Anadolu Efes, “Avrupa’nın En İyi Pazarlama Yapan Kulübü” Unvanını Elden Bırakmıyor

anadolu-efes-avrupanin-en-iyi-pazarlama-yapan-kulubu-unvanini-elden-birakmiyor

Paylaşmayı unutmayın.

Anadolu Efes, “Avrupa’nın En İyi Pazarlama Yapan Kulübü” Unvanını Elden Bırakmıyor. Uluslararası bir basketbol organizasyonu olmak ile birlikte EuroLeague tarafından her yıl EuroLeague Devotion Pazarlama Ödülleri verilmeye de devam ediliyor. Bu ödül programında günümüze kadar “Altın Ödül” kazanmayı hak eden tek Türk kulübü olan Anadolu Efes olmuştur. 2020 yılında da Altın Ödül kazanarak, 4 defa aynı ödülü kazanan ilk kulüp olma başarısını da elde etti. 

“Avrupa’nın En İyi Pazarlama Yapan Kulübü”

@pazarlamasyon

Anadolu Efes, Altın Ödülü Pandemi Dönemi Aksiyon Planı Ve Yeni Normal Dönem Stratejisi Sayesinde Kazandı

Anadolu Efes aynı kategori içerisinde yani EuroLeague Pazarlama Ödülleri kapsamında 2010, 2013 ve 2017 yıllarında da Altın Ödül kazanmayı hak etmişti. Ardından 2019 yılında Gümüş Ödül kazanma başarısı elde eden Anadolu Efes, bu yıl çok büyük ve önemli bir strateji sayesinde yeniden Altın Ödül kazandı. 

Ödül programında Turkish Airlines EuroLeague ve EuroCup organizasyonlarında yer alan 42 kulübün pazarlama projeleri değerlendirildi. Bu bağlamda Anadolu Efes, pandemi döneminde oluşturduğu aksiyon tasarımı ve koronavirüs salgını sonrasında normale dönüş ile ilgili gerçekleştirdiği strateji oldukça başarılıydı. Bunun sayesinde Altın Ödül kazanarak ülkemize yeniden bu gururu yaşattı. 

anadolu-efes-avrupanin-en-iyi-pazarlama-yapan-kulubu-unvanini-elden-birakmiyor

Anadolu Efes, Türk Basketboluna Değer Katmaya Devam Ediyor

Dördüncü defa kazanılan “Avrupa’nın En İyi Pazarlama Yapan Kulübü” ödülü hakkında Anadolu Efes Spor Kulübü Pazarlama ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Gökçe Dayı duygularını paylaştı. Gökçe Dayı; taraftarın uzun bir süre basketboldan uzak kaldığı ve özlediği salgın döneminde kazandıkları bu ödülle büyük bir mutluluk yaşadıklarını aktardı. Ve Türk basketboluna değer katmaya devam ettiklerini ifade etti. 

Dayı, 2019-2020 sezonunda saha içinde ve saha dışında pazarlama sayesinde yarattıkları fark ile birlikte salgın döneminde de sağladıkları aksiyon planı ve strateji ile Türk sporunda öncülük sağladıklarını düşündüğünü belirtti.

anadolu-efes-avrupanin-en-iyi-pazarlama-yapan-kulubu-unvanini-elden-birakmiyor

Sosyal izolasyon sürecinde uyguladıkları pazarlama ve iletişim faaliyetleri sayesinde basketbolun daha fazla sevilmesini sağladı. Huzurlu ve eğlenceli şekilde bu dönemin anlatılmasını sağladıklarını belirten Gökçe Dayı; bu süreçte kombine sahipleri, partnerler ve taraftarlar ile kurulan iletişimde de sosyal izolasyon süreci çalışmalarının fark yarattığını ifade etti. Anadolu Efes ailesinin 2019-2020 sezonundaki duygu ve anılarını paylaşabilmesi için #UnutulmayacakSezon kampanyasının sunulması ve ekonomik problemlerin yaşandığı dönemde yapılan yeni partner anlaşmalarının da umut aşıladığını ekledi. Gökçe Dayı, bu süreçte taraftar motivasyonun çok önemli olduğunu, bu nedenle emeği olan taraftar başta olmak üzere herkese teşekkür ettiğini ve yine aynı kategoride Bronz Ödül kazanan Fenerbahçe Beko kulübünü de tebrik ettiğini ifade etti. 

Gökçe Dayı konuşmasının son kısmında ise şunları ekledi. “Normalleşme dönemi planlamaları ve hayata geçirilen tedbirler sayesinde 2020-2021 sezonunda tüm basketbolsever taraftarları maçlarına beklediklerini aktardı. Ve basketbolseverler ile birlikte #BenimYerimBurası diyeceklerini belirtti. “

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar