2024’ün Teknoloji Gözdesi: Akıllı Yüzükler

Paylaşmayı unutmayın.

Giyilebilir teknoloji tutkunları artmaya devam ediyor. Vücut değerlerini takip eden akıllı saatlerden sonraki adım ‘’fitness takip yüzüğü.’’ Araştırılmaya bir kaç sene öncesinde başlanan bu ürün istenen düzeye ulaşana kadar güncellenmeye devam etti. Şimdiden, 2024 pazarının en çok beklenen ürünleri arasında yerini aldı. Akıllı yüzükler neler yapabiliyor? Gelin inceleyelim.

‘Fitness Tracker Ring’, Türkçe’de fitness takip yüzüğü ya da fitness halkası olarak karşılık buluyor. Daha tüm versiyonları piyasaya sunulmadan hakkında onlarca makale olan yeni teknoloji ürünü sizler için derledik.

Fitness Takip Yüzüğü Nedir?

Fitness tutkunlarının artmasıyla birlikte, akıllı giyilebilir fitness takip ürünlerine yönelik artan bir talep var. Antrenman esnasında kalp atışınızı ölçen, değerlerinizi kontrol eden kullanımı oldukça kolay bir ürün. Yapmış olduğunuz çalışmaların kaydını tutarken; aynı zamanda sonuçları istatiksel olarak da sunuyor. Ayrıca, sağlık ve teknolojideki gelişmelere yönelik farkındalığın artması, 2024’ün sonuna kadar fitness takip yüzükleri pazarının ilerlemesini sağlayacak gibi görünüyor.

Küresel fitness takip yüzüğü pazarına, sürekli aktivite takibine ihtiyaç duyan tüketiciler tarafından yön vermesi bekleniyor. Tüketiciler arasında kondisyon takip cihazlarının artan şekilde benimsenmesinin, tahmin dönemi boyunca kondisyon takip halkaları pazarının genişlemesine fayda sağlaması öngörülüyor. Ayrıca, diğer giyilebilir ürünlerin yanı sıra banyo yapmak, yüzmek ve egzersiz yapmak gibi günlük aktivitelerin fitness takip halkaları aracılığıyla izlenmesinin, küresel olarak fitness takip halkaları pazarının büyümesini destekleyeceğine inanılmaktadır.

Hangi Pazarı Nasıl Etkileyecek?

Fitness takip yüzüğü için küresel pazarın, 2017-2024 döneminde güçlü bir bileşik yıllık büyüme hızında gelişmesi beklenmekte.

Research Nester tarafından yayınlanan “Fitness Tracker Ring Market: Global Talep Analizi ve Fırsat Görünümü 2024” başlıklı son rapor, dağıtım kanalına ve bölgeye göre pazar segmentasyonu açısından fitness izleyici yüzük pazarına ayrıntılı bir genel bakış sağlıyor. Ayrıca, derinlemesine analiz için rapor, sektördeki büyüme faktörlerini, kısıtlamaları, arz ve talep riskini, pazar çekiciliğini, BPS analizini kapsıyor.

Bölgesel segmentte, Kuzey Amerika’nın tahmin dönemi boyunca fitness takip halkaları için en büyük pazar olduğu tahmin edilmektedir. Yüksek satın alınabilirlik ve fitness takip halkalarının önde gelen imalat şirketlerinin varlığı gibi faktörlerin; Kuzey Amerika bölgesindeki fitness takip yüzükleri pazarının büyümesinin arkasındaki ana faktörler olduğu tahmin edilmektedir.

Ayrıca, giyilebilir cihazların yüksek oranda benimsenme oranı ile birleştiğinde fitness ve zindeliğe yönelik artan farkındalığın; Avrupa bölgesinde tahmin dönemi boyunca kayda değer bir büyümeye tanık olması beklenmekte. Bunun dışında Asya Pasifik Bölgesi’ndeki fitness takip halkası pazarının, artan nüfus ve tüketicilerin artan harcanabilir geliri nedeniyle dikkate değer bir hızla büyümesi beklentiler arasında.

Fitness takip yüzüğü pazarı, dağıtım kanalına göre çevrimiçi ve çevrimdışı mağazalara bölünmüştür. Çevrimdışı mağazaların tahmin dönemi boyunca en yüksek pazar payını alması beklenmektedir. Bu durum, dünya çapında artan sayıda internet kullanıcısı ile açıklanabilmekte. Farklı üreticilerin fitness takip yüzüklerindeki çeşitlilik ve çevrimiçi alışveriş kolaylığı gibi faktörlerin, 2024’ün sonuna kadar kayda değer bir gelirle fitness takip yüzük pazarının büyümesini hızlandıracağı tahmin ediliyor.

Bunların yanı sıra, fitness takip yüzüklerinin yüksek maliyeti ve akıllı telefon kullanıcılarıyla uyumsuzluğu, yakın gelecekte pazarının büyümesini olumsuz engelleyebilecek başlıklar arasında.

Tek Bir Seçeneğiniz Yok

İnsanlar kendileriyle ilgili istatistikleri sever. Zindelik seviyelerimizi, uyku düzenimizi analiz etmek ve adımlarımızı saymak meraklısı için oldukça önemli. Zihnimize ve bedenimize daha önce hiç olmadığı kadar dikkat ediyoruz. Bu nedenle, sağlık izleyicilerinden adil payımızı denemiş olmamız çok doğal. Klipsli monitörler, akıllı saatler, gelişmiş fitness uygulamaları, kol bantları ve şimdi de akıllı yüzükler yerlerini alıyor.

Farklı birçok firma kendi fitness takip yüzüklerini üretiyor. Hem de bunların hepsinin farklı özellikleri mevcut. Kendi bütçenize, kendi stilinize en uygun ürünü seçmek için yazımızın devamına mutlaka göz atın.

Akıllı Yüzükler (Smart Rings)

Akıllı yüzükler, istatistiklerinden ayrılamayan ancak; bunu en ihtiyatlı şekilde yapmak isteyen kişiler için en uygun model. Hantal veya çok dikkat çekici bir şey istemiyorsanız tam size göre. Sağlık değerlerinizi en az çabayla takip etmek için her gün giyebileceğiniz şık bir tasarıma sahip.

Bu yüzük, topladığı verileri anlamakla ilgili. Cihaz, kalp atış hızını, değişkenliği, sıcaklığı ve uykunuzu anlayabileceğiniz indeksler halinde yorumlar. Bir uygulamayla birlikte sağlığınızın bütünsel bir resmini elde edersiniz. Pili üç güne kadar dayanırken; taşınabilir şarj kutusu, ekstra kolaylık sağlıyor. Diğerlerine kıyasla daha ucuz ve daha şık. Ama piyasadaki en fazla istatistik arayan kişiler için pek uygun değil. Akıllı yüzükler konusunda biraz daha detaya inelim.

Yüzük (The Ring)

Circular’a ait bu akıllı yüzük, basit bir stilde toplanmış etkileyici sağlık izleme özelliklerine sahiptir. Kalp atış hızı izleme, vücut ısısı algılama, uyku takibi, rehberli nefes alma ve çalar saatin tümü küçücük cihazda toplanmış durumda. Ek olarak, aralarından seçim yapabileceğiniz dört farklı kaplama modelleri de var.

3. Nesil (Gen-3)

Daha önce duymuş olduğunuz bir akıllı yüzükler varsa, bu büyük olasılıkla Oura Yüzük’tür. Uyku izleme, şekerleme algılama, kandaki oksijeni algılama, egzersiz tahminleri ve 7/24 kalp atış hızı izleme ile incecik tasarımda bulunan özellikleri neredeyse sonsuzdur. Ayrıca meditasyon, uyku, odaklanma ve iyileşme için 50’den fazla sesli oturum da mevcut.

Uyku Takip Yüzüğü (Go2Sleep Ring)

Adından da kolayca anlayabileceğiniz gibi bu ürün tamamen uyku düzeniniz ile ilgilenmekte. Günlük aktivite istatistikleriniz yerine yalnızca uyku durumlarınızı izlemek istiyorsanız; bu gelişmiş izleyici tam size göre.

Kandaki oksijeninizi, kalp atış hızınızı, uyku aşamalarınızı ve diğer hayati göstergelerinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için uyku kalitenizi analiz eder. Bu verileri subjektif ölçümler (elektronik uyku günlüğü), PSQI anketleri ile birlikte kullanarak, yaşam tarzınıza ince ayarlar yapabilirsiniz. Böylece uyku kalitenizi iyileştirmek için yapabileceğiniz adımları içeren kapsamlı bir değerlendirme elde edebilirsiniz.

Ödeme Yüzüğü (RingPay 2)

Akıllı yüzükler arasında fitness ve istatistiklerle ilgili olmayan tek ürün. Ancak meraklısına gayet kullanışlı. Mali durumunuzu idare etmek için alternatif bir cihaz olarak sunuluyor. Bir ödeme terminali üzerinden elinizi sallayarak işlem yapabilirsiniz.

Ayrıca, katılımcı satıcılarda para iadesi kazanabilirsiniz. Her satın alma işleminde bağışta bulunabilirsiniz. Ek olarak işlemlerinizi PDF olarak diğer cihazlara da aktarabilirsiniz. Türkiye’de destekleyen bankaların reklamları dönmeye başladı bile.

Fikirlerinizi #Freewall’da bizimle paylaşmayı unutmayın. Adgager uygulaması üzerinden Freewall’a girerek #fitnesstakipyüzüğü” hakkındaki tüm fikirlerinizi bize yazabilirsiniz.

Bonus: Akıllı Saatler ve Bize Sağladıkları

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar