Etkinlik Nasıl Pazarlanır: 9 Adımda Etkinlik Pazarlama

etkinlik-pazarlama

Paylaşmayı unutmayın.

Etkinlik Nasıl Pazarlanır: 9 Adımda Etkinlik Pazarlama – Etkinlik, çeşitli uğraşların, ürünlerin veya toplantı tarzında ortaya konan faaliyetlerin bir dizi eklentilerle birlikte topluluğa sunulduğu tanıtım organizasyonudur.

Etkinlik ve Etkinlik Pazarlaması Nedir?

Etkinliğe pazarlamanın eklenmesi ile birlikte farklı bir tür ortaya çıkmıştır. Etkinlik Pazarlama, genel anlam itibariyle marka, şirket sahibi ile tüketici ve müşteri arasında gerçekleşen yüz yüze ağırlıklı ve deneyimsel bir etkileşimli pazarlama türüdür. Etkinlik pazarlamada amaç şirketin, hem kurumsal hem de markanın değerini yükselterek kaliteli ve güvenilirlik hissi vermek amaçlanır. Etkinliği planlarken bazı durumları ciddi şekilde düşünüp hesaba katmak gerekmektedir. İlk olarak etkinlik hazırlanırken, markanın hedefine uygun bir profil hedefe koyulmalıdır. İçerik düzenlemeleri marka ile uyumlu olacak şekilde dizayn edilmelidir. Her etkinlik istenilen sonucu vermeyebilir. Bu nedenle iyi bir araştırma ekibi ile doğru etkinliği planlamak olmalıdır.

@coxblue.com

Etkinlik Pazarlama Avantajları ve Dezavantajları

Avantajlar ;

  • Bir marka ya da firma, ne tür bir işletmeye sahip olursa olsun, etkinlik gibi faaliyetler yapması, bilinir olmasını ve popüleritesini arttırarak sosyal projelerde yer alması şirket ve marka hakkında olumlu düşüncelerin oluşmasını sağlar.
  • Yapılan ve yer alınan her faaliyette, tüketicilerin, markaya ulaşması kolaylaşır.
  • Tanınma ve popüleritenin artmasıyla birlikte markanın kazancı daha da arttıracaktır.
  • Müşteriler, etkinlikler sayesinde sadece ihtiyaç duyduğu zaman değil, normal zamanlarda da markayla iletişime geçer.
@entrepreneurhandbook.co.uk

Dezavantajlar;

  • Etkinliği, marka adına düzenleyen kişilerin istenileni veremediği zaman, istenmeyen tepkiler ortaya çıkabilir.
  • Her durumu düşünebilecek profesyonel bir ekibe ve uzmana ihtiyaç duyulması.
  • Etkinlik için olası tüm maliyetleri ve başarısızlığı göze almak gerekmektedir.

Etkinlik Pazarlama İpuçları

1)Web Sitesi Hazırlama : Günümüzde internetin girmediği hiç bir alan kalmamıştır. Bu nedenle mevcut işin ve markanın daha geniş kitlelere ulaşması ve müşterilerin daha kolay markaya ulaşması için Web sitesi şarttır. İlk sayfada her zaman dikkat çekecek yerde bir iletişim ve bilgi formu yer almalıdır.

2)Etkinlik İçin Konuk Koşmacı Hazırlama : Alanında uzman kişiler ve ünlü simalar, marka ile ve markaların hizmetleri ile ilgili bilgiler vermesi tüketicilerin olumlu düşüncelere sahip olmasını sağlayacaktır.

3)Tanıtıcı Poster ve Video Kullanımı : Etkinliği ve firmayı tanıyan, faaliyetleri anlatan video sunumlarını sık sık gösterilmesi hafızada yer edinmesini sağlayacaktır markanın. Mekanın, ürünlerin ve etkileyici sunumların ayrıntılı paylaşımı güven duygusu sağlayacaktır.

4)E – Posta Kullanımı : Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilgi akışının hızlı ve sürekli şekilde olması, mail sisteminin ortaya çıkmasını sağlamıştır. E posta da bunların başında gelir. Her müşteriye anında bilgi verecek bir sistemdir.

@ticketbooth.com.au

5)Etkinliğin Tanıtımı İçin Hashtag Oluşturma : Bu adım etkinliği daha fazla kişiye duyuracak ve daha fazla kişinin katılmasını sağlayacak. Böylece daha popüler duruma gelecek marka.

6)Etkinliğe Özel Sosyal Medya Profili Oluşturma : Etkinliğin daha anlamlı hale gelmesi ve yapılan bütün uğraşların anlam kazanması için kısa süreli ve geri sayım aracı ile heyecanı arttırıcı bir sosyal medya oluşturulmalı.

@eventbrite.com

7)Blog Sayfası Hazırlama : Etkinliğin duyulduğu günden, etkinlik gününe kadar, bilgi paylaşımının yapıldığı bir blog sayfası açılmalı.

8)Ücretli Mobil Reklamların Kullanımı : Mobil uygulamaların hızlıca yayılması ve sıkça kullanılması ve uygulama içi reklamların çok fazla kişiye ulaşma yüzdesinden dolayı, mobil reklamlar kullanılmalı.

9)Basın Bülteni Hazırlama : Kısa içeriklerin ve bilgilendirmelerin yer aldığı posterin gelişmiş halinin dağıtımının yapılması olumlu bir adım olacaktır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar