Adidas Geri Dönüşüm Hareketi – Okyanus ve Plaj Atıkları Spor Malzemelerine

adidas-geri-donusum-hareketi-okyanus-ve-plaj-atiklari-spor-malzemelerine

Paylaşmayı unutmayın.

Adidas Geri Dönüşüm Hareketi – Okyanus ve Plaj Atıkları Spor Malzemelerine – Uzmanlar, 30 yıl içinde okyanuslarımızda balıktan daha fazla plastik olacağını tahmin ediyor. Plajlardaki ve okyanustaki tüm bu kirlilik hem deniz yaşamına hem de insanlara zararlıdır.

Adidas Geri Dönüşüm Hareketi

Adidas, sosyal sorumluluk projesi kapsamında okyanusa ulaşmadan önce bu plastiğin bir kısmını durdurmaya çalışıyor. Adidas, yılda 400 milyondan fazla ayakkabı üretiyor. Yeni malzemeler yapmak çevre için iyi bir şey değil. Dolayısıyla, Adidas’ın aklında başka planları var.

Okyanus ve Plaj Atıkları Spor Malzemelerine

Okyanustaki ve kumsallardaki bu kirlilik insanlar ve deniz canlıları için tehlikelidir. Yani Adidas, çöplerin bir kısmının okyanusa ulaşmasını engellemek için girişimde bulunuyor. Adidas, deniz kirliliğini spor giyim, spor ayakkabı ve spor ayakkabılara dönüştürmek için çevre örgütü Parley for the Oceans ile birlikte çalışıyor. 2019’da Adidas, okyanustan plastik atıklarla 11 milyon çift ayakkabı yaptı. Parley for the Oceans ile yapılan ortaklık, okyanuslardan 2.810 ton plastiği engelledi.

Plastik Atıklardan Spor Giyime Süreç Nasıl İşliyor?

Süreç, Parley ve ortaklarının kıyı bölgelerinden çöpleri topladıkları plajda başlar. Daha sonra plastik işleme tesisine gönderilir. Tesis, çalışmaları için geri kazanılmış plastik kullanıyor. Normal bir geri dönüşüm tesisi, şişelerden kapakları ve halkaları alır. Bunu takiben, işleme tesisi atıkları yıkar ve kurutur, bu da plastik pullara dönüşür. Plastik pullar, küçük reçine peletleri halinde kesilir. Son olarak, plastik atığın son hali olan bir çeşit polyester iplik, ayakkabıların ve formaların üst kısımlarını yapmak için kullanılır. Bu malzeme, kullanıcılara aynı performansı ve rahatlığı sağlar. Ayrıca polyester daha az su ve kimyasal kullanır.

Adidas bugüne kadar giysilerinin % 40’ından fazlasını geri dönüştürülmüş polyesterden üretiyor. Ancak bu kirliliği etkili bir şekilde azaltmaz. Spor giyim devi, tüketicilere giysilerini sadece ihtiyaç duyduklarında yıkamalarını ve çamaşır makinesini her seferinde doldurmalarını öneriyor.

adidas-geri-donusum-hareketi-okyanus-ve-plaj-atiklari-spor-malzemelerine
@fasycompany

Bunun yanı sıra Adidas, eski ayakkabıları yenileri olarak yeniden kullanılmak üzere geri dönüştüren The Futurecraft Loop adlı yeni bir proje üzerinde  çalışmalarını sürdürüyor. Bu gelişme 2021’den itibaren satışa sunulacak. Parley for the Oceans’ın uyumuyla Adidas, mevcut atık malzemelerden yeni ürünler yapıyor. Daha iyi bir geleceği sürdürmenin bu çabalarla mümkün olduğunu gösteren Adidas, gençlerin ve genç kalanların geleceğe umutla bakmasını sağlamaya devam ediyor. Adidas Geri Dönüşüm Hareketi ile geleceğe umut olurken kendi değerini korumaya da devam ediyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar