Oyunu Değiştiren 5 Etkili Pazarlama Trendi

influencer marketing

Paylaşmayı unutmayın.

Çevrimiçi satış yapma konusunda birçok güvenilir ve doğru strateji vardır. Bunlardan biri olan Influencer stratejisi de kitlesel olarak popüler olmuş durumdadır. Etkileyenlerin olduğu pazarlama kanalı müşteriler için büyüyen bir kanal olmakla birlikte aynı zamanda pazarlamacılar için de en uygun maliyetli yoldur. Önümüzdeki günlerde her ölçekteki işletme, ürünleri ve promosyonları hakkında konuşmaların fitilini ateşlemek için sosyal medya etkileyicilerini kullanıyor olacaklardır. Sektör gelişmeye ve büyümeye devam ederken, oyunu değiştirecek nitelikteki beş etkili pazarlama trendi nelermiş, birlikte bakıyoruz.

1.Hedefli ölçüm

Instagram, kısa bir süre önce pazarlamacılara, kampanyaların performansını daha gerçekçi bir şekilde anlamalarını sağlamak için yeni analitik bilgiler sunduğunu açıkladı. Ağlar, metrik topluluğa daha iyi yardımcı olması için API’larını güncellemeye ve açmaya devam ederken, markaların kampanya sonuçlarını nasıl analiz edebilecekleri konusundaki sürekli geliştirmeler kaydedildiğini görüyoruz.

instagram analizleri

@webmasto

Pazarlamacılar artık, daha önce duyulmamış bir ayrıntı düzeyini gösteren çok özel KPI’lara sonuçları bağlamak için büyük verilerle ayrılıyor. Daha ayrıntılı ölçümler, etkilenenlere, markaların ve acentelerin hem daha zekice hem de daha etkili kampanyalar tasarlamasına yardımcı olur.

2.Markaları, içerik yaratıcıları olarak etkileyenler

Markalar giderek dinamik ve çekici hikayeler, resimler ve videolarla sitelerini içerik merkezlerine dönüştürmek amacıyla etkileyenleri sanal bir içerik oluşturma ekibi olarak kullanıyor. Sosyal medya mecraları sayesinde ünlü olan kişilere yaptırılan reklamlar, bu durum için dikkat çekici birer örnektir.

Buna ek olarak, etkileyicilerden gelen sosyal medya amplifikasyonu, etkileyen kişiye ait blog gönderileri yerine, marka sahiplerine ait sitelere yönlendiriyor.

3.Marka masasında içerik ve etkileyici pazarlama ajansları için bir koltuk

Birçok marka kampanya oluşturma ve proje yönetimi için, içerik pazarlama ajansları ve etkileyenlerle ayrılmaz stratejik ortak haline gelmiştir. Bir reklam fikri, bir etki yaratıcısı için konsept ortaya çıkarabilir ve bu konsept çerçevesinde oluşturulan hikaye, içindeki ürünlerin tanıtımını daha kolay yapabilir. Etki platformları geliştikçe reklam bütçeleri, programları finanse etmeye başlayabilir. Markalar etkileyici pazarlama ajanslarıyla çalışmaktan fayda sağlayacaktır.

4.Daha az bloga yönelik programlar

Uzun blog içeriklerini okumayan genç nesilin sosyal medya mecralarındaki içeriği sindirme olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle Twitter, Instagram, Pinterest, Periskop, Snapchat, YouTube ve diğer ağlar üzerinde yürütülen programlar sürekli artmaktadır.

danla bilic pazarlama trendi

@danlabilic

Bir makyaj vloggerının kullandığı ürün bir bloggerın yazdığından daha çok dikkat çekebilmektedir.

5.Özellikle de video söz konusu olduğunda platformun agnostik kullanımı

Markalar, dağıtım kanalı yerine içeriğin kalitesine odaklanmanın çok daha önemli olduğunun farkındalar. Dolayısıyla günün sonunda bir videonun -dağıtım kanalı olan sosyal medya mecrası farketmeksizin- akılda kalıcı olması önemlidir.

Tüketici davranışlarında ve teknolojide ufukta pek çok değişiklik var, ancak etkileyenler konuşmaları başlatmak ve ilişkiler kurmak için en güçlü yol olmaya devam edecek. Etkileyenler, paylaştığı otantik hikayelere ve farklı konulardaki uzmanlıklarına dayanarak kitlenizle gerçek ilişkiler kurarlar. Bu ilişkiler, başarılı etkileşim kampanyaları ve müşterilerimiz için yüksek yatırım getirisi için temel oluşturmaktadır.

Güvenilir etkileyenler ve harika markalar ilgi çekici bir içerik oluşturmak için bir araya geldiğinde, güçlü bir kombinasyon ortaya çıkar. Viral yayınlar, markalar için yüz binlerce görüntü oluşturabilir ve tüketicilerden inanılmaz etkileşimler kazanabilir. İşte burada en önemli nokta ise bir marka için en doğru etkileyenin seçilebilmesidir.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar