Gelecekte En Çok Kazandıracak Programlama Dilleri

Paylaşmayı unutmayın.

Gelecekte En Çok Kazandıracak Programlama DilleriProgramlama dilleri günümüzde neredeyse her sektörde aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Herhangi bir işletmenin bile mobil uygulama ya da web site için başvuracağı ilk şey yazılım dili olacağından dolayı bu alana her geçen gün daha fazla yatırım yapılmaktadır. Bu noktada ise yazılımcıların kolay bir şekilde iş bulup güzel kazançlar elde edebilmesi için programla dilleri arasından geleceğe yönelik en mantıklı olanı tercih edip bu alanda ilerlemesi gerekmektedir. Böylelikle çok daha iyi şirketlerde çalışarak ya da projeler çıkartarak parlak bir kariyere sahip olunabilmektedir.

Gelecekte En Çok Kazandıracak Programlama Dilleri

Python

gelecekte-en-cok-kazandiracak-programlama-dilleri
@bilginc

Geleceğin programlama dilleri olarak Python oldukça tavsiye edilen bir programa dilidir. Özellikle bu programlama dilinin diğer dillere göre çok daha kolay bir şekilde öğrenilebilmesi programlamaya yeni başlayan kişiler için artı bir avantajdır. Uygulama programlama, web site programlama, oyun programlama gibi pek çok alanda kolaylık sağlayan Python günümüzdeki birçok büyük şirketin de geçiş yaptığı dillerden bir tanesidir.

Java

@cio.com.br

Java daha çok mobil uygulama alanında kullanılsa da çeşitli Windows, Mac ve Linux programlamalarında da sıklıkla kullanılmaktadır. Diğer yazılım dillerine göre öğrenmesi biraz daha zor olmasına karşın Java’yı iyi bir şekilde öğrenen bir kişi geniş bir programlama yelpazesine sahip olacaktır diyebiliriz. Geleceğin yazılım dilleri arasında da konumunu korumaktadır.

JavaScript

gelecekte-en-cok-kazandiracak-programlama-dilleri
@webmaster.kitchen

Programlama dilleri olarak JavaScript web uygulamaları için tercih edilmektedir. Web siteleri için gerekli olan animasyonlar gibi daha pek çok görsel alanda kullanılmaktadır. Öğrenimi ise diğer web tabanlı programlama dillerinden daha kolaydır.

C++

@educative.io

C++ programlama dilleri arasında oldukça zor öğrenilen ve uygulanan dil olarak karşımıza gelmektedir. Fakat öğrenmesinin zor olmasına karşın sunduğu kullanım alanı oldukça fazladır. Genel olarak ise çeşitli elektronik devrelerde, bilgisayar programlarında ve oyunlarda kullanılmaktadır. Geleceğin programlama dilleri arasında da yerini halen korumaktadır.

PHP

@kurtulusoz.com.tr

Web tabanlı en popüler yazılım dilleri olarak PHP halen oldukça sık kullanılan bir yazılım dilidir. Bu yazılım dilinin kullanıldığı en iyi örnek olarak da Facebook verilebilmektedir. PHP alanında yeterince uzmanlaştıktan sonra ise istenildiği gibi e-ticaret, forum ve blog gibi web siteler programlanabilmektedir. Oldukça köklü bir dil olması nedeniyle de öğrenmek isteyenler için İnternet üzerinde pek çok online kurs bulunmaktadır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar