El Salvador’un Resmi Para Birimi Bitcoin Oldu!

Paylaşmayı unutmayın.

El Salvador’un Resmi Para Birimi Bitcoin Oldu!Kripto para birimlerinin oldukça rağbette olduğu bugünler içerisinde El Salvador’dan oldukça değişik bir haber geldi. Gelen habere göre ise El Salvador’un artık resmi kripto para birimi Bitcoin şeklinde açıklandı. Dünyada bir ilk olarak El Salvador kripto para birimini resmi olarak kabul eden devlet olarak tarihe geçti. Bu açıklamadan sonra ise Bitcoin artık resmi olarak kabul edilen ulusal para birimi şeklinde kullanılabilecek. Vatandaşlar devletin sunduğu imkânlar dahilinde ödeme yöntemi olarak kripto para birimini tercih edebilecek.

El Salvador’un Resmi Para Birimi Bitcoin Oldu!

el-salvadorun-resmi-para-birimi-bitcoin-oldu
Photo by André François McKenzie on Unsplash

Hükümet Bitcoin’i Vatandaşlara Tanıttı

Orta Amerika ülkesi olan El Salvador tarafından kabul edilen ulusal para birimi; Bitcoin’in ülkeye ekonomik kalkınma kazandıracağı söylenyor. Devlet Başkanı Nayib Bukele Bitcoin sayesinde ülkeye yenilik, turist ve yatırım kazandırılmasının ön görüldüğünü açıklıyor. Dünyada bir ilk olarak kabul ettikleri kripto para biriminin artık resmi bir şekilde devlet içerisinde kullanılabileceğini dile getiriyor.

Resmi olarak kabul edilen bu para birimi için devletin yaptığı ön hazırlıklar da duyuruluyor. Artık vatandaşlar devlet destekli olan Chivo kripto para cüzdanını kullanarak ödeme yapabilecekler. Hükümetin Bitcoin’i halk arasında kullanımını arttırmak için; yaptığı yatırımlar olarak 30 dolar değerinde Bitcoin de hediye edileceği açıklanyor. Kripto para cüzdanı olarak Chivo’yu tercih eden vatandaşlar anında hediye Bitcoin’ini alabilecekler. Bunun yanında tamamen devlet destekli ve resmi olan bu cüzdan sayesinde vatandaşların güvenlik endişeleri de ortadan kaldırılıyor. İsteyen vatandaşların ise kripto para cüzdanı olarak başka sanal cüzdanları da tercih edebileceği söylenyor.

el-salvadorun-resmi-para-birimi-bitcoin-oldu
Photo by Javier Esteban on Unsplash

Devlet Başkanı 400 BTC Satın Aldıklarını Duyurdu – El Salvador’un Resmi Para Birimi Bitcoin Oldu!

Devlet Başkanı Nayib Bukele tarafından yapılan açıklamalar göre ise ülke içerisinde 50 adet Chivo noktası kurularak kullanıma sunulack. Böylece vatandaşlar komisyonsuz şekilde para yatırma ve çekme işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Ayrıca Bitcoin için yapılan hazırlıklar arasında 400 adet BTC satın alındığı da söyleniyr. El Salvador Devlet Başkanının Twitter üzerinden duyurdu! Bu rakam ise yaklaşık 20 milyon dolara denk geliyor. Kripto para birimi olan BTC’nin bu şekilde resmi para birimi olarak kabul edilmesi; de bizlere yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.

Bitcoin’in Geleceği

Son olarak JPMorgan’a göre, Haziran ve Temmuz ayları arasında büyük Bitcoin fonunda görülen hisse satışı, dünyanın en büyük hacimli kripto para birimi üzerinde yeni bir baskı kaynağı oldu. Önceki aylarda ki satışlar ve fiyat dinamikleri neticesinde Bitcoin’deki düşüş eğilimi sürerken JPMorgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou tarafından yazılan rapora göre, bir Bitcoin fonu olan piyasa devi Grayscale Bitcoin Trust’ın hisse satışlarına dönük tahminler yüzünden “Bitcoin’deki düşüş eğilimi sürecek” tabirini kulland. Geçtiğimiz hafta yaşanan yükselişin ardından tekrar geri çekilen Bitcoin’den ise buna cevap vermesi bekleniyr.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar