En İyi 5 Viral Reklam

viral-reklam

Paylaşmayı unutmayın.

En İyi 5 Viral Reklam – Viral reklamlar, ağızdan ağıza yayılma yöntemini kullanan reklamlardır. Yani konuşulmak isteyen ve bu şekilde markaya popülarite kazandırmayı amaçlayan reklamlardır. Markaların kendileri için değil, başka bir hikayede kendilerine yer verdikleri çekimler, en etkili viral reklamlardır. Özellikle de daha amatör şekilde çekilmiş etkileyici hikayelerin olduğu videolar oldukça ilgi görmektedir. Videonun uygun bir noktasına sıkıştırılmış bir marka adı o videoyu viral reklama dönüştürür. Ya da son zamanlarda oldukça revaçta olan ve listemizde ilk sırayı vereceğimiz, sosyal medya fenomenlerinin yaratıcılığını kullanmak da ilgi görüyor.

En İyi 5 Viral Reklam

viral reklam
viral reklam

Bu tarz viral reklamlarda, markalar sosyal medya fenomeninin yapacağı bir gönderiye markasını sıkıştırmasını ister ya da direkt kendileri için yaratıcı bir video çekilmesini ister. Hatta bazen markalar bir sosyal medya fenomeninin, rakip markayı eleştirmesini dahi isteyebilir. Bu da bir çeşit viral reklamdır. Son günlerde gündemde olan spor spikeri Deniz Satar’ın alttaki videosu da bir viral reklamdır, tabi kötü bir viral reklam. 😂

https://twitter.com/medyanin51tonu/status/1277566524870610944
Bu kötü viral reklamı izlediyseniz şimdi en iyilere geçelim… İşte en iyi 5 viral reklam

1) İşte Buna Waouw Denir – Asus

Bu viral reklam videosu Youtube üzerinden yayınlandı. Video o kadar çok konuşuldu ki üniversitelerde ders diye anlatıldı. Video, bir Apple lansmanını taklit ediyor. Apple Ceo’su Tim Cook’u canlandıran sunucu, Cook’un konuşma tarzını kullanıyor ve Apple’ı birçok açıdan, komik bir dil ile eleştiriyor. Lansmanı izlemeye gelenlerin Asus kullanıyor olması, bazı kilit cümlelerde ekrana Asus’un yansıtılması bunu bir komik video olmaktan çıkarıp bir viral reklama dönüştürüyor. Açıklanmaya pek de ihtiyaç duymayan bu viral reklam videosunu sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederiz.

2) Fulya’nın İntikamı – Gitti Gidiyor

2009’da çekilmiş bu video, Türkiye’nin internet ortamındaki ilk viral reklamıydı. Video o kadar çok izlenmişti ki o dönem en çok konuşulan konulardan birine dönüşmüştü. Sayısız dergiye, bloğa, gazeteye haber olmuştu. Bu videodan sonra Gitti Gidiyor’un yeni kullanıcı sayısı %97, sitenin trafiği ise %21 artmıştı. Videoda, sevgilisi tarafından aldatılan Fulya’nın, sevgilisine ait eşyaları Gitti Gidiyor’da 1 TL’ye satacağı anlatılıyordu. Üstelik bu eşyalar arasında bir fotoğraf makinesi, bir de milli takım imzalı futbol topu vardı. Özetle bu video en iyi 5 viral reklam sıralamamızda ikinci sırada. Bir not daha düşelim, daha önce yayınladığımız ve bu reklam hakkında daha detaylı bilgi içeren yazımıza da buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=O48A8u3aano&feature=emb_logo

3) Sevgiliye Büyük Jest – Türk Hava Yolları

Bu video da tıpkı Fulya’nın intikamı gibi amatör çekim bir video. Videoda bir genç, sevgilisi için 14 ülkeye gittiğini söylüyor. Bu ülkelerde insanlara birer kelime söyleterek sevgilisine bir video hazırlıyor ve videonun sonunda da evlenme teklif ediyor. Videoyu viral reklam yapansa gencin, THY kartını göstererek “uçuşların büyük bir kısmı bedavaya geldi” demesi. Yani video çok iyi hazırlanmış Türk Hava Yolları’na ait bir viral reklam. Fulya’nın intikamı başlıklı viral reklamı andırması bu videoyu gündeme, diğeri kadar çok getirmedi ancak bu da hatırı sayılır bir gündem ve THY için iyi seviyede olumlu bir izlenim yarattı.

4) Ekranlarla Yaratılan Gerçeklik – LG

Bu videoda LG monitörlerinin görüntü kalitesini gösteriyor. LG, bir iş merkezinin asansörünün tabanına monitörlerini döşüyor ve sonra bu asansöre binen herkese ufak bir şaka yapıyor. Monitörleri ile bir nevi gövde gösterisi yapan LG, bu videoları o dönem internette birçok platformda yayınlayarak sıkça gündeme geliyor ve satışlarda iyi bir ivme yakalıyor.

5) Hayat, Kaçırılmayacak Kadar Kıymetli Anılarla Dolu – GoPro

GoPro’nun bu reklamı o kadar zekice bir reklam ki, profesyonel bir reklam ajansı tarafından hazırlanmış mükemmel bir viral reklam. Öncelikle bilmeyenler için şunu söyleyelim; GoPro şapkaya takılabilecek kadar küçük kameralar üreten bir marka. Bu reklamda da bu vurgulanıyor ve kasklarında GoPro kameraları olan itfaiye ekibi, yangın çıkan bir eve giriyor. Evde yavru bir kedinin dumanın etkisiyle bayıldığını görüyor ve kediyi dışarı çıkarıyor. Daha sonra dışarıda ilk yardım uygulanan kedi hayata dönüyor. GoPro kameraları ise bu tarihi anların kayda geçmesini sağlıyor. Bu görüntüler daha sonra tv kanallarında da haber oldu ve GoPro, hiçbir para ile yapılamayacak kadar çok reklam yapmış oldu.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar