Whopper Olmadan Bir Güne Var Mısın?

Paylaşmayı unutmayın.

A Day Without Whopper

Big Mac ve Whopper, fast food dünyasında en çok karşılaştırılan iki hamburger türüdür. Bu karşılaştırma ise fast food dünyasının iki dev ismi McDonald’s ve Burger King’i kimi zaman eğlenceli kimi zaman oldukça çekişmeli bir rekabetin içine çeker. Aralarında neredeyse 50 yıldır süren bir savaş var. Zaman zaman bu savaşa reklam filmlerinde, iki markanın da iletişim stratejilerinde tanık oluyoruz. Bu tatlı sert rekabetin bir gün yerini, Burger King’in müşterilerini geri çevirip McDonald’s’a yönlendirecek bir yardımlaşmaya bırakacağını kırk yıl düşünsek akıl edemezdik fakat o gün geldi. Burger King, “A Day Without Whopper”, yani “Whopper Olmadan Bir Gün” diyerek McDonald’s’a destek oluyor…

Ezeli rakipler Burger King ve McDonald’s bu defa el ele! 

Burger King Arjantin’de “A Day Without Whopper” kampanyası ile bir gün boyunca, en çok satılan hamburgeri olan Whopper’ı sipariş eden tüm müşterilerini geri çevirdi. Hatta geri çevirmekle kalmayıp müşterilerini McDonald’s’a gitmeleri için ikna etti. Peki ne oldu da ezeli rakipler güçlerini birleştirmeye karar verdi?

Whopper vs. Big Mac
via Pinterest

Kampanyanın nedeni, McDonald’s’ın, sattıkları her Big Mac ve imzalı hamburger için 2 dolar bağış topladıkları, kanserle mücadele eden çocuklar için yıllık bağış toplama kampanyalarına yardımcı olmaktı. Müşterileri McDonald’s’a yönlendirmekle yetinmeyip markanın maskotunu bile McDonald’s’ hamburger yemek için gönderdiler.

Sonuçlara bakıldığında kampanyanın Burger King’in satışları üzerinde pek bir etkisi olmadığı görülüyor. Aynı şekilde McDonald’s a giden müşterilerin çoğu da Big Mac sipariş etmek yerine sevdikleri hamburgerleri sipariş etmişler. Fakat bizce başarılı bir pazarlama stratejisi gibi görünen bu hareket tüketicilerin kalbini kazanacak ve uzun vadede Burger King’in lehine olacak gibi duruyor.

Burger King ve McDonald’s arasındaki marka savaşlarını merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar