Antalya’da Gezilebilecek Müzeler – En İyi Antalya Müzeleri

Paylaşmayı unutmayın.

Antalya’da Gezilebilecek Müzeler – En İyi Antalya MüzeleriAntalya gezilecek müzeler konusunda oldukça zengin bir müze listesine sahip oluyor. Özellikle tatil sezonlarında bu müzeler son derece kalabalık oluyor. Eğer Antalya’ya ilk defa gidiyorsanız bu liste sayesinde en iyi müzeleri gezeceğinizden emin olabilirsiniz.

Antalya’da Gezilebilecek Müzeler

Antalya Müzesi

antalyada-gezilebilecek-muzeler-en-iyi-antalya-muzeleri
@yolcu360

Antalya’da Gezilebilecek müzeler listesinde birinci sırada bulunan Antalya Müzesi 1972’den beri aynı binada hizmet veriyor. 1922 yılında 1. Dünya Savaşından sonra bölgeye gelen işgalci güçlerden kurtarılan eserler müze içerisinde yer alıyor. Müzede 14 sergi salonu, heykeller ve farklı eserler sergilenyor. Müzeye girişler ise 1 yıl boyunca Müzekart ile birlikte sınırsızca gerçekleşebiliyor. 

Suna İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi

Suna İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi pek çok kültürel varlığı ile birlikte 2 binada yer alıyor. Suna-İnan Kıraç koleksiyonunda bulunan kültürel ve sanat eserleri müze binalarında sergilenyor. Müze bahçesinde yer alan ikinci bina ise Aya Yorgu adına inşa edilen 1893 yılından kalma Ortodoks kilisesi oluyor. Ziyaretçiler olarak kilisenin içerisi de gezilebiliyor. Antalya’da gezilebilecek müzeler arasında bulunan müze çarşamba günleri hariç ziyaretçi kabul ediyor. Haziran ve Eylül aylarında ise 09.00-12.00/14.00-19.30 saatlerinde hizmet veriyor. Diğer aylarda da 09.00-12.00/13.00-18.00 saatlerinde açık olarak ziyaretçi alıyor.

Antalya Atatürk Evi Müzesi

antalyada-gezilebilecek-muzeler-en-iyi-antalya-muzeleri
@wikipedia

Antalya’da gezilebilecek müzeler arasında bulunan Atatürk Evi Müzesi iki katlı yığma taş duvarlı bir binada yer alıyor. Önceleri valilik binası olarak kullanıln bina Atatürk’ün Antalya’ya geleceği zamanlarda temizlenip döşenmişt. Ek olarak Atatürk’e hediye edilen bu iki katlı ev ise artık müze olarak ziyaretçilere sunuluyr. Müzeye gelmek isteyenler ise herhangi bir ücret ödemeden ziyaret edebiliyor. Müze içerisinde o döneme ve Atatürk’e ait pek çok eski eşya bulunuyr. Atatürk’ün kullanmş olduğu eşyalar birebir görülebiliyr.

Perge Örenyeri

Antik bir yer olan Perge, Aksu Nehri’nin 4 kilometre batısında geniş bir ovada kuruludur. Roma İmparatorluk dönemlerinden gelen bu kent ayrıca UNESCO Dünya Miras Listesi’ne önerilmiştir. Ancak Helenistik dönemden kalan bu antik kent Müzekart sayesinde 1 yıl boyunca sınırsız şekilde ziyaret edilebiliyor. Müze içerisindeki rehberler eşliğinde pek çok antik bilgi öğrenilebiliyor. 

Antalya Oyuncak Müzesi – Antalya’da Gezilebilecek Müzeler

Antalya müzeleri listesinde yer alan Antalya Oyuncak Müzesi pek çok eski oyuncağı barındırıyor. Ayrıca 23 Nisan 2011’den beri faaliyet gösteren müze Türkiye’nin üçüncü oyuncak müzesi unvanına da sahip oluyor.

Alanya Arkeoloji Müzesi

antalyada-gezilebilecek-muzeler-en-iyi-antalya-muzeleri
@bel

Alanya Arkeoloji Müzesi 1967 yılından beri ziyaretçi kabul ediyor. Çeşitli etnografik ve arkeolojik eserlerin korunması ve sergilenmesi amacıyla açılan müze pek çok kişi tarafından ziyaret ediliyor. Diğer yandan içerisinde eski dönemlere ait birçok eser korunmş halde bulunuyr. Son olarak Antalya müzeleri olarak son derece ilgi çekici olan bu müze Müzekart ile ziyaret edilebiliyor. Özellikle arkeolojik eserlere ilgisi olanlar için tavsiye ediliyor. Ayrıca ziyaretçiler ücret ödemeden müzeye giriş yapabiliyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar