deliklerinden beyni parçalar halinde çıkarmaya çalışırlar, bir kavanozda saklarlarmış. Aynı şekilde bağırsakları da saklarlarmış. Sadece kalbi çıkarmayarak mumyalama işlemini gerçekleştirilirmiş.

Deneme Evlilikleri Vardı.

İstenir ki evlilikler bir ömür mutlu mesut sürsün, aksi durum olmadan devam etsin. Ama aksi bir durum olduğunda Antik Mısır’da karşılıklı karar sonucu ayrılmak isteyen taraf tazminat öder ve evlilik bitebilirdi.

Firavunlar Genelde Şişmandı.

Antik Mısır

Antik Mısır’ı anlatan tüm görsellerde neredeyse tüm kişilerin zayıf ve düzgün vücutlara sahip olduğunu görürüz. Bilinenin aksine mumyalar üzerinde yapılan araştırmaya göre, firavunların şişman ve sağlıksız kişiler olduğu gözlenmiştir.

Antik Mısır, tüm bu bilinenlerin dışında hala oldukça gizemini koruyan bir medeniyettir. günümüzde yeni araştırmalar yapılmaya ve sonuçlar bizleri şaşırtmaya devam etmektedir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar