Uzaktan Çalışma Araçları ve Sanal Ofis

uzaktan-calisma-araclari-ve-sanal-ofis

Paylaşmayı unutmayın.

Uzaktan Çalışma Araçları ve Sanal Ofis – Teknolojinin gelişimi ile ev veya bir Kafe’de çalışmak oldukça popülerleşti. Tabi buna bir de salgın eklenince değerini biraz daha kanıtlamış oldu. Dünya da yaygın bir şekilde iş haline getirilmiş bu uzaktan çalışma girişimcilerin de dikkatinden kaçmıyor ve uzaktan çalışma araçları geliştirmede önemli adımlar atıyorlar. Bunun sonucu sanal ofisler yaygınlaşmaya başlamıştır ve bir takım soruları beraberinde geliyor.

Uzaktan Çalışmanın Farkı Nedir ?

 İş / Yaşam Dengesi

uzaktan-calisma-araclari-ve-sanal-ofis-1

 İşçilerin fiziksel bir alana gidip gelmeleri gerekmediği için bu zamanı evde, aileleriyle birlikte geçirmekte özgürdürler. Ancak, ev ofisi her zaman en verimli ortam değildir. Bu nedenle, birçok sanal ofis uzak çalışanlara çalışmak için alternatif bir konum sağlar. Bu, uzak çalışanlara çalışılacak en iyi ortamı bulma esnekliği sağlar ve bu da verimliliği artırır.

İletişim Önemlidir

uzaktan-calisma-araclari-ve-sanal-ofis
@pexels

Dijitalleşme sayesinde, sanal ofisler artık işçilerle iletişimde kalmak için çeşitli yollar sunuyor. İster Slack gibi bir iletişim uygulaması, ister Zoom gibi bir video konferans aracı kullanın, fiziksel olarak belirli bir yere gitmeden iş arkadaşlarınız ve müşterilerinizle bağlantı kurmak artık her zamankinden daha kolay.

Esneklik ve Çeşitlilik

Andrea Piacquadio adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı

Sanal ofisler, uzak çalışanlara fiziksel konumlarından hiç uzaklaşmadan yeni bir konumdan çalışma esnekliği sağlar. Bu, çalışanların fiziksel konumlarıyla kısıtlanmadığı iş gücü içinde çeşitliliği teşvik etmeye yardımcı olabilir.

Minimum Güçlük, Maksimum Kontrol

Andrew Neel adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı

Ofislerin yerini değiştirmek stresli bir deneyim olabilir. Sanal bir ofisle, çalışanlar ofisleri taşımak için fiziksel olarak ihtiyaç duyulan aksaklıklarla karşılaşmazlar. Dahası, çalışma ortamları üzerinde tam kontrole sahiptirler. Uzak bir çalışanın organizasyonu yeni bölgelere genişlemeye karar verirse, işçi taşınması gerekmeyeceğinden emin olabilir. Bu nedenle, işveren iş gücüne asgari düzeyde aksama ile operasyonlarını sorunsuz bir şekilde ölçeklendirebilir.

Gelişen Uzaktan Çalışma Araçları

Göründüğü üzere, çalışma alanları sanal ofisleri seçerken elde edemeyeceğiniz bazı özellikler sunuyor. Ancak bunun nedeni, bu iki iş yeri modelinin farklı ihtiyaçları olan girişimcilere yönelik olmasıdır. Bunlardan biriside uzaktan çalışma araçlarıdır. Uzaktan çalışma araçları ve sanal ofisler birleşerek başarılı işler ortaya çıkarılıyor ve bu sayede oldukça yaygın bir hizmet haline geliyor. Takımlar oldukça faydalı bulunan uzaktan çalışma araçlarını tercih ediyor. Bu araçların bazıları fiyat talep ederken bazıları da herhangi bir fiyat talebinde bulunmamaktadır.

Tandem

uzaktan-calisma-araclari-ve-sanal-ofis-tandem
@tandem

Tandem uzaktan çalışma araçları içinde yer almaktır. İletişim imkânı sağlayan Tandem mesajlaşma, sesli görüşme, durum paylaşma gibi birçok özelliğe sahiptir. Görüntülü konuşma özelliği oldukça kalitelidir. Küçük gruplar için oldukça ideal bir uzaktan çalışma aracıdır. Kişi başı aylık 10$ olarak bir fiyat biçmiştir.

RemoteTeam

uzaktan-calisma-araclari-ve-sanal-ofis-remoteteam
@remoteteam

RemoteTeam kurucu Şahin Boydaş olan bir uzaktan çalışma aracıdır. Bu araç, birçok işi kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Özellikle Amerikan şirketlerini hedef almıştır. Takım yönetim araçları olan maaş ve vergilendirme otomasyonu, işe giriş ve merkezi veri deposu gibi birçok araç içermektedir. Aylık, kişi başı 14.99$ olarak fiyat belirlemişlerdir.

PukkaTeam

uzaktan-calisma-araclari-ve-sanal-ofis-pukkateam
@pukkaTeam

İlk kez uzaktan çalışanlar için oldukça uygun olan PukkaTeam birçok fayda sağlamaktadır. Uzaktan çalışanlara sanki birliktelermiş gibi bir his uyandırarak birbirlerinden haberdar olma imkanı sağlıyor. PukkaTeam’ı kullananlar takım arkadaşlarını masada görebiliyor ve kolaylıkla iletişime geçilebiliyor. Hizmetleri için aylık 7$ talep ediyor.

Meetingbird

uzaktan-calisma-araclari-ve-sanal-ofis-meetingbird
@meetingbird

Bu araç uzaktan çalışmanızı kolaylaştıracak ve birçok ürünü hizmetinize sunacaktır. Her bir üye ile buradan kolaylıkla kısa görüşmeler yapabilirsiniz. Meetingbird şu anlık herhangi bir fiyat talep etmiyor.

Sonuç olarak;

cottonbro adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı

Modern işletmeler, bir iş yeri düzenlemek söz konusu olduğunda çeşitli seçeneklere sahiptir. Geleneksel parkende ofisler çok pahalıdır ve girişimlerin özel ihtiyaçlarını karşılamayabilir. Çalışma alanları, size benzer diğer şirketlerle fiziksel alan kiralamanıza izin verirken, sanal ofisler tamamen sanal ve esnek çözümdür. Bu nedenle ikisi arasında seçim yaparken, seçiminizi yalnızca işinizin ihtiyaçlarına veya mesleğinizin özelliklerine göre yapmalısınız.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar