Az Bilinen Faydalı Whatsapp İpuçları

Az Bilinen Faydalı Whatsapp İpuçları

Paylaşmayı unutmayın.

Az Bilinen Faydalı Whatsapp İpuçları – Hayatımızın neredeyse her alanında kullandığımız Whatsapp, sık sık yeni güncellemelerle kullanıcılara kolaylıklar sağlıyor. Bazı Whatsapp ipuçları kolaylığın yanı sıra kullanıcıyı sohbetlerde öne de çıkarıyor. Bu ipuçlarının bilinmesi bu sebeple oldukça önemli. Bu yazımız ile bunlardan nasıl faydalanacağınızı anlatacağız. Unutmayın; ipuçlarının birçoğundan faydalanabilmeniz için Whatsapp’ınızı güncel tutuyor olmanız gerekmektedir.

Az Bilinen Faydalı Whatsapp İpuçları

Whatsapp Windows Uygulaması

Whatsapp’ın pek bilinmediği için kullanılmayan ancak oldukça kullanışlı bir Windows uygulaması mevcut. Microsoft Store üzerinden kolaylıkla ve ücretsiz indirilen uygulama, Whatsapp Web’e oranla daha kullanışlı. Whatsapp Web’e göre durumları daha iyi görebildiğiniz, kendi durumunuzu görenleri takip edebildiğiniz, toplu mesaj gönderebildiğiniz uygulama, sadece ilk girişte QR kod doğrulaması istiyor. Sonrasında bilgisayar ile birlikte açılabiliyor ve mesajlarınız anlık olarak bilgisayarınızın ekranına düşüyor.

Az Bilinen Faydalı Whatsapp İpuçları
Görsel: Ynd

Telefonunuz İnternete Bağlı Olmasa da Mesajlarınız Bilgisayarınıza Gelsin

Telefonunuzun şarjı biterse ya da internete bağlanma sorunu yaşarsa bile Whatsapp’ı bilgisayardan kullanarak arkadaşlarınıza ulaşabilirsiniz. Whatsapp’ın henüz deneme aşamasında olan bu özelliğine, beta sürüme kaydolarak erişebilirsiniz. Beta sürüme kaydolmak için telefonunuzdaki Whatsapp uygulamasından “Bağlı Cihazlar” ekranına geçiş yapıp, “çoklu cihaz beta programına katıl” butonunu seçmeniz yeterli olacak. 

Whatsapp web
Görsel: tnhonline

Vazgeçilemeyen Whatsapp İpuçları Arasında Gösterilen Karanlık Mod

“Bu özellik bağımlılık yapabilir. Yaşlılar ve çocuklara söylemeyiniz.” Uyarısının eklenmesi gereken bir özellik karanlık mod. Bu moda bir kez alışırsanız bir daha normal modu kullanamayacaksınız. Neredeyse her uygulamada olan karanlık mod, Whatsapp’ta da oldukça kullanışlı ve göz sağlığını koruma açısından oldukça faydalı. Whatsapp > Ayarlar > Sohbetler > Tema adımlarından karanlık moda geçebilirsiniz.

whatsapp karanlık mod
Görsel: wpflask

Faydalı Whatsapp İpuçları Listelerinin Vazgeçilmezi; Canlı Konum

Whatsapp, konum gönderme konusunda da bir hayli ilerlemiş durumda. Canlı konum özelliği ile kullanıcılar birbirlerinin konumunu 8 saat boyunca takip edebiliyor. Konum gönderme ekranından “mevcut konumu paylaş” butonu ile gönderilen canlı konum, göndericinin isteğine bağlı olarak 15 dk, 1 saat veya 8 saat alıcıya gösteriliyor. Canlı konum gönderildikten sonra, gönderici tarafından süre dolmasa da durdurulabiliyor.

canlı konum
Görsel: indir

Toplu Mesaj Gönderin

Whatsapp’ın yeni ve kullanışlı özelliklerinden biri de toplu mesaj gönderimi. Suistimale açık bir özellik olsa da Whatsapp bir kısıtlama ile bu suistimal ihtimalini ortadan kaldırmış. Kısıtlama şu; toplu mesajlar sadece numaranızın kayıtlı olduğu kişilere erişiyor. Böylece sizi tanımayanlara toplu mesaj gönderemiyorsunuz. Toplu mesaj gönderimi için öncelikle listenizden dilediğiniz kişileri seçiyorsunuz, sonra sanal bir kanal oluşmuş oluyor ve bu kanala gönderdiğiniz mesaj, kanaldaki herkese ulaşıyor. Kullanımı ise oldukça basit. Whatsapp’a girdikten sonra sağ üstten toplu mesajı seçmeniz yeterli. 

Az Bilinen Faydalı Whatsapp İpuçları
Görsel: Behance

Whatsapp’a Giriş İçin Parmak İzi İsteyin

Whatsapp ipuçları listemizde bir de güvenlik için ipucu paylaşalım istedik. Whatsapp’ınıza herkesin girmesini istemiyorsanız cihazınızdaki parmak izine ayrıca Whatsapp’a da koyabilirsiniz. Böylece cihazınızda gezen yabancı biri sohbetlerinize erişemeyecek. Parmak izi kilidini Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Parmak İzi Kilidi adımlarından aktif duruma getirebilirsiniz.

güvenlik
Görsel: androidark

Sohbet Sabitleme İle Sık Konuştuğunuz Kişileri En Üstte Tutun

Sohbet sabitleme özelliği ile sık konuştuğunuz kişilerin sohbet ekranında aşağı düşmesini engelleyebilir, üste sabitleyebilirsiniz. Böylece Whatsapp’a girdiğinizde en üstte o kişileri görebilir, daha hızlı bir şekilde onlarla sohbet başlatabilirsiniz. Sabitleme için Android cihazlarda bir sohbete uzun basıp üstten sabitleme ikonuna tıklamanız yeterli. iOS işletim sistemli cihazlarda ise sohbeti sola kaydırıp sabitle butonunu seçmeniz yeterli.

sohbet sabitleme
Görsel: tech

👉 internette gizli kalmanın yolları

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar