Akıllı Telefon Satışları 2020’de Düşüşte

akilli-telefon-satislari-2020'de-dususte

Paylaşmayı unutmayın.

Akıllı Telefon Satışları 2020’de Düşüşte – Dünya genelinde etkisini sürdüren koronavirüs salgını, akla gelebilecek her sektörde ve her piyasada büyük etkiler oluşturmaya devam ediyor. Elbette bu sektörler arasında akıllı telefon sektörü de çok büyük bir hasar payı almış olarak görülüyor. 

Akıllı Telefon Satışları 2020’de Düşüşte

ABD merkezli olarak gerçekleştirilen bir pazar araştırma şirketi raporu bağlamında, 2020 yılındaki akıllı telefon satış rakamları düştü. Bu durum bakan herkes tarafından yüzdelerin net bir şekilde görülebiliyor. Rapor çerçevesinde 2020 yılı dahilinde dünya geneline bakıldığında, akıllı telefon sevkiyatları için yıllık olarak yüzde 11,9 gibi bir düşüş görülmesi beklenirken, toplam teslimat açısından da 1,2 milyar gibi bir rakama düşülmesi konusunda tahminler bulunuyor. 

akilli-telefon-satislari-2020'de-dususte
@unsplash

Birkaç gün öncesinde yapılan farklı bir araştırma sonucunda yayınlanan raporda ise 2019 yılının ilk çeyreğindeki telefon satış rakamları ve sevkiyatları konusunda rakamlar paylaşıldı. Bu bağlamda 2019 yılının üç aylık ilk çeyrek döneminde; 374,9 milyon birim satış yakalandığı ifade ediliyor. 2020 yılına bakıldığında ise yine ilk üç aylık çeyrekte bu değerin 299,1 milyon gibi bir rakama düştüğü belirtiliyor. Bu durumda düşüş %20 gibi bir oran oluşturuyor. 

Markaların Koronavirüs İmtihanı

Yine aynı rapor bağlamında, dünyada akıllı telefon satışı ile en yüksek gelirlere sahip olan şirketler arasında yer alan Apple, bir önceki yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği akıllı telefon satışına göre bu yıl 4 milyon adet daha az iPhone cihaz satışı gerçekleştirdi ifadesi yer alıyor. Apple ile rekabet seviyesinde bulunan Huawei markası ise son Android olaylarının yaşanmasından sonra büyük bir sekteye uğradı. Çünkü bu olaylar sonrasında telefon satışlarında yüzde 27,3 gibi bir oran düşüş ile karşılaştı. 

akilli-telefon-satislari-2020'de-dususte
@unsplash

Dünya akıllı telefon devleri Apple ve Huawei sonrasında en çok satış yakalayan markalardan biri olan Samsung dahi düşüş ile karşılaştı. Samsung markası tarafından sunulan akıllı telefonlarda satış rakamı yüzde 22,7 düşüş gösterirken, yine önemli markalardan biri olan Oppo ise yüzde 19,1 gibi bir düşüş yaşadı. 

Karlı Çıkan Tek Şirket: Xiaomi

Tüm bu gerileme ve düşüş rakamları karşısında koronavirüs salgınında dahi daralma etkisinden nasibini almayan tek marka, Xiaomi olarak görülüyor. Çünkü ünlü Çin akıllı telefon devi Xiaomi, 2020 yılının ilk üç aylık periyodunda satışlarda yüzde 1,4 artış yakaladı. Bu durum şirketin pazarda yüzde 7,3 olarak görülen payını, yüzde 9,3 gibi bir rakama yükseltti. 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar