2021’de Yatırım Yapılacak En İyi Kripto Paralar

Paylaşmayı unutmayın.

2021’de Yatırım Yapılacak En İyi Kripto Paralar – 2020 kolay bir yıl olmadı; global ekonomide bir dizi başarısızlık, beklenmeyen inişler ve çıkışlar ile resesyon trendleri gördük. DeFi projelerinin popülerliğinin artması kripto paralara olan talebi yeniden canlandırdı ve kripto paraların kralı olan ve neredeyse üç yıl içinde zirveyi gören Bitcoin’in fiyatında düzenli bir artışa neden oldu.

Şu anda kripto para çeviricilerin de yer aldığı kripto para piyasası en yatırımcı dostu seçeneklerden biri durumunda; bunların nedenleri arasında şunlar yer alıyor:

  • Öncelikle ulusal para birimlerinin değeri düşerken kripto paralar tasarrufların değerlendirilmesi, hatta tasarrufların artırılması için uygun bir alternatif olduklarını kanıtladı.
  • İkinci olarak kripto para kullanarak ödeme yapma eğilimi gün geçtikçe artıyor.

Bu avantajlara rağmen çoğu kişinin aklında şu soru var: Kripto paralar bir yatırım aracı mı yoksa bir saadet zinciri mi? Bununla birlikte yatırım yapacağınız para birimine karar verirken akıllıca yatırım yapmak gerekli. Belirli bir varlık için yatırım kararı verirken göz önünde bulundurmanız çeşitli kriterler mevcut; bununla birlikte yanıt verilmesi gereken önemli bir soru söz konusu: Yatırım için kripto para nasıl seçilmeli? Ancak gelecek vadeden en iyi para birimlerini seçerken kripto para birimleri ile ilgili 2021 yılı öngörüleri de önem taşıyor.

Bu nedenle cüzdanlarımızda tuttuğumuz ve bu yıl potansiyellerini ortaya koyacaklarına inandığımız en İyi 5 kripto parayı sizlerle paylaşıyoruz.

2021’de Yatırım Yapılacak En İyi Kripto Paralar

Bitcoin

Sermaye hacmi en büyük ve en pahalı kripto paranın her portföyde yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Bitcoin’in geliştirilmiyor olması ve ağ için alınan yüksek komisyonlar yatırımcıların gözünü korkutabilir ancak talep bakımından hiçbir kripto para piyasanın lideriyle boy ölçüşemez.

2021de-yatirim-yapilacak-en-iyi-kripto-paralar
@unsplash

Ethereum

Kripto para geliştiricileri, uzun zamandır beklenen Ethereum 2.0 güncellemesini piyasaya sunacaklarını belirtti; bu güncelleme ile ücretler 10 kat azalacak ve ağ bant genişliği saniyede en az 1000 işleme yükseltilecek. Bu durum hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Chainlink

Dağıtık Finans (DeFi) arenasında sayısız protokolün kullandığı en popüler oracle ağlarıdır. Chainlink şu anda 300’den fazla iş ortağına sahip ve kripto para ekosistemi neredeyse her gün geliştiriliyor. Chainlink’in tavan fiyatının güncellenmesine karşın proje hem orta hem de uzun vadede yatırım için değerlendirilebilecek bir tercih olarak görünüyor.

Polkadot

Bu, farklı blok zincirler arasında bilgi ve varlık takası yapabildiğiniz en bilinen protokoldür. Bunun yanında Polkadot’un temelinde ölçeklendirilebilir dağıtık uygulamalar oluşturabilirsiniz. Bu özellik söz konusu blok zincirini Ethereum’a karşı en büyük rakip haline getiriyor.

2021de-yatirim-yapilacak-en-iyi-kripto-paralar

14 Ocak tarihinde Polkadot’un sermaye hacmi 11 milyar Dolara yükseldi ve fiyatı ise yaklaşık 12 Dolar ile en yüksek seviyeye yükseldi. Polkadot en önemli kripto projeler arasında yer almak üzere emin adımlarla ilerliyor.

Binance Coin

En büyük kripto para borsasının sunduğu Token olması başlı başına son derece önemli. Binance’in piyasaya muazzam bir etki yaptığını söylersek abartmış olmayız; son derece büyük bir işlem hacmine sahip olmasının yanında, platform düzenli olarak yeni ve daha yenilikçi ürünler sunuyor, örneğin:

  • Opsiyonlar,
  • Hesap kartları,
  • Stake etme,
  • Madencilik havuzları.

Liste uzayıp gidiyor. Binance Coin, Binance platformunda düzenli olarak işlem yapan kişiler ve kripto paraların geleceğinin parlak olacağını düşünenler için harika bir seçenek.

Özet

Fiyat artışı açısından en potansiyelli beş kripto paraya göz attık. Bununla birlikte yukarıdaki projelerin tamamı En İyi 20 listesinin dışındakiler kadar riskli değil.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar