Okuma Alışkanlığı Kazandıran Kitap Önerileri

kitap

Paylaşmayı unutmayın.

Sürekli kitap okumaya başlamak istiyor ancak bir türlü başlangıç yapamıyorsanız okuma alışkanlığı kazandıran kitaplar tam size göre olacaktır. Özellikle kalın kitaplardan korkan ve okumaya bir türlü girişemeyen kişiler bu kitaplarla alışkanlık kazanabilecektir. Okurken akıp giden bu sürükleyici kitap listemize isterseniz hemen geçiş yapalım.

Okuma Alışkanlığı Kazandıran Kitap Önerileri

Satranç – Stefan Zweig

Okuma alışkanlığı kazandıran kitaplar olarak listemizin başında oldukça popüler olan Satranç kitabı bulunuyor. 70 sayfa olan bu sürükleyici kitap okuyanı direkt içine çekiyor. Stefan Zweig’in 1942’de bitirdiği kitap yolculuk yapan bir deniz vapurundaki yaşananları anlatıyor.

Fareler ve İnsanlar – John Steinbeck

Fareler ve İnsanlar 20. Yüzyılın başlarında geçiyor. Amerika’da bulunan 2 gezgin adam hayalleri olan küçük çiftliğe kavuşmak istiyor. Fakat bu hayallerini Amerika’da gerçekleştirmek oldukça zor oluyor. Hiçbir şeyin güllük gülistanlık olmadığı bu ülkede canla başla çalışıyorlar. 120 sayfalık olan bu kitap böylelikle okuma alışkanlığı kazandıran kitaplar listemizde yerini rahatlıkla alıyor.

Yabancı – Albert Camus

albert-camus-yabancı
@mekanajandasi.com

Albert Camus tarafından yazılan Yabancı kitabı 110 sayfa ile okurlarıyla buluşuyor. Kitapta genel olarak toplumun kendisine yabancı oluşu anlatılıyor. Zamanında Fransız sömürgesi olan Cezayir’de geçen kitapta ana karakter Meursault’un kayıtsız kişiliğini gözlemliyoruz. Okuma alışkanlığı kazandıran kitaplar olarak bu rahatlıkla herkes tarafından okunabilecek düzeydedir.

Dönüşüm – Franz Kafka

okuma-aliskanligi-kazandiran-kitap-onerileri
@dogrusu.com

Başlangıç kitabı olarak bilinen Dönüşüm kitabı Franz Kafka tarafından yazılıp 100 sayfalık bir eserdir. Konusu ise sıradan bir hayat süren Samsa’nın bir sabah kendini böcek olarak bulmasıdır. İlişkilerin bireyi nasıl dönüştürdüğünü çok ince bir şekilde anlatan kitap oldukça sürükleyicidir. Bu yüzden okuma alışkanlığı kazandıran kitaplar olarak mutlaka okunması gereken kitaplardandır.

Bilinmeyen Adanın Öyküsü – Jose Saramago

okuma-aliskanligi-kazandiran-kitap-onerileri
@yazkonagi.com

40 küsür sayfa olan Bilinmeyen Adanın Öyküsü her satırı ile oldukça ders alınabilecek bilgiler içeriyor. Son olarak neredeyse nokta ve virgül dışında noktalama işaretinin olmadığı kitapta hiçbir özel isim de bulunmuyor. Diğer yandan son derece sürükleyici bir anlatım tarzına ve hikayesine sahip olan kitap bir günde bitirilebiliyor. Ayrıca okuma alışkanlığı kazandıran kitaplar listemiz olarak bu kısa öyküyle kitap okumaya başlangıç yapabilirsiniz. Kitabı okuduktan sonra da pek çok ders çıkaracağınızdan emin olabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar