2023’ün En İyi Akıllı Telefonları

Paylaşmayı unutmayın.

Telefonunuz gün geçtikçe yavaşlıyor mu? Pili çok hızlı tükenmeye mi başladı? Yoksa kamerası artık sizi tatmin etmiyor mu? Galiba telefonunuzu değiştirmenin zamanı geldi. – 2023’ün En İyi Akıllı Telefonları

Teknolojinin bu hızda değiştiği bir devirde akıllı telefon almak oldukça zor bir görev,  bunu farkındayız. Günler süren araştırmalar, ayrıntılı analizler, acaba parasına değiyor mu soruları oldukça bunaltıcı geliyor değil mi? Fakat endişelenmenize hiç gerek yok! Burada devreye biz giriyoruz. 

Sizin için şu anda piyasada olan tüm telefonları inceledik ve aşağıdaki listeyi oluşturduk. Akıllı telefon pazarında kaybolmamak ve bütçenize uygun en iyi modeli hızlıca bulmak istiyor musunuz? O zaman sizi aşağıya bekliyoruz. Şimdiden iyi okumalar! 

2023’ün En İyi Akıllı Telefonları

6. iPhone 13 Pro

Apple iPhone 13 Pro review: Still the best you can get | Digital Trends
@digital trends

Telefonunuzu yenilemek istiyorsanız ancak en yeni ve en iyi modellere sahip olmakla ilgilenmiyorsanız, önceki nesil iPhone’lar hala harika bir seçenektir. 6,1 inçlik Super Retina XDR ekran, harika renk hacmi ve ayrıntılarıyla inanılmaz derecede gerçekçi görüntüler sunar. Ayrıca kamerası, fotoğraf ve videolarınız için hala oldukça iddialıdır. 

A15 Bionic işlemci çipi, yeni iPhone 14 kadar hızlı değildir. Ancak yine de hızlı ve verimli bir şekilde çoklu görev yapmanızı, uygulamaları başlatmanızı, metin yazmanızı ve arama yapmanızı sağlar. Bataryası da oldukça yeterli bir performans sunar. Entegre pil, tam şarjla 22 saate kadar kullanım sağlar ve fişi prize takmayı düşünmenize bile gerek kalmadan tüm gün gitmenize olanak verir.

5. OnePlus 11

OnePlus 11 resmen tanıtıldı: İşte fiyatı ve özellikleri | DonanımHaber
@donanımhaber

Saatlerce şarj olan bir akıllı telefon mu? Duymamış olalım. 

Yavaş şarj olan bir telefon, özellikle hareket halindeyseniz, gerçek bir sorun olabilir.

Bu nedenle OnePlus 11, şarj hızı söz konusu olduğunda Apple, Google ve hatta Samsung’u geride bırakıyor. Ve kendi en iyi kategorisini oluşturuyor. Referans olarak, en üst düzey iPhone 14 Pro Max’in şarj hızı sınırı 30 W’tır. Samsung’un yeni piyasaya sürülen Galaxy S23 Ultra’sı 45 W ile sınırlıdır. Bu cihazların her ikisinin de pilin %0’dan %75’e çıkması en az bir saat sürer.

OnePlus 11, 27 dakikadan daha kısa sürede boştan doluya geçebiliyor. Bu şarj hızı ve OnePlus’ın özel şarj cihazını kutuya dahil etmesi oyunun kurallarını değiştiriyor.

Telefonun belki de diğer en önemli noktası arka tarafında bulunan Hasselblad imzalı üçlü kamera sistemi. Bu kamera bölmesinde OIS destekli 50 MP Sony IMX890 ana kamera, makro için ultra geniş açı lens ve otomatik odaklama desteğine sahip 48 MP Sony IMX581 ikincil kamera ve 2x telefoto lensli 32 MP Sony IMX709 RGBW üçüncül kamera yer almakta. Ön tarafta ise 16 MP’lik bir ön kamerası bulunmakta. Kısacası telefonunuzdan üst düzey bir kamera performansı bekliyorsanız aradığınızı buldunuz.

4. Huawei Mate Xs 2

Huawei Mate Xs 2 Review: New Best Mate - Tech Advisor
@techadvisor

Klasik modellerden sıkıldınız ve artık katlanabiliir telefon dünyasına adım atmak mı istiyorsunuz? O zaman Huawei’nin Mate Xs 2 modeline bir göz atmanız gerekiyor. Yılın en iyi akıllı telefonları arasında da dördüncü sıraya yerleşiyor.

Samsung’un yeni Galaxy Z Fold 4’ünün ve gerçekten de Xiaomi, Oppo, Vivo, Honor ve hatta Huawei’nin diğer katlanabilir ürünlerinin aksine, Mate Xs 2 bir kitap gibi içe doğru katlanmıyor. Bunun yerine, ekran telefonun arka tarafını sarıyor. Yani kapatıldığında ekran her iki bölümünün de dışında ve açıkta duruyor.

Katlı halde 6.5 inç, açık halde ise 7.8 inç boyuta sahip bir ekran ile kullanıcıların karşısına çıkan Huawei Mate Xs 2 OLED bir panel sunuyor. 120 Hz’e kadar ekran yenileme hızı var. Bunun yanı sıra FHD+ çözünürlük de cihazın görüntü detayları arasında yer alıyor.

Huawei Mate Xs 2 Türkiye fiyatı ne kadar? | DonanımHaber
@donanımhaber

Mate Xs 2, Aralık 2020’de piyasaya çıkan amiral gemisi çip seti olan Snapdragon 888 tarafından destekleniyor. Harika bir çip, ancak şimdi biraz yaşlanıyor ve kesinlikle daha yeni olanların gerisinde kalıyor. Ancak bu fark gündelik kullanımınızda çok büyük bir fark yaratmayacaktır.

Sonuç olarak Huawei Mate Xs 2 muhteşem bir cihaz. Ancak aradığınız bütçe dostu bir fiyat performans ürünü ise bu model tam istediklerinizi karşılamayacaktır. Özellikle de bu fiyata.

3. Samsung Galaxy Z Flip 4 

Samsung Galaxy Z Flip4 | Samsung TR
@samsung

Samsung, Z Flip 3’ün kötü pil ömrü ve fiyatına göre orta düzeyde kamera performansı sorunlarını ele aldı ve Z Flip 4’ü ultra geniş kameralara sahip tüm gün kullanılabilen bir telefon haline getirdi. Böylece 2023’ün en iyi akıllı telefonları arasında yerini aldı.

Bu, amiral gemisi akıllı telefonlara benzer bir fiyata bugün satın alabileceğiniz en iyi katlanabilir telefon olduğu anlamına gelir. Dayanıklılık sorunları hala biraz aklımızı karıştırsa da Samsung, Flip’in en az 200.000 açma ve kapama hareketine dayanacağını söylüyor, bu da kabaca beş yıllık ortalama kullanıma eşittir.

İyileştirilmiş pil, geliştirilmiş enerji verimliliğine sahip Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setiyle gelir. Bu da artık Flip’i günün yarısında şarj etmek zorunda kalmayacağınız anlamına gelir. Ayrıca yana monte edilmiş parmak izi sensörünü harika bir detay olduğunu da eklemeliyiz. 

Katlanabilen bir amiral gemisi mi arıyorsunuz? Flip 4 aradığınız model.  

2. Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23, S23+ and S23 Ultra vs. the competition: All about those  cameras | Engadget
@engadget

Piyasadaki mümkün olan en fazla özelliğe sahip telefonu istiyorsanız, Galaxy S23 Ultra tam size göre. S23 Ultra büyük, pahalı bir telefon. Ancak 2023’te bir akıllı telefondan isteyebileceğiniz her türlü özelliğe sahip. İnanılmaz derecede iyi üçlü kamera, bir günden fazla süren çok iyi pil ömrün, herhangi bir rakip telefon kadar hızlı performans ve tabii ki Artık benzersiz olan S-Pen kalem bu amiral gemisinde mevcut. 

Galaxy S23 Ultra gövdesi ve ekranı kare şeklinde olan birkaç telefondan biri. Ancak en iyi kalitesi ve hoş bir şekilde sivrilen kenarları oldukça şık duruyor.  Bu tasarım herhangi bir uygulamayı kullanmak için mükemmeldir. Ayrıca video izlemeyi de ayrı bir keyif haline getirir. 

200Mp ana kamera, özellikle gerçek hayatta olduğundan daha fazla öne çıkan hafif doygun renkleri seviyorsanız olağanüstüdür. Ancak ön kamerası konusunda aynı şeyi söyleyemeyiz. Maalesef düşük ışıkta çok da etkileyici bir performası yok.

Kısacası S23 Ultra rakiplerinden çok daha hızlıdır. Üst düzey bir kameraya sahiptir ve neredeyse her açıdan üstündür. Tabi karşılığını cömertçe verdiğiniz sürece. 

1. iPhone 14 Pro Max

iPhone 14, Plus, Pro ve Pro Max karşılaştırmada! Hangisi alınmalı? -  Yazılım, uygulama ve teknoloji haberleri
@indir

iPhone 14 Pro Max, Apple’ın en yeni akıllı telefon serisinin bir parçası ve şirketin neden mobil alana hakim olmaya devam ettiğini kanıtlamaya devam ediyor. 6,7 inçlik ekran, parlak renkler, daha ince ayrıntılar ve gelişmiş kontrast için Super Retina XDR panelini kullanıyor. 

Hatta video oynatma için 4K çözünürlüğün yanı sıra HDR için Dolby Vision’ı da destekliyor. Ayrıca, önceki modellerdeki ölü alan çentiğini bir bildirim merkezine dönüştüren yeni Dinamik Ada özelliğine de sahiptir. Bunun en beğendiğimiz özellikler arasında olduğunu da ekleyelim. 

iPhone 14 Pro Max, kullanımını bir eğlence ve çalışma merkezi haline getirmek için hızı ve genel performansı artıran yepyeni bir A16 Bionic işlemci ile üretilmiştir. Wi-Fi 6 desteğiyle, bir LTE ağı olmadığında bile ışık hızında kablosuz internet hızları elde edebilirsiniz. Ayrıca iPhone 14 Pro Max, Apple’ın bir araba kazası geçirdiğinizi veya düştüğünüzü otomatik olarak anlayan ve acil durum servisleriyle iletişime geçmesini sağlayan sensörlerle donatılmıştır . Ek olarak, LTE hizmetiniz olmasa bile yardım çağırmanızı sağlayacak yeni uydu SOS sistemi ile birlikte gelir.

Pil de eski iPhonelara nazaran biraz daha iyidir. Tam şarj size 29 saate kadar kullanım sağlar. Ayrıca hızlı şarj özelliği ile sadece 35 dakikalık şarjla yüzde 50’ye kadar pil elde edebilirsiniz.

Paket olarak iPhone 14 Pro Max harikadır. Sektör lideri ekranı, etkileyici bir kamerası ve A16 işlemcisiyle pazarın en iyisidir. 

Yılın en iyi akıllı telefonları için listenin sonuna geldik. Umarım keyif almış, seçiminizi yapmışınızdır.

Bonus: Sonsuza Kadar Oynayabileceğiniz 10 Bilgisayar Oyunu

Kaynakça
  • www.techadvisor.com/article/724318/
  • www.stuff.tv/features/best-smartphone/
  • www.zdnet.com/article/best-phone/
  • www.cnet.com/tech/mobile/best-phone-to-buy/
  • www.techradar.com/news/best-phone
  • www.techadvisor.com/article/1435600/

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar